Стенограма пленарного засідання 07.07.05

Tool items

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

Х сесія    IV скликання

Витяг зі стенограми пленарного засідання 07.07.05

Головуючий: Київський міський голова О.Омельченко

м. Київ

 

 <---    7 Июля  10 ч 52 м 14 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Головуючий: Доброго дня, шановні депутати, присутні запрошені представники мас-медіа. Всі, хто налаштований на проведення чергової сесії Київради. З задоволенням та за згодою поздоровляю з днем народження: Шилюка, Гриненка. А сьогодні у нас іменинники Віляр, Странніков. Странніков - нагороджений відзнакою, знаком пошани м.Києва, документи оформлені в установленому порядку, вручення відбудеться в вечріній ситуації, в крузі його друзів і знайомих.

Я хочу поздоровити всіх вас, всіх нас зі святом Івана Купала, рахується як язичників свято, але перейшло воно в християнську повагу з 06 на 07 липня.

 

 

  <---    7 Июля  10 ч 55 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

У нас у відрядженні знаходяться депутати Шиманська, Данькевич, Баленко, Брезвін, Євлах, Овчар, Пилипишин - відпустка, Качурова - відпустка.

Такі дані про вас з вами сьогодні в сесійній залі.

Шановні депутати, зареєструвалося 64 депутати. Які будуть пропозиції? Поступила пропозиція сесію розпочати. Я, з вашого дозволу, протокольно проголосую, що ми прийняли таке рішення - розпочати роботу нашої сесії. Підготуйте техніку, прошу проголосувати.

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 65. Рішення прийнято.

Ми готували з вами по домовленості тільки питання земельних відносин в м. Києві, які ми з вами, згідно доручення Президента України, на його рекомендацію письмову, утримались деякий час, частину травня місяця, червень та початок липня місяця. Тому є прохання організовано провести  сесію сьогодні тільки по питанням земельних відносин, земельних ресурсів в м. Києві. Враховуємо ми і той факт, що ми дали згоду, коли розглядали на засіданні секретаріату Національної безпеки України за участю Президента України, голови ВР, голови уряду, міністрів, за участю керівництва м.Києва, тобто міського голови Омельченка, за участю голови уряду Криму Анатолія Матвієнка, губернатора Одеської області та Львівської області, враховуючи цінність географічну, археологічну,

 

 

  <---    7 Июля  10 ч 58 м 14 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

історичну, природну, стриману, більш відповідально і більш детально відноситись до виділення земель в центральній, історичній, архітектурній частині регіону, а в даному випадку м.Києва. А також всіх зон, лісопарків, водоймищ, місць відпочинку та досугу громадян. І сьогодні ми, готуючись до сесії, провели додатково вчора ще раз глибокий аналіз запропонованих об"єктів на сьогодні і пропонуємо утриматись сьогодні від прийняття по них рішень. Їх біля ста. І хочу з вами порадитись. Ми утримаємось сьогодні, щоб рішення були прийняті прозоро, чисто, доступно і ясно. Але поступили такі пропозиції мені вчора. Провести ще раз сесію 14 липня. І за цей час ще раз повернутись на доопрацювання, виваженість, і знову 14 липня провести нову сесію, але по питанню земельних відносин, земельних ресурсів в м.Києві.

Я хотів би вас попросити, щоб ви погодились з такою пропозицією, тому що пішли відпустки, сім"ї, діти, оздоровлення. Право кожного громадянина на відпочинок. Тоді поступила вчора ще одна пропозиція, якщо на 21 липня кворум депутатів буде в межах до 60 осіб, тобто 2/3 від 90, можливий варіант і третьої сесії 21 липня.

Чому така ціль?

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 01 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Липень, серпень - відпускна велика кампанія всіх урядових установ, ВР, школи, заклади, банки, а життя продовжується.  Всі матеріали треба опрацювати юристам, економістам, стилістам і видати за літо, як рішення сесії, щоб вони мали номенклатуру юридичного статусу з номером і круглою печаткою. Тому я просив би так - погодитись уже сьогодні на 14 число, щоб ми готувалися, і думати декілька днів про 21 липня. Якщо ми попросимо декого з депутатів, в межах 7 або 10 осіб, на 21 під’їхати не з далекого зарубіжжя, а з ближнього, ми повідомимо, попросимо, оформимо командировочними в установленому порядку - це наше право так поступати. Дякую вам за увагу.

Шановні депутати, вчора при зустрічі з Президентом було прийнято рішення, що В.А.Ющенко погляне великий комплекс музейний, який називається "Арсенал" за моєю участю. Це об"єкт № 1, так його називають митці культури і мистецтва, духовності, який повинен бути побудований в м.Києві у найближчі три роки. Тому я хочу вам сказати, що деякий час я буду відсутній по поважній причині, а сесію продовжить мій заступник В.Б.Яловий.

Яловий: Шановні колеги, є пропозиція прийняти порядок денний за основу. Немає заперечень? Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 04 м 14 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 8, всього - 67. Рішення прийнято.

Які є зауваження до порядку денного або пропозиції?

Прошу, Головач.

Головач: Від фракції "Єдність" та від працівників інших фракцій. Є прохання включити до порядку денного проект рішення "Про забезпечення проїзними квитками працівників органів внутрішніх справ Головного управління "Омез" України в м.Києві", які виконують функції муніципальної міліції. Маються на увазі дільничні, патрульна служба та інші. Я хочу попередньо повідомити, що фінансове управління висловлює заперечення проти цього проекту рішення.

Яловий: Вже не висловлює. Падалка присутній тут, тому не треба, не висловлюють вже, є підтримка, питання вирішено. Я можу поставити на голосування питання про включення в порядок денний?

Прошу, Падалка.

 Потім Бойчук.

Падалка: Я хотів би сказати, що питання забезпечення проїзними квитками, а також проїзду окремих категорій громадян у нас чинним законодавством врегульовано. Київрада прийняла рішення "Про затвердження програми боротьби зі злочинністю" на яку передбачені відповідні кошти, в межах там, де зараз 6,5 млн. В межах цих коштів це питання може бути і вирішено безпосередньо Головного управління внутрішніх справ.

Яловий: Салюта, прикратіть розмову. Заспокойтесь.

Падалка: Оскільки програма прийнята сесією Київради, Головного управління внутрішніх справ в м.Києві, це питання може бути вирішено з цієї програми. Ми в понеділок перерахували 3 млн.грн., в нас ще є 3,5 млн.грн. В межах цих коштів.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 07 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Тому замість цього рішення потрібно буде протокольне доручення Головного управління внутрішніх справ - вирішити це питання в межах тих коштів, які йому будуть профінансовані з міського бюджету.

Яловий: Я прошу включити в порядок денний...

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Я просив би це питання підтримати, Головача, і включити в порядок денний. Справа в тому, що ми розглядали вчора, сьогодні розглядали це питання. Тут дійсно є деякі елементи, які повинні ми відпрацювати і, щоб депутати  побачили проект цього рішення. Віктор Михайлович потім свої правки внесе, коли буде готовий проект рішення. Це дуже складне питання для сьогоднішньої ситуації, яка склалася в нашому Головному управління внутрішніх справ. Тому я прошу підтримати...

Яловий: Можна проголосувати пропозицію про внесення цього питання в порядок денний? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 50, проти - 3, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Гуленко.

Гуленко: Дозвольте внести три справи до порядку денного.

"Про відмову у наданні малому приватному підприємству "Братерство" земельної ділянки для обслуговування торговельного ряду на проспекті Юрія Гагаріна". Іде мова про реконструкцію цього проспекту. Зараз справа в суді і нам потрібно сьогодні прийняти рішення з цього приводу про відмову.

Яловий: Можна поставити на голосування? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 43, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 24, всього - 70. Рішення не прийнято.

Я буду просити ще раз переголосувати. Справа в суді знаходиться, нам немає часу чекати цю ситуацію, іде реконструкція проспекту. Я прошу вас ще раз проголосувати.

Голосування:

За - 46, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу далі.

Гуленко: Наступна справа, "Епіцентр К" також порушена. Кримінальна справа

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 10 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

знаходиться на розгляді прокуратури і в суді,  потрібно сьогодні приймати рішення. Це "Про передачу ТОВ з обмеженою відповідальністю "Епіцентр К" земельної ділянки для будівництва, експлуатації торговельного комплексу з продажу будівельних матеріалів". Дана справа порушена природоохоронною прокуратурою і знаходиться в суді. Нам потрібно приймати рішення.

Яловий: Ставлю на голосування. Прошу проголосувати за внесення в порядок денний. Іншої пропозиції не було.

Голосування:

За - 40, проти - 2, утр. - 2, не гол. - 25, всього - 69. Рішення прийнято.

Чому така велика кількість не голосує?

Прошу далі. Прохання поставити на переголосування. Я просив би теж підтримати, ви самі бачите, що в місті цим користується популярністю і багато людей звертаються. Хто за те, щоб переголосувати пропозицію Гуленка?

Проголосуйте за переголосування. Підтримайте, будь ласка.

Голосування:

За - 40, проти - 1, утр. - 5, не гол. - 23, всього  - 69. Рішення прийнято.

Будемо переголосовувати. Рішення прийнято, це переголосування, це процедурне питання.

Прошу, Григорак.

Григорак: Справа в тому, що на Харківському масиві буде будуватися "Епіцентр". Прокурор порушив справу, але справа в тому, що там, на самому ділі, зелених насаджень немає, там був кустарник. І глибина було 6 чи 8 метрів. Вчора Головач правильно говорив, щоб кожен район визначився, де в нього зелене насадження, а де в нього не зелене насадження. Якщо Мовчан дає висновок, що там зелених насаджень немає,

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 13 м 14 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

і говориться, що це тільки там самосів, то район бере і говорить, що там щось було. Я би вас дуже просив, там земля викупляється і буде 600 робочих місць. І взагалі, якщо так пішло, то порушень там немає. Там був інший інтерес, але так склалось.

Яловий: Проголосуйте за включення в порядок денний цього питання.

Голосування:

За - 42, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Прошу далі.

Гуленко: "Про передачу громадянину Рожкову С.Ф. в приватну власність земельної ділянки для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вул. Докучаєвській у Солом"янському районі”, це десять сотих. Воно технічно не попало, просто це вина управління, я просив би його включити до порядку денного.

Яловий: Проголосуйте.

Голосування:

За - 38, проти  - 2, утр. - 1, не гол. - 29, всього - 70. Рішення не прийнято.

На 14 липня це питання.

Прошу, Дрозденко.

Дрозденко: Відбулись публікації, широкого розголосу набула конфліктна ситуація, яка відбувається в м.Києві на промисловому підприємстві "Взуттєва фабрика "Київ". Вона характеризується взаємними відносинами Печерської райдержадміністрації і колективу підприємства. На прохання колективу підприємства кореспонденція і ціла рада газет, і публікація, що відбувалась в газеті "Хрещатик". Є пропозиція, щоб це питання розглянути, підготувати його на сесії. Створити, можливо, з представників сьогодні трьох комісій наших: з питань промисловості, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації і, можливо, постійної комісії з правової політики, депутатської етики комісію для того, щоб вивчити цю конфліктної ситуацію, запросити голову райдержадміністрації і 14 липня в порядок денний включити це питання, розглянути його щодо конфліктній ситуації з метою захисту інтересів колективу підприємства "Взуттєва фабрика "Київ".

Яловий: Я не заперечую по 14 липня,

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 16 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

сьогодні ми не будемо вносити в порядок денний.

Дрозденко: В порядок денний вноситься пропозиція, або протокольне доручення, або проект рішення, підготовлений про створення тимчасової комісії для розгляду цієї конфліктної ситуації.

Яловий: Можна це вирішити протокольним дорученням? Ні.

З зали: Я думаю, що треба знати думку Печерського району, оскільки там ситуація неоднозначна. Печерський район до цього відношення ніякого немає. І тому це питання просто так вносити в порядок денний...

Яловий: Є така пропозиція - протокольно доручити трьом комісіям названим розібратися в цій ситуації.

Дрозденко: Обов"язково за участю Печерської райадміністрації, про це якраз іде мова. Я підтверджую слова Юрія Івановича.

Яловий: Можна доручити протокольно - три комісії?

Дрозденко: Так.

Яловий:  Тоді три комісії - комісія Дрозденка по промисловості, комісія

Дрозденко: У нас пропозиція три:

- комісія з питань промисловості і підприємництва;

- комісія з питань правової політики та депутатської етики;

- представник, щоб був від постійної комісії, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

Яловий: Я прошу три комісії, протокольне доручення...

Дрозденко: З метою захисту інтересів і колективу, я думаю, і нашої Печерської райдержадміністрації.

Яловий: Створити прошу з цих трьох комісій, розібратися і 14 числа будете доповідати.

Прошу, Новак.

Новак: Я просила слова, коли йшла мова про надання проїзних квитків міліції.

Яловий: Раніше висвітилося інше.

Прошу, Дейнега.

Дейнега:

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 19 м 14 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Зняття на сесії ми не робимо, ми тільки включення робимо. Зняття під час розгляду.

Прошу. Салюта.

Салюта: Я хотів би просити вас про включення до порядку денного рішення "Про внесення змін та доповнень до рішення сесії Київради від 21.04.05 №251/2826". Це наша програма здоров"я киян, яку п.13.7 якраз говорить про необхідність створення в м.Києві кардіохірургічної клініки. Але звернулось Міністерство охорони здоров"я через Кабмін до нашого мера, який дав нам вказівку зробити так, щоб можна було комулювати гроші разом, не тільки наші, а й інші гроші для створення клініки кардіохірургії для дітей. Нам потрібно такий пункт, який буде говорити про сумісне використання грошей, які будуть комульовані. І для цього якраз потрібно це рішення нам. Я прошу підтримати це рішення.

Яловий: Всі зрозуміли пропозицію Салюти? Мова йде про прийняття рішення "Про створення дитячої кардіохірургічної лікарні, спільне використання коштів". Комісія розглядала це питання.

Салюта: Так, обов"язково.

Яловий: Проголосуйте це питання.

Голосування:

За - 54, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Шилюк.

Шилюк: Я хочу внести поправку до справи 2063, порядковий номер 71, по відведенню земельної ділянки Дарницькій держадміністрації за номером 19, 20. Справа в тому, що ділянка 20 вже відведена, там побудований будинок. Тому я прошу внести зміни до проекту рішення і

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 22 м 14 с  ----   Третий стенограф   --->

 

залишити ділянку за № 19.

Яловий: Під час розгляду цього питання.

Прошу, Салюта. Потім Мартинюк.

Салюта: Я, по-перше, хотів підтримати виступ Головача і хотів, щоб ми обов"язково сьогодні розглянули питання, пов"язане з Управлінням внутрішніх справ, тому що це настільки актуальне питання, що, мабуть, воно сьогодні для нашої міліції, для м.Києва є найважливішим. Тому що 7 місяців в боротьбі і сьогодні 2 тис. охоронців не мають можливості виконувати в повному обсязі свої службові обов"язки.

Яловий: Ми проголосували за це.

Салюта: Я хотів би зразу зовсім інше питання... Я хотів повернутися ось до якого питання. Я все-таки повертаюся до питання, пов"язаного з діяльністю або з роботою нашої конфліктної комісії. Є різні оцінки роботи нашої комісії, але ми головне започаткували сьогодні, хороший пошук об"єктивності в прийнятті рішень Київської міської ради. Є вже рішення комісії, про це знають люди, але до цього часу не прийняті рішення сесією міської ради. Тому я просив би вас, Володимир Борисович, щоб ваше доручення і земельним комітетом, і земельною комісією було виконано в повному обсязі. 14 липня ми знову збираємося на сесії і я просив би, щоб рішення, які я неодноразово ставив, і питання, пов"язане з вул. Воровського, 41-б, і інші питання були обов"язково включені до порядку денного.

Яловий: Підготовлено перших п"ять проектів рішень. Гуленко не сказав про це, але вони підготовлені на відміну рішень Київської міської ради. На 14 число підготовлені.

Салюта: Давайте чітко визначимо термін, щоб не проходило більше місяця, тому що люди  сьогодні після того, як почули вже рішення комісії, вони розуміють, що повинно бути рішення сесії міської ради. І нам потрібно це не відтягувати.

Яловий: 14 числа ми будемо розглядати це питання.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я хотів, щоб після того, як ми сформуємо порядок денний, виголосимо заяви, перед розглядом земельних питань надали мені слово для важливого, на мій погляд, процедурного питання.

Яловий: Домовились. Таким чином порядок дня сформований. Можна поставити в цілому?

Прошу, Карандєєв.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 25 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Карандєєв: Я хочу звернути увагу депутатів на п.129 проектів рішення, де пропонується нам прийняти рішення щодо передачі приватному підприємству "Маркон" земельної ділянки для будівництва, експлуатації  та обслуговування готельного комплексу на Андріївському узвозі. Яка складається ситуація? Що на цьому місці, за цією ж адресою вже знаходиться капітальна споруда. При чому чимала площею - 370 кв.м, яка офіційно зареєстрована в БТІ і належить зовсім іншій юридичній особі. І я знаю, що є звернення і до міського голови, і до керівників наших відповідних підрозділів щодо правового вирішення цієї ситуації, але є підстави вважати, що сьогоднішнє наше рішення може бути таким, що буде прийняте всупереч чинного законодавства. Я просив би вас дати протокольне доручення вирішити це питання окремо із спеціальною комісією за тиждень, щоб ми 14 липня в разі необхідності тоді вже прийняли рішення по суті.

Яловий: Я просив би вас по тім питанням, які включені в порядок денний, зараз не піднімати, ми їх будемо розглядати по ходу. Підійдемо до цього питання, будемо розглядати. Інших пропозицій до порядку денного немає?

Прошу, Борисенко, Дейнега.

Борисенко: На кожній сесії ми приймаємо рішення, що більше додатково вносить в порядок денний не будемо. 300 питань сьогодні, може давайте приступимо до роботи. Є ще в нас сесія 14 липня. Давайте не будемо порушувати Регламент.

Яловий: Я з вами згоден. Прислухайтесь до Борисенка. Бувають питання життєві, в нас же 14 буде сесія.

Прошу, Товстий.

Товстий: Я до порядку денного. Я просто хочу почути вашу відповідь на те запитання, яке я задавав в минулий раз. Відносно нашого звернення до депутатів ВР, відносно внесення змін до Закону "Про вибори". Я не побачив в порядку денному на президії це питання, яке буде розглядатись 14 липня.

Яловий: Заяву готуємо на 14 липня. Я прошу протокольно відмітьте, консультуємось з фракціями.

Прошу, Дейнега.

Дейнега:

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 28 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Я просив би включити в порядок денний рішення про викуп землі, тому що я ставив на голосування. Викуп земельної ділянки про "Епіцентр К", там викуп іде, а не оренда. Петра Григоренка та Бориса Гмирі.

Яловий: Можна проголосувати. Прошу проголосувати за включення -  викуп ділянки, пропозиція Дейнеги.

Голосування:

За - 42, проти - 6, утр. - 2, не гол. - 22, всього - 72. Рішення не прийнято. На 14 число.

Я нагадую вам, що ми сьогодні розглядаємо земельний блок, як домовились на попередньому засіданні. Тому давайте проголосуємо в цілому за порядок денний і приступимо до роботи. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 64, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 72. Рішення прийнято.

Я оголошую запити і звернення, які надійшли на Київського міського голову, на інших посадових осіб. Прошу уваги.

Запит від Мартинюка до міського голови про необхідність виділення приміщення в оренду під спортивний клуб атлетичної гімнастики у Шевченківському районі м.Києва.

Запит від Мартинюка про відкриття наскрізного автомобільного руху транспорту по вул. Коцюбинського у Шевченківському районі м.Києва.

Запит від Дрозденка про надання інформації щодо законності відведення земельної ділянки для будівництва житлового будинку на проспекті Правди, 19 у Подільському районі м.Києва.

Запити від Комова:

- Про порушення прав та законних інтересів трудового колективу КП "Індісепт" прийнятим рішенням Київради від 26.05.2005 № 246/3002 "Про створення комунальної науково-дослідної установи Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста".

- Про необхідність розгляду питання щодо забудови скверу на Шулявці за адресою: проспект Перемоги та вул. Індустріальна.

- Про розгляд питання щодо виступів депутатів Київради на ТРК "Київ".

Запити від Миргородського:

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 31 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

- Про сприяння проведенню ремонтних робіт у центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. Островського в Печерському районі м.Києва.

- Про врахування громадської думки та пропозицій при розгляді та затвердженні детального плану забудови території Печерського району у Печерському районі м.Києва. Нагадую, це 54 округ.

Запити від Дейнеги:

- Про зняття з порядку денного Х сесії Київради IV скликання проекту рішення № 146 А5664 "Про передачу товариству фірма "Доріс" земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з вбудованими нежилими приміщеннями та паркінгом на вул. Лук"янівська, 77 у Шевченківському районі". Я прошу земельне управління і земельну комісію помічати, там, де по землі, зразу запити.

- Про зняття з порядку денного Х сесії Київради IV скликання проекту рішення № 126 Д-0524 "Про передачу товариству "Профіт плюс" земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлового комплексу з приміщеннями торговельно-громадського призначення на вул. Рейтарській, 12 у Шевченківському районі м.Києва".

- Про зняття з повістки дня Х сесії Київради IV скликання проекту рішення № 117 Д-0395 "Про передачу КП Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв для будівництва, експлуатації та обслуговування офісного будинку з підземною автостоянкою на вул. Гончара, 1-3 в Шевченківському районі м.Києва".

- Про надання дитячому санаторію "Салют" Київського міського дитячого санаторного курортного медичного об"єднання земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівлі, споруд санаторію на вул. Гоголівській, 26-28 у Шевченківському районі м.Києва  в постійне користування земельну ділянку площею... замість запропонованої 13,802 у зв"язку з помилковим зменшенням території санаторію.

Запити, які надійшли сьогодні. Від депутата. Новак про незаконне розміщення об"єктів торгівлі на розі вул. Бориспольської та Вересневої в Дарницькому районі м.Києва, в якому депутат Новак просить

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 34 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

вжити заходів щодо ліквідації незаконного розміщення закладів торгівлі та притягти до відповідальності осіб, в чиї обов"язки входить контроль за розміщенням малих архітектурних форм та об"єктів торгівлі на території району. А також посилити контроль за дотриманням законності. Це 11 округ.

Запит від депутата Іванченка на ім"я Муховикова, головного архітектора міста, Рюмшина і Рибицького.

До мене надійшло звернення моїх виборців, мешканців будинку 6-а по вул. Руденка про незаконне будівництво прибудови за цією адресою. Просить надати копії всіх висновків служб, які погоджували надання земельних ділянок вказаних у зверненні, і під будівництво, копію дозволів на будівництво та здійснити перевірку з виїздом на місце відповідності чинному законодавству діяльності, яка відбувається за вказаною адресою. І по результатам перевірки просить повідомити письмово.

Запит від депутатів Гича, Пінчука і Гриненка на ім"я міського голови. Мова йде про не закриття продовольчого ринку на вул. Бориспільській, 1 та оформлення відповідних документів управліннями та службами м.Києва. Детально аналізується ситуація, в зв"язку з цим і пропонується Київраді утриматись від судових переслідувань ТОВ "Дарницький ринок" щодо звільнення території, відведеної під будівництво другої черги розширення ринку. Доручити відповідним міським організаціям, задіяним в оформленні висновків та погодженні дозвільної документації на земельній ділянці, терміново надати необхідні погодження та висновки для одержання право встановлюючих документів на розширення торговельного майданчика другої черги "Дарницького ринка" по вул. Бориспільській, 1.

Сприяти якнайшвидшому отриманню ТОВ "Дарницький ринок" право наступлюючих документів на земельну ділянку та на розміщення торгівельного майданчика та введення його в експлуатацію. Просять повідомити про рішення щодо цього питання і відповідні прикладені заяви і звернення, більше чим 100 людей по цьому питанню.

Запит від Карпенка про неправомірні дії Деснянської районної в м.Києві держадміністрації щодо передачі в орендне користування приміщень, цільове призначення яких гурткова робота за місцем проживання і,

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 37 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

враховуюче викладене, просять зобов"язати Деснянську районну в м.Києві державну адміністрацію повернути приміщення в межах визначених площ підлітковому клубу, попередньо звільнивши від незаконного надання в оренду цих приміщень КП "Житлорембудфонд".

Запит від Гича про виділення автобусів автопарку № 7 КП "Київавтотранс". Говориться, що на території Дарницького району знаходиться автобусний парк, який обслуговує відповідні райони. Склалася ситуація, що там працюють автобуси старі їм по 18 - 20 років. У зв"язку з цим просять дати доручення Головному управлінню транспорту та зв"язку - Шпільовому та "Київпастрансу" - Ламбуцькому про виділення нових 30-ти автобусів для цього автотранспортного підприємства.

Запит від Головача до міського голови про захват Київським національним університетом будівництва та архітектури прибудинкової території будинку № 4 на вул. Івана Клименка. Просить зобов"язати Головне управління заемльних ресурсів Київради перевірити викладені факти по цій адресі і  відповідно навести порядок в цьому питанні.

 Два запити від Гриненка, в яких він повідомляє, що в його окрузі № 9 знаходиться будинок готельного типу по вул. Горлівській № 38-40, який належить ДП "Будінвестсервіс". На особистому прийомі до нього звернулися мешканці цього будинку з проханням передати його до комунальної власності Дарницького району. Є багаточисленні скарги мешканців та приписи районних служб підтверджують, що проживання стає неможливим в цьому будинку. А ще "Будінвестсервіс" не передав і не збирається передавати "Київенерго" також бойлерну. Прошу вжити необхідних заходів щодо передачі зазначеного будинку до комунальної власності міста та покращення умов проживання мешканців в цих будинках.

Депутат Гриненко також направив запит (на особистому прийомі) по питанню мешканців будинку 146 по Харківському шосе, які стурбовані можливістю майбутнього будівництва житлового багатоповерхового будинку в місці стоянки перед першим та другим, дев"ятим та десятим парадними їх будинку. Вони категорично заперечують проти цього будівництва.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 40 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

 Наслідком його буде ліквідація споруджених дитячих майданчиків. Зібрано багато підписів. Просять доручити Головному управлінню земельних ресурсів і Дарницькій РДА провести обстеження зазначеної ділянки на предмет будівництва житлового будинку, обов"язково провести обговорення та погодження з мешканцями.

Запит від Волкова до міського голови. Інформує, що до мене, як до депутата Київради, звернулось керівництво Державної податкової інспекції в Оболонському районі м.Києва щодо зменшення орендної ставки за орендоване приміщення по просп. Героїв Сталінграда, 56-б. Підтримують клопотання податкової інспекції та просять посприяти вирішенню питання викладеного у листі №5686/913-09 від 25.06.2005 року. Заздалегідь вдячні.

Звернення від депутатів Збуржинського, Овчара, Григорака. Округи: 24, 26, 22, 18 і інших. Деснянський район по чисельності населення найбільший у м.Києві. Я розумію, що це всі депутати Деснянського району. Відповідна кількість закладів освіти теж одна з найбільших. Але це спальний район з усіма відповідними проблемами. В даний час проводиться робота по підготовці приміщень закладів освіти до нового 2005-2006 рр. Одним з основних є програма підготовки навчальних закладів до нового навчального року.

Неодноразові звернення батьківських комітетів шкіл до депутатів стосовно ремонту місць загального користування, потребують вирішення даного питання у найкоротший термін. Під час розгляду цього питання на колегії. Цей розгляд на колегії викликав стурбованість, ситуація, що склалась у районі з фінансуванням зазначеної загальноміської програми. Кошти, які заплановані у районному бюджеті на виконання цієї роботи, майже використані. Але їх недостатньо. Враховуючи викладене, просять надати доручення відповідним службам терміново розібратись та прискорити вирішення своєчасного фінансування цієї загальноміської програми. Я думаю, що Падалка чує це питання, але доручення однозначне дано Олександром Олександровичем. І я не думаю, що це питання буде не виконано. Воно буде виконано в Деснянському районі.

Надійшов депутатський запит на ім"я міського голови про виконання плану розвитку другого етапу мережі „МакДональдс” у м.Києві.

Запит від депутата Волкова,

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 43 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

де він звертає увагу на виконання своїх, взятих на себе зобов"язань міською владою, інформує про те, що ці заклади інвестували в економіку України 85 млн. доларів США, а в інфраструктуру міста - 129 млн. грн. та біля 4 тис. робочих місць. І просить цю програму, яка підписана, звертаючись до голови, прискорити вирішення питань, пов"язаних з розвитком мережі закладів громадського харчування "МакДональдс". І відповідні документи прикладені до цього.

 Запит від Волкова про надання в оренду приміщення по вул. Семенівська, 7. Де він звертає увагу на те, що "мені стало відомо про приватизацію даного приміщення. Як могло статися, що протягом семи років приміщення руйнується, ремонтні роботи не проводяться, раптом кимсь приватизується". Просить міського голову особисто втрутитися у вирішення даного питання та виконати рішення постійної комісії Київради з питань власності  щодо надання приміщення в оренду благодійному фонду "Наш дім Солом"янка".

Запит від депутатів Гіщака, Борисенка, Зубка про надання фінансової допомоги Святошинському району для будівництва трьох бюветів артезіанської води  згідно програми соціально-економічного розвитку міста. І вони просять міського голову надати району допомогу з міського бюджету в розмірі 50% фінансування спорудження зазначених бюветів, всього 550 тис. грн. і, як депутати Київради підтримують відповідне звернення Святошинської райдержадміністрації.

Запит від Гіщака про надання допомоги у покращенні житлових умов двох багатодітних сімей. Він звертає увагу, що Бабчик Катерина Іванівна, вул. Вернадського, 69, кв. 66, сім"я з 6-ти чоловік проживає в одній кімнаті, 12,5 метрів площею, в комунальній квартирі на 9 сімей. У сім"ї є троє дітей, які малолітні, там інвалід ІІ групи, чоловік пенсіонер МВС, має ряд захворювань. Тому просить втрутитись і допомогти у вирішенні цього питання, тим більше, що стоять ці люди в позачерговому списку, як постраждалі від Чорнобильської катастрофи. І також сім"я Небесної Тетяни Олександрівни, вул. Серпова, 1,

 

 

 

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 46 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

кв.48. Сім"я з 6 чоловік проживає в одній кімнаті площею 15 кв.м, з квартобліку з 2003 року, як багатодітна родина, включена до списку на придбання житла за 50% вартості.

Запит від Чернікова до міського голови. На депутатських прийомах до мене неодноразово звертались мешканці в.о. 63 зі скаргами на те, що маршрутні автобуси №760, 762, 763, 765, які ідуть у напрямку Житомира, не спиняються на існуючих зупинках Дачна та М.Ушакова. Просить дати доручення відповідним службам, перевірити ситуацію, що склалась, та вирішити це питання і повідомити депутата.

Три запити депутата Дейнеги по зняттю кадастрових справ. Просить зняти з порядку денного кадастрову справу №А5325 СП "Моніс", вул. Артема, 72-а. Це п.108.

П.123 "Граніт ЛТД", Житомирська, 20-г. Справа 5417 і це оформлено депутатськими запитами. Кадастрова справа №А1192 п.4 - Бехтеревський провулок, 8-б.

Просить надати слово Головач для інформації з приводу складу фракції "Єдність", входження до складу фракції ряду депутатів. Я надам це слово. І інформація, що депутат Комов інформує про вступ до депутатської фракції "Батьківщина.

Тепер я надаю слово по порядку Чернікову. Це заяви, які ви з місць хочете оголосити.

Прошу.

Черніков: Як ви пам"ятаєте, 30 червня на минулій сесії я доповів колегам депутатам  щодо зустрічі з пікетувальниками біля мерії. Після

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 49 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

того вами, Володимир Борисович, вами було дано завдання керівництву району міста для підготовки зустрічі, яка була призначена на вчора на 18.30 на вул. Чорнобильській, пов"язаної з тими протестами, які відбуваються сьогодні у Святошинському районі. На жаль, я маю доповісти вам про те, що  вчора на ці збори громадян, де було присутньо декілька сот мешканців, крім мене ніяких представників міської влади не було. До цих зборів долучилися: начальник відділу районної адміністрації і начальник УЖК, більш нікого не було. Тому сьогодні ці пікетувальники знаходяться знову під стінами Київради.

У зв"язку з цим я хочу повідомити, що від імені зборів заявляю ситуацію, що склалась, згідно Статуту м.Києва. Я готую проект рішення сесії щодо скасування попереднього рішення про землевідвод по вул. Чорнобильській і передаю його у фахову комісію для розгляду у Регламентному порядку.

Я просив би, Володимир Борисович, щоб були з вашого боку якісь певні заходи до посадовців, які не виконали ваше розпорядження і не з"явились на зустріч з населенням.

Яловий: Я прошу, дайте список, хто в нас не був, і ми відповідно це зробимо.

Прошу, Биструшкін.

Биструшкін: В мене звернення. Я думаю, що це звернення підтримують всі депутати і, в першу чергу, депутати від Деснянського району. Чому? Тому що, в цю неділю будуть відбуватись вибори по 27 в.о., довибори. Ми знаємо це. Там зареєстровано 23 кандидати в депутати. Я хочу сказати, що, на жаль, хоча змінилась в нас верхівка нашої країни і зараз нова політика існує в країні, більш толерантна, більш інтелігентна політика, але, на жаль ці вибори, які проходили, перегони, вони теж відрізняються все ж таки такою, якою вона і була у нас, стратегією і тактикою, де підкреслюється агресивність, жорстокість, бруд, компромат  і т.ін. Я звертаюсь до всіх кандидатів від імені моїх колег, щоб вони все ж таки схаменулись і більш помірковано ставились один до одного і розуміли, що коли Президент каже: "МИР Вам", він звертається до кожного з нас і треба це розуміти. Тому що, наші виборці - це кияни, вони вже доведені там на Лісовому просто до ручки.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 52 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

І я прошу, щоб в неділю вибори пройшли, як можна максимально миролюбиво, спокійно та інтелігентно.

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Звернення до міського голови. "Шановний Олександре Олександровичу, четвертий раз поспіль звертаюсь до вас з проблемою відновлення роботи Музею історії Києва для відвідувачів. На сесії 26 травня, 16 червня, 30 червня мною було подано відповідні звернення. Вкотре прошу розглянути мої звернення по суті. І користуючись нагодою наголошую, що створення так званого мистецького арсеналу за рахунок бюджетних коштів міста є передчасним. Оскільки цей заклад матиме (нерозб.) голови мистецтв, що впродовж 20 років будується біля колишнього Жовтневого палацу, або доля галереї мистецтв, що мала бути в скляній будівлі, яка розташована позаду монументу Незалежності на Майдані Незалежності. Вважаю, що за бюджетні кошти ніхто, навіть міський голова, немає права називати об"єкт № 1 чи № 2. Тільки сесія, яка визначиться, скаже, чи потрібно взагалі терміново так...

Наголошую також, що (нерозб.) частину завзяття та енергії, яка спрямована на створення бізнесового мистецького арсеналу, потрібно терміново спрямувати на відновлення роботи Музею історії Києва".

Яловий: Мені тільки що повідомили, що доручення Олександром Олександровичем розписано по-попередньому, дані відповідні терміни і т.ін. Я думаю, що він буде найближчим часом проводити нараду по цьому питанню.

Прошу, Падалка.

Падалка: Я хотів би пояснити з цього питання. Як ви знаєте, ВР України Законом "Про внесення змін до Закону „Про державний бюджет України на 2005 рік" затвердила субвенцію з державного бюджету, бюджету м.Києва на створення цього мистецького арсеналу в сумі 62,6 млн.грн. Ми рішенням сесії у квітні місяці теж затвердили, оскільки нам передається субвенція, як доходи, ми повинні відобразити в бюджеті, як видатки. То ми відобразили по доходам і по видаткам, і включили у програму соціально-економічного, культурного розвитку м.Києва, і сесією це затверджено. У зв"язку з цим, формально, дійсно, це начебто з міського бюджету, а фактично - це субвенція з державного бюджету, яка має цільове призначення і буде використана чисто на створення цього мистецького арсеналу.

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 55 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Сташук: Я хотів би звернутись в першу чергу до Володимира Борисовича з приводу реакції на наші запити, які вже лунали не один раз. Скажімо минулого разу ми обговорювали питання, яким чином робота відбувається з запитами. І я хотів би привести випадок, пов"язаний конкретно з своїм запитом. В травні він був надісланий. На сьогодні жодної реакції, тому я не знаю, можливо я буду наступного разу робити запит щодо виконання запитів. Хотілось все-таки відчути, що щось змінюється. Що ми не просто поговорили і поставили галочку, що в нас робота з запитами вже ведеться по-іншому, а справді хоча б якщо не за місяць, то хоча б, за півтора, хоч щось би надсилали.

Яловий: Я думаю, що у вас є можливість. Я не заперечую, хто працює з цим запитом з виконавчої структури, але ви можете підійти і ми можемо розібратись конкретно по тому запиту, який був у травні місяці. Я готовий надати допомогу і помічників включити в цю справу.

Прошу, Матіко-Бубнова.

Матіко-Бубнова: Я, як і мій колега Сташук, буду робити запит щодо виконання депутатських запитів. Я вже не один раз робила депутатські запити щодо питання будівництва за адресою Печенізька, 11, це мікрорайон Татарський. І до сьогоднішнього дня, вже скоро 2 місяці, як я не маю протокольного доручення на створення робочої групи, і комісія, яка створена з розгляду конфліктних питань, до сьогоднішнього дня теж не розглянула цю конфліктну ситуацію, яка зараз склалась. І я, мабуть, теж так само, як і депутат Черніков, буду готувати проект рішення разом з моїми виборцями на наступне сесійне засідання щодо скасування попереднього рішення сесії "Про відведення земельної ділянки в короткострокову оренду на 2 роки", до речі, вже термін закінчується оренди. У зв"язку з тим, що це питання не розглядається, сьогодні знов актив, мешканці збираються в мікрорайоні Татарський на 20.00 і приходять тільки члени Соціалістичної партії, ніхто від влади не приходить розмовляти з людьми. В той час ведуться активно ТОВ "Промбудінвестом" роботи по прокладанню електрокабельних мереж і руйнуються зелені насадження, клумби і квіти, асфальтове покриття. Ніхто не несе за це відповідальності.

Я сьогодні оголошую ще раз депутатський запит про негайне припинення будь-яких робіт, пов"язаних з будівництвом

 

 

  <---    7 Июля  11 ч 58 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

товариством  "Промбудінвест" житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями на вул. Печенізькій, 11 у зв"язку з відсутністю затвердженої проектної документації та технічних умов на архітектурно-містобудівній раді, а також враховуючи багаточисельні звернення мешканців мікрорайону Татарський про заборону даного будівництва. На сьогоднішній день є понад тисячу підписів мешканців цього мікрорайону.

Наступний депутатський запит, не один раз я оголошувала ці депутатські запити. На адресу міського голови про порушення Шевченківською районною в м.Києві державною адміністрацією розгляду у судовому порядку питання щодо позбавлення права власності на будинки № 5 та 7 на вул. Нагірній та на будинок № 6 на вул. Тропініна  Шевченківського району у м.Києві у зв"язку з невиконанням обов"язків власниками щодо утримання житла в належному стані. Внаслідок чого понад мешканців цих будинків тривалий час позбавлені елементарних побутових умов, а саме: гарячої води, газу та теплопостачання, що не уможливлює подальше проживання людей в цих аварійних будинках та створює велику соціальну напругу у мікрорайоні.

Товариство "Русим"...

Яловий: Прошу, Новак.

Новак: Я цей запит на готувала, але хочу, щоб при розгляді запита Гриненка і Пінчука, я потім письмово підготую, долучили і мій запит з питання Дарницького ринку. Справа в тому, що Дарницький ринок ніхто не збирається закривати. Мова йде тільки про площадку, яка незаконно захоплена діючим ринком. І коли у мешканців збирали підписи, їм сказали, що Дарницький ринок закривається і переноситься на рембазу, просто ввели їх в оману. І хочу, щоб голос почули не тільки тих депутатів і мене, як депутата, що я вважаю, що будівництво торговельно-розважального центру дуже потрібно в тому районі, де є депутат. Там немає жодного крупного торговельно-розважального центру і це дасть набагато більше робочих місць, чим дає ця занедбана ринкова ділянка, яка, до речі, знаходиться в антисанітарному стані.

Яловий: Письмово підготуйте запит.

Прошу, Головач.

Головач: Від імені фракції в Київраді "Єдність" маю честь проінформувати, що до складу фракції "Єдність" увійшли наступні депутати Київради: Паламар Б.І., Григорак Д.Д. і Пінчук М.Я. Таким чином, фракція "Єдність" налічує 15 депутатів. Прохання внести відповідні зміни в інформаційну систему Київради.

Яловий: Прошу, Волков.

Волков:

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 01 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Борисов: Я не встиг зробити запит, тому що вважав, що питання щодо дитячого садка по вул. Монтажників вже вирішено. На протязі 10 років люди чекають завершення капітального ремонту цього дитсадка. Я за 3 роки зробив вже 14 запитів. Це рішення було підтримано райрадою, депутатами районними, Управлінням освіти. Неодноразово виїжджали туди на це місце депутати і комісії. Це підтверджується тим, що в 2003 році на 2004 рік цільових коштів було виділено 100 тис.грн. для відновлення роботи цього дитсадку. І один із перших листів, як з"ясувалось, що це приміщення віддано водоканалу, і я отримав лист, що вкладено 240 тис.грн. на віддалення цієї роботи. Я в своїх зверненнях просив призупинити всі роботи і не вкладати кошти у цей заклад, але кошти вкладались, і нарешті я отримаю на свої запити доручення Олександра Олександровича. Я його зараз зачитаю. Прошу прискорити вирішення питання  та відновити функціонування дошкільного дитячого закладу за адресою Монтажників, 97. Це воно було 28.01., і прикладаються підписи батьків, у яких є діти дошкільного віку. Це 81 дитина і ось нарешті останніми запитами про відновлення фінансування і роботи цього дитсадку. Мене позавчора викликали на нараду до Фоменка, якого я поважаю, як людину, як заступника голови адміністрації, тому що він спочатку знайшов кошти на прибудову до дитсадка в іншому місці і питання вирішено. Я його поважаю, як людину, голову ради водоканалу, тому що він відстоює їх інтереси, а як депутату мені не зрозуміло було, навіщо мене туди викликали. Тому що спочатку поставили, що там дитсадка не буде, там треба мільйон коштів і т.д. На сьогоднішній день цей заклад переданий району і його не виведено з мережі. Я прошу поставити крапку на цьому рішенні і виконати доручення Омельченка і всіх комісій.

Прошу, Дейнега.

Дейнега: Я просив би вас дати свою точку зору на наступну ситуацію. Я згідно з Регламентом подав запити депутатські на зняття ряду земельних ділянок. Деякі запити я вже по п’ятий раз, з відмовою. Ці запити, які ви зачитали, деякі я подавав особисто на ім"я мера не зачитані були. Я подав їх до вас. Але всі ці ділянки знову потрапили в порядок денний сьогодні, як це може бути? Прокоментуйте.

Яловий: Вони були на президії всі ділянки.

Дейнега: А на президії їх не знімають, ви сказали,

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 04 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

через те я офіційно здав у комісію земельну, вам, а всі ці ділянки знову появилися в порядку денному . Прокоментуйте, будь ласка, цю ситуацію.

Яловий: ...Підготовлені ці ділянки і пройшли всі необхідні, згідно з Регламентом, процедури.

Прошу, Андрушенко.

Адрушенко: В мене є ще одна пропозиція. Володимир Борисович, дайте завдання юридичному відділу, нехай напишуть таку пам"ятку для депутатів:

1. Як можна відмінити рішення по землі. Земельний кодекс, там  3 статті. Якщо є договір оренди, є дозвіл гаско, державний акт, то багато депутатів піднімають питання "давайте заборонимо, давайте знімемо". Хто має право подання зробити  в суд. Тому що знову дві години слухаєш і через один запит порушується законодавство. З того, що сьогодні зачитали, 80% не відносяться вже до наших повноважень. Якщо ми зараз приймемо рішення про відміну, воно не буде діяти - це прокурор скаже, слабенький юрист скаже. Тому що уже люди отримали від державних органів всю дозвільну документацію. Відповідно до наших правил забудови, пройшли містобудівну раду, експертизу - все це є. В кінці-кінців депутати можуть два закони вивчити, які їхні повноваження. "Я  сказала, щоб не будувати". А хто такий "я", що сказав, що не будуйте. В кінці-кінців давайте уже приймемо це рішення, якщо це для телебачення, щоб виборці бачили, як ми про них хвилюємося. То одна сторона виборців кричить - давайте знімати, а інша каже - давайте щось робити в м.Києві. І треба дивитися на стадії погодження цих питань. І питання вирішується двояко. Перше питання: скільки це питання коштує? Я вам скажу, якщо вже людина житловий будинок будує і хто будує отримала дозвіл газко, вона потратила 3-5 млн. грн. на проект, на всі погодження,  і це пройшло 2 -3 роки. То давайте скажемо - треба відмінити 100 рішень наших, то, вибачте, 100 рішень наших ще треба з бюджету повернути 300 млн. грн. За рахунок чого?  Вже набридло це слухати.

Яловий: Будемо закінчувати запити. Я абсолютно згоден з вами в тому плані, що сесія бере  дуже велику відповідальність на  себе після прийняття рішень. Як правило відміна - це повинні бути виключні ситуації, якщо був порушений якийсь закон, або питання при прийнятті рішення, і погодження, і т.ін.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 07 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Це дуже серйозно, тому що там судові  і фінансові наслідки йдуть за цим всім.

Прошу, Россада.

Россада: Я зовсім не про землю, зовсім не про власність. Я про елементарне. В мене в окрузі в центральній частині Подолу сміття не вивозиться своєчасно з дворів житлових, де проживають мої виборці, не миються двори. Вулиці Верхній і Нижній вал не прибираються належним чином. Зупинки теж саме. Я не про щось велике, я просив би, Володимир Борисович, направити всі служби в моє депутатське звернення. Дякую.

Яловий: Прошу, Гич.

Гич: В папці по земельним питанням є справа З-197 "Про військову частину А1777 казенне підприємство "Київський ремонтно-механічний завод". Але ця справа є про передачу земельної ділянки заводу "Танкодром", це колишній "Танкодром". Але вже у минулому рішенні порядку денному цього немає рішення. А чому так?

Яловий: Це робоче питання. Ви хочете, щоб я дав вам відповідь? Підійдіть до секретаріату, подивіться і розберіться. У нас запити йдуть зараз і ми не проголосували до цього часу. Говорять вже всі, хто за що говорить, хто за що хоче. У кого запити є?

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 10 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Прошу, Пабат. Поки розбираються з мікрофоном, прошу Волков. Потім Збуржинський.

Волков: Пройшла хвилина, як я сказав про дитсадок і от нова інформація, мені помічники принесли. Була виїзна нарада у Совках 10.06...

Яловий: Ви не розумієте, чому ми тут зібралися? Відключіть Волкову мікрофон.

Прошу, Пабат.

Пабат: Я до вас вдруге звертаюся, як до секретаря Київради, з проханням взяти під свій особистий контроль вирішення питання "Київтрактородеталі" і придати цим будинкам в...

Яловий: Ми домовились, ми виїдемо туди на місце з вами.

Пабат: Я хочу мати відповідь конкретну від Київської міської ради, щоб я міг довести це до людей і їх повідомити.

Яловий: Прошу, Збуржинський.

Збуржинський: Я по поводу коллективного обращения депутата Деснянского района, где до 1 сентября необходимо отремонтировать места общего пользования. Действительно Деснянский район недополучает финансирование на эти вопросы. И мы на предыдущей сессии видели, как порой реагируют на наше обращение. Вы уверяли, Владимир Борисович, что правильно Главное управление финансов, главное управление образования отреагируют, у меня нет уверенности. У нас менее двух месяцев.

Яловий: Кір"ян присутній в залі? Він вам зараз дасть відповідь, я думаю, що це питання вирішиться.

Збуржинський: Я хочу подчеркнуть, что не первый год идут обещания. В школах в Деснянском районе самые большие и самые запущенные. Я бы просил, что бы мы на следующей сессии услышали конкретный ответ, что будет профинансирована и выполнена эта программа, а не отписка очередная, что району было выделено достаточно денег. У нас это происходит каждый раз. Достаточно, где они достаточно,

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 13 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

если это переписывается.

Яловий: Це питання знаходиться на контролі у міського голови, за нього відповідають безпосередньо керівники районів. І заступник, який веде освіту.  Я був присутній на розгляді, фінансування можливо і недостатньо, але деякі райони і половину тої суми не вибрали, яка вже виділена. Віктор Михайлович підтверджує, тому є домовленість, якщо вибирається сума на це питання, міське фінансове управління буде розглядати питання додаткового фінансування.

Прошу, Щербаков. А потім голосуємо запити.

Щербаков: Я еще раз возвращаюсь к этому вопросу, который сейчас бурно обсуждается. Речь идет  о том, как сказал депутат Збуржинский,  местах общего пользования. На самом деле надо понять, о чем идет речь, это туалеты, которые забиты, протекают с 3-этажа на 2-этаж, со второго на первый. Стоит в коридорах зловоние, а мы слышим о том, что денег там кто-то не выбирает. Да ничего подобного. Денег просто в Деснянском районе не хватает, поэтому я бы хотел, чтобы мы не просто дали ответ, а заслушать этот вопрос еще раз.

Яловий: Протокольно. Падалка, протокольне доручення:

1.Розберіться з Деснянським районом по фінансуванню в школах місць загального користування.

2. На слідуюче засідання сесії голова району хай проінформує по цьому питанню.

Запишіть протокольне доручення і давайте голосувати звернення, бо ми зараз підемо далі. За це є відповідальні люди, які будуть відповідати за це.

Проголосуйте запити, які надійшли сьогодні. У вас є проект рішення. Прошу проголосуйте. Ми витратили на розгляд запитів годину, замість 30 хв. по Регламенту.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 69. Рішення прийнято.

Переходимо до розгляду порядку денного нашого засідання.

1. "Про внесення змін до рішення Київради від 05.07.2001... ". Включіть Щербакова.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 16 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Щербаков: Перед вопросом, перед рассмотрением вот этой всей стопки земельных вопросов... Есть один серьезный методологический вопрос, который касается законности, легитимности всех этих решений, которые мы принимаем. Речь идет о том, что в управлении земельных ресурсов ведется электронная система "Кадастр". Из этой системы в земельные дела выдаются выписки с чергового кадастрового плану. Вот этот вытяг з чергового кадастрового плану, это юридическая белиберда, не предусмотренная ни единым правовым актом Украины. Это саморожденное незаконное дитя Киевского головного управления земельных ресурсов. Дело в том, что в Земельном кодексе прямо сказано, какой документ должен подтверждать право пользования, или право собственности. Это выписка с градостроительной документации.

Дальше получается интересная вещь. Во всех постановках проведена земля и инвентаризация в г.Киеве, все земельные участки за кем-то в этом земельном кадастре уже числятся. И это либо законные пользователи или владельцы, либо незаконные самозахватчики и все остальные. Но они числятся в этом кадастре, как пользователи. Дальше, когда возникает вопрос - вот конкретное дело по ул. Шепелева, 5. Задаю вопрос... Прокуратура - они же числятся в кадастре? Я не могу им объяснить, что это незаконное и вообще не понятно, почему они взялись. ПТУ денег не платит. А дальше возникает вопрос. Я задал вопрос начальнику Главного управления Муховикову, что это за сказки такие? Он говорит - если мы этот кадастр не будем вести, то не будут платить пользователи фактические. Я задаю следующий вопрос: а на каком основании они не платят? Объектом платы за землю является конкретный земельный участок, с углами поворотов, с конкретными метрами, с границами. Если это не вынесено на натуру, а натура не вынесена, не подтвержден документами, то на каком основании они платят? Это все незаконные платежи. Вместо того, чтобы Главное управление завело какой положено по закону земельный кадастр настоящий, містобудівну документацию и начал взимать плату на законных основаниях, там вписаны все, кто хочет.

Получается дальше такая ситуация. Если я закажу инвентаризацию земли, заплачу землевпорядной организации, внесу в кадастр, на основании моего заявления внесется в кадастр, и у меня появляется право без всякого основания до 2008 года, по мнению Муховикова, оформлять земельные участки.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 19 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

У нас все эти участки, которые здесь сегодня мы рассматриваем, уже кто-то числится пользователем в этом кадастре, который нам сейчас предлагают.

Яловий: Ваш час вичерпано. Гуленко, включіть в порядок денний засідання комісії вашої питання, яке піднято Щербаковим.

Щербаков: Розібратись із законністю тієї бази даних, яку вони ведуть. На якій підставі ведуть вони, за які кошти?

Прошу, Головач.

Головач: Я хочу дійсно підтримати, що це питання потрібно включити в порядок денний. У нас в порядку денному було внесення змін до Положення про порядок надання земельних ділянок. Ми про нього забули, а це Положення має досить суттєве значення до всіх тих конфліктів, які відбуваються у нас. І тому питання дотримання земельного кодексу і питання, що повинно додаватись до документів: чи викуплення чергового плану міста, чи викуплення з генплану міста, воно має досить актуальне значення. І тому є прохання на 14 липня, щоб дві комісії підготували це питання, відповідний проект рішення.

Яловий: В мене є пропозиція. Розглянути на комісії, а потім ми визначимось на комісії за вашою участю, в тому числі, як ми будемо на 14 чи на 21 липня.

Головач: Ми забули про те Положення, дійсно.

Прошу, Присяжнюк.

Присяжнюк: Я черговий раз звертаюсь до вас, я думаю, що це буде не новина. На сьогоднішній день Конституцією записано, що єдиною державною мовою є українська мова. І всі офіційні засідання місцевих органів влади чи державних органів влади ведуться українською мовою. Я глибоко поважаю Віктора Захаровича, знаю, що він чудово володіє українською мовою. Разом з тим він зараз виступає на російській мові. Я закликаю Віктора Захаровича і своїх колег дотримуватись норм Конституції.

Яловий: Перше питання порядку денного. Я прошу секретаріат конкретно, поверніть депутатів з коридору в зал. Звертаюсь до депутатів.

1. "Про внесення змін до рішення Київради від 05.07. 2001 року №366/1342".

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 22 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

(Доповідає Присяжнюк). Які є пропозиції у депутатів? По питанню порядку денного, які є у вас запитання?

З зали: Давайте голосувати.

Яловий: Прошу голосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 69. Рішення прийнято.

2. "Про питання землекористування". Прошу, Гуленко.

Гуленко: 1. "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Американ Смайл" земельної ділянки для реконструкції будівлі під медично-діагностичний центр з подальшою експлуатацією та обслуговуванням на вул. Урицького, 3 у Солом"янському районі".

Яловий: По п.1 можна голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 68. Рішення прийнято.

Гуленко: 2. "Про передачу відкритому акціонерному товариству "Вторес" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування заготівельного пункту вторинної сировини на вул. Василя Кучера, 1 у Святошинському районі".

Яловий: По З-2 є зауваження?

Прошу, Новак.

Новак: В мене з порядку ведення. По-перше,

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 25 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

в нас існує чітко Регламент, у залі сидить людина, як не депутат, але він голосує. Мене цікавить на якій підставі?

Яловий: Я прошу, покиньте зал.

Новак: І, по-друге, у залі немає 46 депутатів. І депутат повинен голосувати особисто.

Яловий: Підготуйте мені список відсутніх депутатів, крім тих, хто офіційно. Я зачитаю, хто ігнорує сесійні засідання.

Голосується п.2. Зареєстрованих депутатів 69.

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 3. "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Сейм-93" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування гуртожитку на вул. Академіка Заболотного, 134 у Голосіївському районі".

Яловий: Є у нас депутати, які постійно сидять і працюють, а інші прийшли відмітилися і побігли кудись із залу. Тому готуйте список, я назву цих депутатів.

Які є зауваження по п.3? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього  - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.4 "Про оформлення комунальному підприємству

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 28 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

"Володимирський ринок" права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування будівель і споруд ринку на вул. Горького, 115 у Голосіївському районі".

Яловий: Які зауваження?

Прошу, Новак.

Новак: Я пропоную це питання сьогодні зняти і розглянути питання не щодо надання земельної ділянки в користування, а в оренду. Цей ринок комунальної власності. Але ми, коли поцікавились, скільки має надходжень в бюджет від цього ринку, то десь декілька тисяч гривень. Тому нехай вони все-таки, якби ми встановили оренду, так як іншим ринкам, а ми маємо на це право, то, можливо, в бюджет би більше надходило коштів. А ми знаємо, що цей ринок дуже високорентабельний, ціни там дуже високі і бюджет має право мати дійсно велике надходження від цього ринку.

Яловий: Яка думка земельної комісії?

Гуленко: Я пропоную в порядку надходження голосувати згідно Регламенту.

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Яка різниця в платі за землю буде, якщо буде оренда і якщо буде постійне користування для цього ринку?

Яловий: Прошу, Муховиков, скажіть, яка різниця.

Гуленко: Різниця в 5%.

Щербаков: В 5 разів. І Новак каже, що якщо ми приймемо це рішення, буде один відсоток, якщо буде оренда, буде 5%.

Яловий: Я думаю, що треба підтримати пропозицію Новак. Яка думка начальника Головного управління, заступника? Немає питань. Земельна комісія.

Гуленко: Я пропоную ставити в порядку надходження.

Яловий: Я поставлю в порядку надходження. Моя пропозиція  - підтримую Новак. Прошу проголосувати.

Прошу, Вільдман.

Вільдман: Хочу поправити свого голову комісії. Яке надходження? Кілька депутатів виступають за те, щоб до бюджету йшли кошти. Яке може бути обговорювання цього питання? Я прошу всіх підтримати це питання.

Яловий: Ви настоюєте в порядку надходження?

Гуленко: Я не наполягаю.

Яловий: Тоді голосуємо пропозицію в оренду.  Можна в оренду голосувати?

Прошу, Борисенко.

Борисенко:

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 31 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Я думаю, що я не буду оригінальним, я обов"язково повторю ту думку, яка була перед цим. Я підтримую повністю Новак. І просив би всю фракцію підтримати. Тому що, надходження це в бюджет.

Яловий: Голосуємо пропозицію виділення в постійне користування замінити на виділення в оренду.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 68. Рішення прийнято. І всі члени земельної комісії теж проголосували.

З мотивів є Головач, Черніков.

Головач: В мене питання з мотивів голосування і порядку ведення. Мені теж подобається до бюджету, але, коли рішення ми ж приймаємо не шляхом емоцій. На скільки років потрібно новий проект рішення, розуміти все це питання. Воно процедурно не дотримується. Я теж за те, щоб оренда, в бюджет.

Яловий: В мене є проста пропозиція. Ми проголосували оренду і на час існування комунального підприємства. Не буде заперечення.

Гуленко: Такого ж немає.

Яловий: Тоді запишемо на 10 років, а там розберемось. Щоб ми в цьому питанні не спорили.

Голосування:

За - 44, проти - 4, утр. - 1, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

В чому проблема? На п"ять років? Голосуйте на п"ять років.

Голосування:

За - 63, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Черніков.

Черніков: Я з порядку ведення і до арифметики звертаюсь. Ми розглянули чотири питання. В середньому у нас по 3-4 хв. Помножте на 259, тому  і просто сьогодні ми встигнемо, коли ми будемо виходити ні на секунду з графіку.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 34 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Це порядку 16 годин, тому є пропозиція. Давайте будемо дивитись. Усіх в нас є порядок денний. Головуючий чи ведучий називає просто номер, не зачитуючи. Можна і самим прочитати це і коли є зауваження, воно включається в обговорення. А зачитувати це не треба. В нас одні і ті ж номери.

Прошу, Скосар.

Скосар: На минулому засіданні сесії ми голосували по 10 чи по 8 пунктів.

Яловий: Так, це дуже вигідно, особливо, коли якісь питання проводять, щоб незамітно було. Ми не маємо право порушувати Регламент. Щербаков хоче брати слово? Ні.

5. "Про передачу ВАТ "Гастроном" земельної ділянки для обслуговування...".

Яловий: Які є зауваження по п.5?

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього -70. Рішення прийнято.

6."Укрпромторг" - земельна ділянка для обслуговування, експлуатації продовольчого магазину".

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 69. Рішення прийнято.

7. "Внесення змін до п.9 Київради".

Прошу, Вільдман.

Вільдман: В мене запитання. Чому строк оренди на 15 років замінити постійним користуванням?

Гуленко: Це право сесії, внесено виконавчими органами. Казенне має право.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 37 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Можна голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 50, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 8. "Про передачу АТВТ, корпорації "Шахід Бахонар купер індастріз" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування офісних та складових приміщень у пров. Чугуївському, 21 у Солом"янському районі".

Яловий: Які зауваження є?  Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 48, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 20, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 9. "Про передачу суб"єкту підприємницької діяльності - фізичній особі Долеско Світлані Валеріївні права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування нежитлового будинку на вул. Хорива, 19, літ."В" у Подільському районі".

Яловий: Є зауваження? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 10, всього  - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 10 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Маха-Україна" земельної ділянки для завершення будівництва з подальшою експлуатацією та обслуговуванням станції діагностики автотранспортних засобів на вул. Електротехнічній, 45 у Деснянському районі".

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 15, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 11. "Про внесення змін до договору на право тимчасового користування землею (в тому числі на умовах оренди) від 10.06.1997 на № 76-5-00011". Це звернення посольства Ісламської Республіки Іран.

Яловий: Немає запитань. Прошу проголосувати. Прозвучало зауваження не депутату, який сидить в залі. Міліцію покличте і виведіть його. Чий це помічник?

  

 

  <---    7 Июля  12 ч 40 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 59, проти - 1, утр. - 0, всього - 69. Рішення прийнято.

12. "Внесення змін до п.15 рішення Київради по справі А 4320".

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0,  не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

13. "ТОВ "Бонус-П", земельна ділянка для будівництва, обслуговування, експлуатації торговельного комплексу". Є тут зауваження виконавчого органу на довивчення. Це зелена зона.

Прошу, Бідний:

Бідний: На вул. Оноре де Бальзака, це мій в.о. наскільки нагружена вулиця торговельними точками. Я бачу сьогодні практично є вже чотири проекти рішення сесії, що там, починаючи від торгівлі і закінчується автосалонами з обслуговування. Я звичайно буду, я прошу по вул. Оноре де Бальзака всі питання зняти. Тому що там буде і питання проблем із населенням. Це густо населений мікрорайон і, думаю, недоцільно сьогодні виділяти землю. Як що говорити про торговельну мережу, то там достатньо торговельної мережі.

Яловий: Є пропозиція виконавчого органу і депутата Бідного на довивчення це питання.

Прошу проголосувати за довивчення цього питання і на доопрацювання.

Голосування:

За - 39, проти - 4, утр. - 2, не гол. - 25, всього - 75. Рішення не прийнято.

Тоді я ставлю на голосування даний пункт, але я буду голосувати проти нього.

Було прохання, зелена зона. Зняти тимчасово питання.

Голосування:

За - 28, проти - 17, утр. - 4, не гол. - 21, всього - 70. Рішення не прийнято. Питання знято.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 43 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Гуленко: 14. "Про оформлення дитячому оздоровчому табору "Світанок" Державного управління справами права користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування будівель та споруд табору на 17 км. Житомирського шосе у Святошинському районі".

Яловий: Які є зауваження  по цьому питанню? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 44, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 24, всього - 70. Рішення не прийнято.

В чому причина? В чому проблема? Зауважень не було.

З зали: Не всі проголосували.

Яловий: Я прошу провірити ще раз систему, де не працюють місця робочі.

Повторно проголосуйте. Голосується п.14.

Голосування:

За - 46,  проти - 0, утр. - 5, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 15. "Про надання Дарницькому дитячому будинку-інтернату земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівель і споруд дитячого будинку-інтернату на вул. Ялинковій, 58/60 у Дарницькому районі".

Яловий: Які зауваження? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

В порядку ведення, Карабаєв.

Карабаєв: Ситуація полягає в тому, що 14 - це 8 га в лісі. Це піонерський табір, я все розумію, але давайте додамо, щоб "без зміни цільового призначення".

Яловий: Прошу, Муховиков.

Муховиков: В рішенні записано конкретне цільове використання. Зміна цільового використання неможливо.

Яловий: Так, це записано.

Карабаєв: Це споруди табору, 8 га...

Яловий: Далі прошу.

Гуленко: 16. "Про передачу закритому акціонерному товариству "ЕНВІЛ" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування адміністративної будівлі, складів та столярного цеху на вул. Семена Скляренка, 17 в Оболонському районі".

Яловий: Які заперечення? Для протоколу назва і адреса. Прошу голосувати.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 46 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Гриненко.

Гриненко: Ми неоднократно приймали рішення, що склади ми більше будувати не будемо, а будемо виносити їх за межі міста. У п.8 і п.16 ми відводимо під склади. Я голосував за, але я прошу щоб ми, це було протокольне доручення, складські приміщення не давали більше в місті.

Яловий: Я з вами згоден. Ми тільки розглядали в основному склади, які вздовж залізниць, і в такому плані ми приймали рішення. Як правило, ваше зауваження слушне і будемо враховувати його.

Гриненко: Давайте протокольне доручення дамо Головному управлінню земельних ресурсів. Тут сидить Муховиков, він помітить це питання по складським приміщенням.

17. "ТОВ "Гермес Інвест Холдинг" та ТОВ "Хімнафтомашпроект", провул. Деревообробний у Голосіївському районі".

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

18. "Інститут матеріалознавства Академії наук України, для експлуатації будівель, вул. Генерала Наумова, 17-а у Святошинському районі".

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 0, не гол. -  17, всього - 70. Рішення прийнято.

19. "Підприємство зелених насаджень Оболонського району на просп. Московському".

Голосування:

За - 50, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Яловий: Ми будемо робити обідню перерву? Я в 13.00 поставлю

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 49 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

на голосування тоді це питання. Прошу далі.

Гуленко: 20. "Про оформлення Київській міській станції швидкої допомоги та медицини катастроф земельної ділянки для експлуатації та обслуговування будівлі підстанції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф № 6 на вул. Зоологічній, 3 у Шевченківському районі".

Яловий: По п.20 які є питання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70.

Гуленко: 21. "Про передачу відкритому акціонерному товариству "Вторес" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування заготівельного пункту вторинної сировини на вул. Тимофія Шамрила, 6 у Шевченківському районі". Є пропозиція виконавчого органу до 1 року, до початку будівництва.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 14, всього -70. Рішення прийнято.

Гуленко: 22. "Про передачу земельної ділянки акціонерному товариству холдингової компанії "Київміськбуд" для реконструкції гуртожитку під житловий будинок з його подальшою експлуатацією та обслуговування на бульв. Ярослава Гашека, 18 у Дніпровському районі".

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 23. "Про передачу закритому акціонерному товариству "Київська трикотажна фабрика "Роза" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування гаража на вул. Лінійній, 15 у Солом"янському районі".

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 24. "Про передачу Трофимовичу Миколі Михайловичу земельної ділянки для експлуатації та обслуговування виробничих будівель і споруд на вул. Будіндустрії, 8 у Голосіївському районі".

Яловий: Немає запитань? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 52, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 25. "Про передачу закритому акціонерному товариству "ВІПОЛ" земельної ділянки для експлуатації та обслуговування виробничих будівель і споруд на вул. Волинська, 60 у Солом"янському районі".

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 52 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Борисенко.

Борисенко: Я просив би зняти п.26 Академіка Туполєва, 19, Святошинський район. Це площадка, де здають іспити водії. Я переговорив з головою району, дозвіл якого ніхто не погоджував. Питання стоїть потім в другому, що спочатку після цього буде від ДАІ лист "Про надання", щоб надали площадку для проведення екзаменів. Я прошу зняти.

Яловий: На довивчення. Голосуємо п.26.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. -1, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

27. "Лановенку Геннадію, Валентині, Олегу, експлуатація кафе, вул. Політехнічна, 31, Солом"янський район".

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

28. "Укргазтехкомплекс", вул. Василя Верховинця, 12 у Святошинському районі".

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення  прийнято.

29. "Про передачу земельної ділянки "Промінь-2" експлуатація індивідуальних гаражів, Полярна, 10,

Оболонський район.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 55 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 15, всього  - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 30. - Таракуловій Ользі Миколаївні для експлуатації, обслуговування  павільйону на вул. Шолом-Алейхема, 17-а (літера Б) в Деснянському районі.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 31. - експлуатація автозаправної станції на вул. Мельниченка, 1 у Святошинському районі”.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 3, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.32 - продаж "ФОРВЕЙ", автозаправний комплекс на перетині вул. Лугова та Богатирська в Оболонському районі.

Яловий: Прошу, Бойчук.

Бойчук: Я хочу звернути увагу, не дивлячись на те, що це продаж. Ми останнім часом дуже багато звертаємо уваги: і депутатські групи, і фракції говорили відносно комплексного розвитку і будівництва АЗС. Відносно цієї автозаправної станції я хочу сказати, що це заправка, яка продається в розріз двох мостів. Ми виїжджали з районом, дивилися, я шукав цих представників, на жаль вони вийдуть. Я сьогоднішнє запитання хочу зняти і перенести на 14 число. Але продавати землю в розв"язці мостів - це питання потім колись буде розглядатися. Після нас прийдуть люди-депутати, потім будуть викупати. Міст, я знаю, буде розширятися, а потім будуть виникати проблеми. Прошу це питання зняти на довивчення.

Яловий: Не бачу візи Поляченка.

Прошу, Вільдман.

Вільдман: Я теж підтримую Бойчука. Ситуація така, що там буде розбудова цієї ділянки і тому дуже прискіпливо треба подивитися на цю справу.

Яловий: Є пропозиція на довивчення це питання. Немає заперечень?

Гуленко: Немає заперечень.

Яловий: Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  12 ч 58 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Я прошу архітектурну нашу комісію уважно подивитись, чи не попадає в пятно там забудови. Там іде будівництво.

Можливо, там треба в оренду надати.

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

33. "Пакін В.М., будівництво аптеки, вул. Вишгородська, 21, літ.3, Подільський район". Депутат Арканова знімає на довивчення.

Проголосуйте на довивчення.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

34. "Тенісні корти, Малишка, 6, Дніпровський район".

Голосування:

За - 49, проти - 2, утр. - 3, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

35. "Будізоляція-Марка", вул. Зрошувальна, 4, Дарницький район. Експлуатація будівель".

Голосування:

За - 48, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

36. "Київський крематорій, вул. Байкова, 16, реконструкція, Голосіївський район".

Голосування:

За - 53, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

37. "Бінат ЛТД", експлуатація продовольчого центру, вул. Лебедєва-Кумача,2, Солом"янський район".

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70.  Рішення прийнято.

 

 

  <---    7 Июля  13 ч 01 м 13 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

38. "ДІК", земельна ділянка, будівництво, експлуатація ігрового комплексу на вул. Межигірська, 53/63, Подільський район". Виконавчий орган просить зняти на довивчення.

Яловий: Виконавчий орган КМДА. Проголосуйте це питання відкласти на довивчення.

Голосування:

За - 48, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього - 70. Рішення прийнято.

39. "Укрбурвод", вул. Промислова, 10, Дарницький район".

Голосування:

За - 52, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

40. "Будівництво комплексу житлових будинків в Дарницькому районі".

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

41. "Шапіро Антоніна Іванівна, експлуатація земельної ділянки під павільйон на просп. Науки, 34, Голосіївський район".

Голосування:

За - 47, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

42. "Дарницькій районній раді разом з магазином "Квіти" на ділянці 28 в 6-а Позняки в Дарницькому районі".

Яловий: Це побутовий комплекс.

 

 

  <---    7 Июля  13 ч 04 м 13 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 51, проти - 5, утр. - 1, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 43. "Універсам "Харків" та  "КСК" на вул. Архітектора Вербицького, 30 у Дарницькому районі.

Яловий: Які є зауваження? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 48, проти - 5, утр. - 1, не гол. - 16, всього  - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 44. Міністерство культури і туризму, внести правку,  на вул. Івана Франка, 19 у Шевченківському районі.

Яловий: Немає зауважень? Це під адміністративним будинком. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 45. „Поновлення договору між Київською міською радою  і Головним управлінням житлового забезпечення”.

Яловий: Які є зауваження? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 46. "ФОТОН",  вул. Нижній Вал, 13 у Подільському районі, експлуатація, обслуговування кафе.

Яловий: Які запитання? Прошу, Юрій Іванович.

(Дуже тихо).

Гуленко: Виконавчий орган вніс пропозицію.

Яловий: Управління земельних ресурсів, прошу. Досліджене питання?

Гуленко: Воно повністю погоджено.

Яловий: Перевіряли кілька разів. Це існуюче кафе.

Прошу, Кобринський.

Кобринський: Я можу ...

 

 

  <---    7 Июля  13 ч 07 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Це дійсно існуюче кафе, воно існує там з 1991 року. До сьогоднішнього дня на це кафе було дозвіл районної адміністрації.

Яловий: Земля в оренду на 2 роки.

Доповідач: Кафе існуюче, в межах їхнього будинку.

Яловий: Прошу, Карабаєв.

Карабаєв: Ми прийняли рішення Київради про певний порядок надання земельних ділянок в центральній частині міста і зелених зонах. І була створена комісія, яка повинна у відповідності до рішення Київради давати свої заключення по кожному такому об"єкту. Скажіть, сьогоднішні питання кореспондуються з тим  рішенням чи ні?

Яловий: Кореспондуються. В тому плані, що ми розглядали, приймаємо, всі нові розглядаються, а вчора окремо ще розглядались на засіданні ці питання в моїй присутності. Комісія вся не збиралась, тому що сесія сьогодні, не вспіли. Але в подальшому будемо збирати, але уважно дивились ці питання.

Прошу, Вільдман.

Вільдман: Ви пообіцяли поставити в 13.00 на голосування на перерву.

Яловий: Проголосуйте по п.46.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 8, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Хто за те, щоб зробити перерву з 13.00 до 14.00. Проголосуйте.

Голосування:

За - 36, проти - 14,

 

 

  <---    7 Июля  13 ч 10 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Оголошується перерва до 14.00. Проголосували за перерву. Це процедурне питання. Я попереджаю, щоб ми завтра не працювали, то ви поверніться всі у зал на 14.00. Півгодини чи година? Просять годину.

Ставлю на голосування, щоб півгодини перерву проводити.

Голосування:

За - 53, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 12, всього  - 67. Таким чином, засідання продовжиться о 13.35 хв.

 

 

                               З 13.13 по 13.55 перерва.

 

  

  <---    7 Июля  13 ч 58 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Поки 25 депутатів в залі. Хоча б 30 повинно бути, щоб можна було реєстрацію провести. Прошу всіх депутатів, хто там знаходяться, повернутися в зал для реєстрації. Через 2 хв. будемо проводити реєстрацію.

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 01 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

В залі зареєстровано 68 депутатів. Шановні колеги, продовжуємо нашу роботу.

Прошу, Дейнега.

Дейнега: Я просив би поставити на голосування "Про забезпечення проїзними квитками працівників органів внутрішніх справ МВС України в м.Києві, які виконують функції муніципальної міліції". На голосування.

Прошу, Падалка.

Падалка: По-перше, які виконують функції муніципальної міліції - такого зараз поняття немає. Оскільки сесія міськради не прийняла рішення "Про створення місцевої міліції". Тому, відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо місцевої міліції" є поняття, що входить до складу місцевої міліції.

По-друге. Якщо ми візьмемо цей Закон і подивимось ту чисельність, яку запропоновано. Якраз є лист начальника Головного управління внутрішніх справ у м.Києві. То тут якраз 2412 розшифровується. Це служба дільничних інспекторів, підрозділи дорожньо-патрульної, постової, підрозділи ДПС, адресно-довідкова служба, спецрота по підбору та транспортуванню трупів у морг - 50 чоловік. Тобто, фактично, тут не всі категорії підпадають під поняття, що входить до складу місцевої міліції. Взагалі, тут сума рукою написана, і порахована невідомо як. Я вважаю, що рішення потрібно прийняти в такій редакції: Доручити Головному управлінню внутрішніх справ МВС у м.Києві вжити заходів щодо придбання проїзних квитків терміном до 31.12.2005 року працівникам органів внутрішніх справ, які входять до складу місцевої міліції згідно Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 04 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

щодо місцевої міліції" за рахунок коштів, передбачених в міському  бюджеті м.Києва на фінансування програми зміцнення законності та посилення боротьби із злочинністю в м.Києві на 2002 - 2006 роки.

Яловий: Які ще є зауваження до цього?

Прошу, Новак.

Новак: Я підтримую Віктора Михайловича, який абсолютно правильно визначив проблему. І взагалі я рекомендувала нашій сесії уникати зайвого популізму. Дійсно, в нас є програма підтримки правоохоронних органів і без прийняття рішення ми можемо забезпечити, і маємо на це право, їх проїзними квитками. Прийняття рішення спровокує, що до нас звернутися можуть і працівники  СБУ, і працівники прокуратури, і працівники судів, податкової, які також мають... Скажуть, що вони по закону мають право на безкоштовний проїзд. Закон є постановою Кабміну, яка визначає, як реалізується їх право на безкоштовний проїзд. При формуванні бюджетів відповідних, вони повинні передбачати в бюджетних запитах кошти на безкоштовний проїзд. І держава повинна їх повністю врахувати. Якщо зараз в цьому бюджеті державному не враховані їх запити, то треба, ми їм вже писали рекомендацію, передбачити це. Дійсно, ми повинні допомогти нашій міліції. Але не обов"язково для того приймати рішення. В нас є програма підтримки і ніхто не відмовляється купити їм за ці кошти квитки. Просто треба дати доручення виконавчому органу про цільове спрямування цих коштів і все. А якщо ми приймемо рішення, то завтра ми будемо мати цілу купу звернень.

Яловий: Я хотів би тільки одне сказати, що тут ті підрозділи, які працюють чисто на місто, і в плані в тому, що ми частину з них взагалі самі створювали. Тому це і малося на увазі.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Мы выслушали все мнения.  Было предложение Дейнеги голосовать. Я бы попросил, что бы перед голосованием еще бы огласили перечень категорий, за которых клопочется начальник Главного управления. И приступить после этого сразу к голосованию.

Яловий: Я ще надам слово Дейнезі, прошу. Потім Гриненко і ми будемо голосувати.

Дейнега: Ще одна ремарка. Я просив би все-таки голосувати за основу того проекту рішення, що підготував Головач. Чому? Тому що тут ми доручаємо виконавчому органу Київради забезпечити квитками,

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 07 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

а наш колега депутат Падалка пропонує  МВС забезпечити квитками, якби вони мали змогу, вони б самі себе забезпечили і до нас би не звертались.

Яловий: А за які кошти: програми чи ні, це вирішить Віктор Михайлович.

Дейнега: Через те я просив би поставити на голосування цю базу вирішення, що підготував Головач, а доручити Головачу, Бойчуку і Падалці доопрацювати його стилістично.

Прошу, Гриненко.

Гриненко: Ми всі розуміємо про що йде мова. Мова йде про додаткові кошти і треба виділити. З 2003 року бюджет не закладав їх, ці кошти, потім в 2004 році до нас звертались і СБУ. Ми за цілий рік це питання не вирішили і в 2005 році. Треба транспортникам і МВС підтримати, треба закупити ці проїзні квитки для служб, які працюють на місто. І закінчити це питання, це не такі великі гроші, щоб дискутувати.

Яловий: Я ставлю на голосування прийняття проекту рішення в цілому, ставлю за основу. Внесено з голосу депутатом Падалкою.

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 13, всього - 68. Рішення прийнято.

Хто за те, щоб прийняти це рішення в формулюванні Падалки.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Предложение Падалки не приемлемо. Дейнега объяснил почему. Что если бы у Главного управления милиции были деньги, которые мы перечисляем, в том числе и по программе поддержания правопорядка в г.Киеве, то они бы нас не просили. А дело в том, что, в самом деле нет денег. Предложение Падалки мы услышали, разобрались. Кричать ему не нужно с места, пусть он лучше кричит, когда 62 млн. пойдет на "Арсенал", футбольную команду.

Яловий: Прошу, Петік.

Петік:  Пропозиція Падалки полягає лише в тому, щоб можна було в принципі виконати от це рішення, оскільки бюджетний кодекс забороняє фінансувати з місцевого бюджету органи, які

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 10 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

фінансуються з державного, у нас є лише один ход - це цільові програми. Саме з цією метою, Володимире Івановичу, ми прийняли цю програму, оскільки нам заборонили з 2003 року фінансувати. І в рамках цієї програми в понеділок, як сказав Віктор Михайлович, уже 3 млн. відправлено з нашого бюджету на рахунок Головного управління внутрішніх справ. І за ці кошти можна придбати квитки. В разі прийняття такого рішення як зараз, - це якраз є удар по міліції, оскільки одразу прокуратура внесе протест і виконати це ніхто не зможе.

Яловий: У мене є компромісна пропозиція. У вас у всіх на руках є проект рішення. В мене є пропозиція в даному тексті внести невеличку правку - доручити виконавчому органу Київради спільного з Головним управлінням внутрішніх справ вирішити питання. Можна проголосувати?

Прошу, Головач. Потім Щербаков, Дрозденко.

Головач: Я з мотивів голосування. По-перше, та інформація, яка подається, є однобока і не відповідає дійсності. Відповідно до змін, які внесені до чинного законодавства, і те, що передбачено в нас ст.26 Закону України "Про місцеве  самоврядування", ми повинні створювати муніципальну міліцію. І питання іде не взагалі про підтримку правоохоронних органів, а про надання проїзних квитків для працівників муніципальної міліції, які функції виконують. А тому ми ж її не створюємо і не хочемо їм взагалі нічим допомагати, прикриваємося тим, що не можемо з бюджету їх фінансувати, а з іншого боку ми її створюємо тому, що нам не подобається законодавство. Законодавство дійсно недосконале з цього питання, але ці дискусії з ВР, яка прийняла недосконале законодавство, не повинна втрачатися справа  підтримання працівників муніципальної міліції. І тому це рішення якраз іде на підтримку працівників муніципальної міліції. А по тій програмі ми повинні фінансувати те, що ми не можемо фінансувати у зв"язку з тим, що не можна з бюджету місцевого до державного бюджету надавати відповідну підтримку, хто фінансується. Я прошу проголосувати в цій редакції.

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я еще раз обращаю внимание. Есть две точки зрения, они в данном случае взаимоисключающие. Падалка предлагает за счет программы, за счет средств заложенных в программу. В этом решении  сказано,

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 13 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

за счет городского бюджета. Разговор о том, что нельзя финансировать, сюда вообще не подходит. Мы покупаем не только проездные билеты, Новогодние подарки, автомобили, форму, и все время передаем. Т.е. мы закупаем, а кому мы роздали, это наше право.

Аргумент о том, что прокурор внесет протест или не внесет. Внесет, то будем рассматривать протест.

Огласите список и давайте после этого голосовать.

Яловий: Бойчук оголосить список.

Прошу, Дрозденко.

Дрозденко: Дискусія виникла в залі. По великому рахунку, мабуть, немає сьогодні депутатів, які б не хотіли підтримати працівників органів правопорядку в м.Києві. По великому рахунку, ми сьогодні з вами служимо місту і звичайно всі функції важливі для міста. І коли ми приймали цільову програму, то програма звичайно мала якісь напрямки взаємодії і участі міської влади по її виконанню і ця програма вже має напрямки і розприділені кошти. Віктор Михайлович хоче загалом десь розприділити три загального потоку коштів. Я вважаю, що все-таки підтримати пропозицію моїх колег, що виступали перед цим із цільовим напрямком виділення додаткових коштів і купити проїзні квитки і проголосувати за даний проект рішення.

Прошу, Зубко.

Зубко: Наша депутатська група "Наша Україна" також підтримує необхідність прийняття такого рішення, але я все-таки хотів би звернути вашу увагу на те, щоб це рішення було законне. Фактично, якщо ми зараз додатково виділяємо 300 тис.грн. на ці цілі, то нам необхідно фактично вносити зміни до бюджету. Треба визначати джерела фінансування і т.д. Тому Падалка розумно говорить, що це краще зробити в середині програми, а саме: підтримки правоохоронних органів. А яким чином можливо зменшити там 300 тис. на якісь інші органи, що входять до цієї категорії. Але всі зміни, які стосуються фінансування, фактично це є бюджетні зміни і приймати ми їх так не можемо. Ми взагалі чогось повернулись до цього питання під час середини земельних питань. Ми прийняли за основу і зараз робочій групі Падалці, Бойчуку, Головачу, доопрацювати це рішення, привести

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 16 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

його у відповідність до чинного законодавства і в кінці сесії спокійно проголосувати.

Яловий: Продовжують записуватись депутати, я прошу більше не записуватись. Гич, Черніков, Падалка і припинимо це питання і будемо голосувати.

Прошу, Гич.

Гич: Ми почали після перерви розглядати питання ті,  які Гуленко почав з трибуни виносити по земельним питанням. Тут перериваємось і починаємо обговорювати інше питання. То чи доцільно, що ми потратили десь 25 хв. Гуленко сидить і чекає.

Яловий: Ця пропозиція була внесена з залу. Ми закінчуємо розглядати це питання. Я ще раз хочу сказати, я думаю, Падалка погодиться зі мною. Записати: доручити виконавчому органу Київради разом з Головним управлінням МВС України по м.Києву вирішити до 31.12.2005 у кількості 2412 одиниць, не вказуючи суму, вона може мінятись, і там, де слово, які виконують функції муніципальної міліції, дописати, які фактично виконують функції муніципальної міліції.

Прошу, Черніков:

Черніков: Мова йде сьогодні про те, як технологічно це вирішити.

1. Законом дозволяється зробити через  програму, програма в нас є.

2. Гроші. Ті кошти, які в нас сьогодні закладені в цій програмі, можуть бути перерозподілені таким чином, що передбачені у витратах наступного півріччя можуть бути використані негайно на придбання цих проїзних квитків.

3. Щоб ці витрати компенсувати по наслідках роботи в першому півріччі. Ми знаємо, що йде у нас при виконанні дохідної частини при внесенні змін до бюджету, от це компенсувати.

Яловий: Це рішення, яке я запропонував у формулюванні, хіба воно заперечує вашим словам?

Черніков: Не заперечує.

Прошу, Падалка.

Падалка:  Я ще раз наголошую про той перелік в тих категоріях, які входять до цього переліку одиниць 2412. От лист начальника Головного управління внутрішніх справ. Служба дільничних інспекторів - 227, підрозділи патрульно-постової служби - 475, підрозділи  ДПС ДАІ - 1419, тут входить рота супроводження державних посадових осіб

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 19 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

у цю структуру, спецустанови - 167, адресна довідкова служба - 74 чоловіки, спецрота міліції по підбору та транспортуванню трупів в морг - 50. От  2412 лист, тобто точна розшифровка. Депутати хочуть засвідчити повагу до міліції, я розумію. Всі ми поважаємо міліцію і допомагаємо. Я ще раз наголошую - в нас стоїть два питання. Ми хочемо допомогти? Якщо ми хочемо допомогти, то ми шукаємо шляхи вирішення цього питання. І законний шлях тільки такий, як я сказав. Те, що інші питання добавити 500 тис., чи 300 тис. збільшити - це питань немає. В нас поки що передбачено 6,700, ми три тільки профінансували.

Яловий: Тільки що депутат Черніков чесно сказав чітко. Я запропонував проголосувати цей проект рішення, він сказав - восени внесемо корективи, якщо є необхідність, у бюджет на цю суму. В даній ситуації вам доручається разом з управлінням внутрішніх справ вирішити це питання.

Падалка: І написати - входять до  складу місцевої міліції згідно закону, за рахунок коштів, передбачених в бюджеті на фінансування програми.

Яловий: Не будемо ми писати на фінансування програми. Ви самі вирішуйте це питання разом з МВС.

Падалка: Ми ж законно повинні вирішувати.

Яловий: Я ставлю на голосування в тому формулюванні, яке я запропонував. Прошу проголосувати. Проголосуйте тоді без роти "Кобра". Прошу комісію прокоригуйте. Без роти "Кобра" варіант, доручити  виконавчому органу разом з Головним управлінням і далі по тексту, крім суми і слово "фактично" добавляється і без роти "Кобра".

Голосування:

За - 51, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 14, всього - 68. Рішення прийнято.

Переходимо далі, ідемо по земельним питанням.

Гуленко: Депутат Борисенко просить п.26 переголосувати. Він довивчив це питання і просить.

Яловий: Крім Борисенка ніхто не знімав це питання? Можна поставити на переголосування? Прошу переголосувати п.26.

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 22 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 57, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

У мене записані на виступ з місця нікого не має. Екран пустий.

П.47 "Автотранспортне підприємство №3, вул. Резервна".

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. – 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко:

48. "Вторкольормед", вул. Акуніна, 3".

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

49. "Равіс", вул. Райдужна, 25-б".

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. – 10, всього - 70. Рішення прийнято.

50. "Марево", Харківське шосе, 144-г".

Прошу, Новак.

Новак: Прошу зняти п.50, якщо ви пам"ятаєте, на президії я виступала з питання, що коли ми відводимо земельні ділянки під павільйони, дуже часто вони використовуються як розливайки, яких останнім часом з"явилося дуже багато на території м.Києва. Тому я прошу дати мені можливість вивчити це питання, якщо все там нормально, винесемо на наступну сесію.

Яловий: Тим більше на 25 років, я згоден. Є пропозиція на довивчення.

Голосування:

За - 53, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

 

 

   <---    7 Июля  14 ч 25 м 12 с   ----  Седьмой стенограф  ---->

 

51. "Укр-Фестіна", вул. Колекторна, 42-а, Дарницький район".

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Я запізнився з одною інформацією, хотів би проінформувати, що нам непотрібно відносно дискусії, яку ми проводили по нашому питанню, яку Головач підняв. В 13.17 відбулась дуже серйозна терористична атака в Лондоні в метрополітені, в столиці Великобританії. По інформації агентств. Сначала взрывы раздались в Лондонском метро. Это привело к столкновению нескольких поездов, спустя считанные минуты в центре города были взорваны три двухэтажных автобуса. Точное число пострадавших пока неизвестно. Однако, судя по всему, их очень много. Есть сообщения о первых погибших. Я дуже прошу, щоб ми потім не говорили, що ми не допомагаємо міліції. І треба шукати можливість допомагати правоохоронним службам.

Яловий: Це не відноситься до теми нашого розгляду.

Бойчук: Я проінформував.

Яловий: Але я хотів би сказати, що ті протестуючі, хто знаходиться біля будівлі Київради, і протестують проти наведення порядку в метро м.Києва. Я думаю, це для них серйозне застереження в даній ситуації. Їхня акція підтримки у населення м.Києва ніколи не буде мати в даній ситуації.

Давайте по темі працювати.

Гуленко: З-51.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 52. "Башенку О.Б. на вул. Шовковичній, 42-44". Пропозиція виконавчого органу не 10 років, а 5 років.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 53. " Спецжитлофонд", експлуатація гуртожитку".

 

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 28 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Прошу проголосувати п.53.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.54 - оренда та продаж "Укрспецсервіс", Голосіївський район, вул. Академіка Заболотного.

Яловий: По п.54 зауваження є? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.55 - "ДІЛМАР", вул. Тулузи, 1-а для експлуатації.

Яловий: Які є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58,  проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.56 - передача церкві земельної ділянки для обслуговування, вул. Мирослава Ірчана, 2 у Святошинському районі.

Яловий:  Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.57 - "Березняки-2" в Дніпровському районі,  для експлуатації та обслуговування гаража.

Яловий: Запитання є? Прошу проголосувати. Це в оренду передається?

Гуленко: Так.

Голосування:

За - 50, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.58 - "Н-М" на вул. Сиваській, 1-а для завершення будівництва.

Яловий: Запитання є? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.59 - "Борщагівський", експлуатація, обслуговування гаражів

 

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 31 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

на вул. Якова Качури, 1-а.

Яловий: Запитання є?

Прошу, Борисенко.

Борисенко: (Дуже тихо).

Яловий: Немає заперечень. Підтримуємо? Прошу проголосувати 5 років в оренду замість 15. Голосується п.59.

Поки пауза, Василь Михайлович, я просив би проплатити нову техніку, яка замовлена для цього залу і для його реконструкції. Ми повинні після відпочинку працювати в новому залі, будівельники підготувалися до його реконструкції. Є доручення Київського міського голови. Буде 120 робочих місць. Проект підготовлений.

Голосування:

За -

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 34 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосуємо п.59, оренда 5 років.

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 60. "Глобал-сервіс", вул. Боженка, 87". Пропозиція виконавчого органу 1 рік за умови викупу.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

61. "Магазин №427", вул. Армійська, 15, Голосіївський район".

Голосування:

За - 58, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

62. "Свемон", вул. Радистів, 76".

Голосування:

За - 65, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

63. "Вул. Донецька, 30, експлуатація лабораторного корпусу".

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

64. "Рінон" на просп. Червонозоряному, 38 та Знаменській, 45 у Солом"янському районі".

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 37 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.65 - "Тера +" на вул. Бережанській, 6-а та 6-б в Оболонському районі.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.66 - митна служба, Дегтярівська, 11, експлуатація.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.67 - бюветний комплекс, Дніпровський район, вул. Перова, 10.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.68 - припинення права користування ділянкою, вул. Леніна, 27-б, добровільна відмова.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 61, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.69 - завод "МОДУЛЬ", експлуатація, обслуговування насосної станції., вул.  Бориспільска, 9.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.70 - "АКС", вул. Малишка, 3 у Дніпровському районі, експлуатація. Але є пропозиція 3 роки.

Яловий: Можна ставити на голосування?

Прошу, Кобринський.

Кобринський: Справа в тому, що це єдиний нормальний магазин

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 40 м 12 с  ----   Третий стенограф   --->

 

біля "Дитячого світу". Це існуюча капітальна  споруда, під цією спорудою відводиться земля. Тобто, тут немає сенсу гратися з терміном. Чим більше ми даємо термін, тим більше будуть платити оренду офіційно.

Яловий: Є така думка - існує проект реконструкції в цілому, тому поки обмежитись трьома роками. Я прошу погодитись. А потім буде реконструкція, повернутися до цього питання. Можливо,  прийдеться знести капітальну споруду через три роки. Давайте проголосуємо - три роки в оренду.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.71. Була пропозиція виконавчого органу зняти на довивчення. Депутат Шилюк вніс, що це вставка. 20 будинок, він вже побудований, тому на рішення сесії.

Яловий: Є пропозиція питання на довивчення.

Прошу, Гич. Потім Новак.

Гич: Дійсно, те, що сказав Шилюк, що це вставка між земельними ділянками 19 і 20. Тому можна погодитись із тим, там вставка невелика під будівництво об"єкту соціального призначення - двоповерхового будинку.

Яловий: Прошу, Новак.

Новак: У мене питання. Об"єкт соціально-культурного призначення, надається земельна ділянка Дарницькій районній раді. Чи дійсно в бюджеті району передбачені кошти на будівництво цього об"єкту соціально-побутового призначення? Чи воно віддається інвестору? Кому потім будуть належати ті приміщення, які зараз будує Дарницька рада? Якщо інвестору, то навіщо нам завжди робити такий хід конем і одразу не відводити інвестору. Тому що в Дарницькому районі на сьогодні не вистачає приміщень навіть під свої управлінські структури, які знаходяться дуже часто в непристосованих, не відремонтованих приміщеннях.

Яловий: Земельнее управління, ваша думка.

Гуленко: Кошти не передбачені, тому на довивчення.

Яловий:

 

  <---    7 Июля  14 ч 43 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Є ще питання - берег озера.

Гуленко: Через те і на довивчення знято.

Яловий: Знаходиться в зоні, прилеглій до озера.

Прошу, Товстий.

Товстий: Немає там питання ніякого озера, там чисто інвестиційне питання і я прошу поставити на голосування з тими правками, які вніс Шилюк. Будує Шилюк там ці будинки і немає там ніяких питань абсолютно. Я прошу поставити питання на голосування.

Яловий: Включіть Гичу мікрофон.

Гич: Поруч побудувався будинок, де побудувала Холдингова компанія. З цим будинком поруч проживаю я на Драгоманова, 31. Це йде вставка. Між Драгоманова, 31 і Драгоманова, 29. Між двома будинками. Озеро вже збудовано. На сьогоднішній день там засвідчена площадка, крім об"єкта соціального призначення - двоповерхового будинку, там нічого не можна побудувати.

Гуленко: Для того, щоб не спорити, виконавчий орган зробив подання і він його відізвав.

Яловий: Голосуємо запропонований проект рішення. Зупиніть, якого немає подання. Виконавчий орган відкликав, знімається з розгляду.

Гуленко: 72. "Київсільелектро", вул. Льва Товстого, 55-а". Є пропозиція виконавчого органу 5 років. 

Прошу, Закревська.

Закревська: За проханням начальника управління майна, він казав, що тут є майнові питання, і він просив його зняти на довивчення.

Карандєєв: Я відносно того села хотів сказати, це

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 46 м 12 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

організація, яка виконує просто специфічні види робіт. І коли ми здійснювали будівництво гірськолижного комплексу Протасів Яр, то вона єдина, яка змогла установити там опори освітлення в складному рельєфі. Тому в принципі в Києві в них є достатні обсяги замовлень, просто, щоб ми не говорили, що це обласна, а не київська.

Яловий: Голосується перша пропозиція - Закревської. Оренда на 5 років.  Друга - Лисова, зняти це питання.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 73. "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26". Експлуатація.

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

74. "Фізична особа Лісовий М.Г., вул. Саперно-Слобідська, автомийка".

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 3, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

75. "Соціальне житло, Троєщина".

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

76. "Південкабель", вул. Пухівська, 1-а". Експлуатація.

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 49 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

За - 55, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: "Апрітек", вул. Тампере, 5, обслуговування і експлуатація.

Яловий: Які є запитання? Прошу проголосувати п.77.

Голосування:

За - 52, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.78 - Нестеренко, вул. Бастіонна, 1/36, експлуатаціяя індивідуального гаража. Він існуючий.

Яловий: Можна поставити на голосування? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 45, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Запитання є по цьому рішенню? Що за гараж, поясніть?

Гуленко: Це індивідуальний гараж, експлуатація, існуючий гараж.

З зали: (Дуже тихо).

Яловий: Можна проголосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 50, проти - 1, утр. - 3, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.79 - ведення садівництва.

Яловий: Можна голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.80 - трансформаторна підстанція, будівництво, вул. Толстого у Деснянському районі.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.81- Деснянський район, бюветний комплекс, вул. Маяковського, 5-а.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати.

 

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 52 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 48, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього - 70. Рішення прийнято.

82. "Бюветний комплекс, вул. Закревського, 35-а".

Голосування:

За - 52, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

83. "Експлуатація, бульв. Академіка Вернадського, 36-б, адміністративних будівель".

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

84. "Фірма "Рубіж", експлуатація вул. Віскозна, 3".

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

85. "Холдингова компанія "Арма", просп. Перемоги, 53". Є пропозиція виконуючого органу 5 років оренда.

Яловий: Це існуюче підприємство.

Гуленко: Це до заступника, який веде школи - Кір"ян В.А.

Яловий: Відмініть голосування. Задано питання, Юрій Іванович. В них було на 50 чи на 25 років, ми відмінили. На 5 років. Існуюче підприємство, вони не можуть не платити оренду.

Давайте проголосуємо ще раз. 

Голосування:

За - 48, проти - 1, утр. - 0,

 

 

  <---    7 Июля  14 ч 55 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.86 - будівництво насосної станції, вул. Кірова.

Яловий: По КНС немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 13,всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.87 - "КАМЕТ-ТАС", експлуатація будівель, вул. Перемоги, 65.

Яловий: Немає заперечень?

Прошу, Дрозденко.

Дрозденко: Це питання виноситься уже не перший раз. Ми його розглядали, створювали навіть депутатську комісію, приймав участь Борисенко - депутат на  цьому окрузі. Питання стоїть в тому, що відведена земельна ділянка - немає доступ. Межа червоної лінії, Київзем допустив помилку адміністративну при оформленні проекту відведення топографічного технікуму. Вулиця Збрудська була ліквідована і передана до території для обслуговування будинків топографічного технікуму. Тому земельна ділянка "КАМЕТ-ТАС" на сьогоднішній день ізольована з чотирьох сторін, немає взагалі вулиць доступу. Я вважаю, що треба зараз передати цю справу додатково, ще раз відкласти і передати в комісію з питань архітектури і містобудування для того, щоб врегулювати транспортні коридори разом із інститутом генерального плану.

Яловий: Є пропозиція погодитись з думкою депутата Дрозденка. Немає заперечень? Прошу проголосувати на довивчення це питання і уточнення меж.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол.  - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.88 - Будівництво будинків на масиві Троєщина, № 45, 46, 48.

Яловий: Немає заперечень?

Прошу, Новак.

Новак: Тут у п.3 є такий в дужках додаток - соціальне житло. Що це значить? Або ми напишемо для будівництва будинків, для надання квартир черговикам, які перебувають на черзі у державних адміністраціях у м.Києві. Тобто всі будинки - це є соціальне житло. Або тоді ми слово "соціальне" викреслюємо і воно іде, як просто "житло і 5% комерційне". Якщо соціальне, то давайте правильно сформулюємо це питання, а не будемо в дужках

 

  <---    7 Июля  14 ч 58 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

додавати незрозумілі додатки.

Яловий: Я підтримую Новак.

Прошу, Россада.

Россада: Давайте ми запишемо як мінімум 50 на 50 в соціальній сфері. Вчителям, лікарям.

Яловий: Я думаю, пропозиція Новак там входить і 50 на 50. Ми запишемо для надання позачерговикам, а там вже різні варіанти є.

Прошу, Новак.

Новак: Ще якщо ми пишемо, що для надання житла черговикам, то тоді п.4.8, там не треба писати зарезервувати 5%, зрозуміло, що це все житло буде у нас надане черговикам. Тоді 5% не треба записувати.

Яловий: 50% на 50% теж входить туди. Вони теж на черзі стоять. Можна голосувати зі зміною. По протоколу внесіть зміни.

Голосування:

За - 58, проти – 0, утр. 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

89. "Про передачу у власність для індивідуального будівництва".

Голосування:

За -  54, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

90. "Артем", для експлуатації будівель вул. Мельникова, 2/10".

Гіщак: Тут є така думка у кількох депутатів, що цей об"єкт залишається невивчений як слід, і не було критичного підходу до цієї величезної території із соціальною структурою - гуртожитками в центрі міста. Пропонується довивчити цей об"єкт.

Яловий: Два місяці довивчали об"єкт. Об"єкт потужно працюючий, промисловий. На сьогоднішній день він не гуляє, він дає значну долю в бюджет міста. Ми можемо погодитись з відведенням землі

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 01 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

для заводу "Артем".

Прошу, Новак: Справа в тому, що у нас по бюджетній комісії проходила інша інформація. Що в них була неоплата за земельну ділянку і взагалі, що вони не так добре працюють. Знаходяться у стані передбанкрутному. Я вважаю, що враховуючи великі території, дійсно, треба підняти документи, баланс, фінансовий звіт про діяльність підприємства, і ще раз подивитись, чи ми не надаємо землю банкруту і потім вся ця земля частинками буде розпродана між кредиторами.

Яловий: Тут цілий ряд розписалось колег. Існуюча територія підприємства, обгороджена забором.

Прошу, Дрозденко.

Дрозденко: Звичайно, що коли ми підходимо до розгляду великих промислових підприємств, треба нам випрацювати підходи. Ми з часом знайдемо можливість, щоб оприділити навіть зонування цієї території великих промислових підприємств, у зв"язку з тим, що на інший день не в повній мірі використовується за основним призначенням, як воно визначено в нас рішенням міської ради. Але в даному контексті це велике потужне промислове підприємство оборонного значення. Являється на сьогоднішній день лідером серед промислового комплексу м.Києва. Я дивився і знайомий з його результатами діяльності: 80 млн. доходів в рік отримує це підприємство. Ми сприяємо розвитку, тому я вважаю, що на сьогоднішній день такі підприємства треба підтримати. Якщо будуть далі якісь економічні у нього результати незадовільні, можемо завжди повернутись до цього питання.

Яловий: Я ставлю на голосування. Поки відключилась система. Прошу, Борисенко.

Борисенко: Я думаю, є простий приклад сусіднього заводу, дрожжевого заводу. Так само була відведена площадка з купівлею, потім його ліквідували. Тому, правильно сказала Новак, ми розглядали, чесно говоря, це підприємство, коли було звернення по пільгам на землю. Є пропозиція відкласти.

Яловий: Я розумію корпоративність цієї ситуації. Дрожжевий завод і завод, який ракети будує. Завод, який конкретно має територію за забором. Завод, який працює дійсно і ми просимо його кожен раз, щоб він... виконавчий орган крім депутатів. Промислова комісія вивчала, вивчав виконавчий орган. Хто ще хоче вивчати?

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 04 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Що вивчати?

Доповідач: Я думаю, що за місяць нічого не станеться, а територія в центрі м.Києва. Ми не заважаємо заводу працювати, тим паче він буде платити податок...

Яловий: Я ставлю на голосування пропозицію, внесену земельною комісією.

Доповідач: Я прошу проголосувати проти.

Яловий: Прошу проголосувати. Я іноді бачу, що можна переглядати, але, що тут переглядати, я не розумію. І з дрожжевим заводом порівнювати.

Голосування:

 За - 46, проти - 4, утр. - 1, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.91 - "Нивки-5", експлуатація, вул. Стеценка, 1-а. Є зауваження юристів в межах червоних ліній.

Яловий: Так, Стеценка, 1-а, зауваження юристів. Є пропозиція довивчити "Нивки-5". Немає заперечень? Проголосуйте за довивчення цього питання.

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.92 - "ПОБУТСЕРВІС", вул. Жилянська , 146, експлуатація.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.93 - доповнення до аукціонів та конкурсів.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 23, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.94 - "Рентойл", експлуатація.

Яловий: Оранжерейна, 1. Можна ставити на голосування?

Прошу, Россада.

Россада: Я думаю, що цю площадку треба утриматися від вирішення сьогодні, а передати її на конкурсні засади.

Гуленко: Це експлуатація.

Яловий: Там діюча заправка.

Россада: По-моєму, вона вже там...

Яловий: Біля моргу діюча заправка на два

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 07 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

на два блока.

Россада: Наскільки я знаю, морг діє, а заправка там вже "здохла".

Яловий: Вона діюча, вчора це питання вже виникало. Проголосуйте.

З зали: Так вона не діє, навіть труповозки не заправляє.

Яловий: Вона діюча, ми перевірили вчора.

Голосування: 

За - 44, проти - 0, утр. – 9, не гол. - 16, всього - 69. Рішення не прийнято. На довивчення.

Гуленко: 95. "Транс Термінал", вул. Лугова, 9, реконструкція, експлуатація".

Прошу, Бойчук.

Бойчук:  Я хотів би, щоб нас підтримали в такому питанні. Вчора в нас в Оболонському районі відбулась нарада. Це потужний інвестор, який відводе в оренду собі земельну ділянку, але між цими земельними ділянками проходе вулиця Дегтяренка. Тут депутат Шилюк і Старовойт. Вчора ми розглядали, в бюджеті району немає коштів. Ми три роки боремось, що ця єдина дорога, яку  немає можливості профінансувати. Я прошу це питання зняти. Ми між інвесторами вели розмову, щоб вони взяли і доопрацювали цю територію і зробили ще два переходи. Тому я прошу це питання до слідуючої сесії зняти.

Яловий: Є пропозиція на довивчення.

Голосування:

За - 45, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Тоді я ставлю на голосування дане питання. З прийняття.

Голосування:

За - 26, проти - 17, утр. - 4, не гол. - 23. всього - 70. Рішення не прийнято. На довивчення.

Гуленко: 96. "МТІ" Лугова, 20, реконструкція будівель". Пропозиція виконавчого органу 1 рік за умови викупу.

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 10 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.97 - приватизація будівель.

Яловий: "Про приватизацію земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд". Два проекти. Вони у вас є. Чи є зауваження по цим двом проектам? Немає зауважень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 48, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.98 - приватизація ділянок садівничих товариств.

Яловий: Садівничі товариства Харківського, Дарницького, Подільського, Дніпровського, Святошинського та Оболонського районів. 15 проектів. Чи є зауваження по ним? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Бойчук, в порядку ведення.

Бойчук: Я прошу уточнити питання, тому що я називав в своєму проекті рішення зняти два пункти - 95 і 96. Прошу, щоб в протоколі було так відмічено, тому що це одна і та ділянка, які розділяє дорога. Тому що дискусії виникли серед депутатів...

Яловий: Ми проголосували п.96, в  робочому порядку вивчить це питання. П.96 прийнятий, якщо треба відміну, на наступному засіданні.

Гуленко: П.99 - національний університет, вул. Щорса, 36. Ця територія відноситься до Київської фортеці.

Яловий: Які є заперечення? Є пропозиція виконавчого органу зняти. Немає заперечень? Знімається.

Гуленко: П.100 - "ДНІПРОВСЬКА РЕВ"ЄРА". Депутат Кривонос пропонує зняти.

Яловий: Прошу, Кривонос.

Кривонос: Прошу на доопрацювання і включити на 14 число.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати на 14 число перенести,

 

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 13 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

щоб це рішення було виважене от і до.

Голосування:

За - 42, проти - 4, утр. - 0, не гол. - 24, всього - 70. Рішення не прийнято.

Яловий: Була пропозиція автора цього проекту. В зв"язку з тим зняти це питання. Виконавчий орган підтримує?  Підтримує.

Гуленко: 101. "Кроун", просп. Лісовий з двору буд.№3". Виконавчий орган пропонує зняти.

Яловий: Знімає виконавчий орган.

Хмель: Є таке питання. Справа пройшла повністю всі погодження, розглядалась двічі на президії, двічі на комісії, на одній, на другій. У виконавчого органу викликається якесь питання. Я вам прошу, давайте поставимо це питання на голосування.

Яловий: Я немаю права ставити на голосування, тому що відкликаний проект рішення на дорозгляд.

Хмель: Для чого ми знаходимось в цій залі? Якщо виконавчий орган знімає.

Яловий: Коли вноситься, тоді розглядається. Зараз не вноситься.

Хмель: Давайте вийдемо всі з зали.

Яловий: Я думаю, що буде краще, якщо воно розглянеться і проголосується окремо. Чи ми будемо зараз вступати в дискусію?

Хмель: Давайте поставимо на голосування.

Яловий: Я не буду ставити на голосування.

Прошу, Мартинюк.

Мартинюк: Я дивлюсь п.101, 102, 103, пов"язані з виділенням земельних ділянок компанії будівельній "Кроун". Я відверто кажучи, не знаю, що це за компанія. І по-друге.

Скільки земельних ділянок на протязі цього сесійного засідання чи на протязі цього року ми вже виділили цій компанії. І хочу задати питання. Скільки побудовано житлових будинків цією компанією? Хто представляє інтереси цієї компанії? На мій погляд, нам треба дуже уважно подивитись. Я не знаю, хто це.

Подивіться останнє рішення, яке ми намагаємось прийняти. Більше 2 га землі. Це не та схема, про яку ми так часто говоримо. Я цілком підтримую рішення, щоб зняти 101, 102, 103. Я би хотів познайомитись з цими людьми.

Яловий: Знімається на доопрацювання: 101, 102, 103.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 16 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Гуленко: На довивчення.

Яловий: На довивчення три питання. Вони відкликані виконавчим органом.

Гуленко: П.104 - "Васильок-ЛТД", вул. Марини Раскової, 3-б.

Яловий: Пропозиції по п.104?

Прошу, Карабаєв.

Карабаєв: На Президії було вами дано доручення щодо вивчення цього питання і, що, можливо, надання цієї ділянки з точки зору реконструкції Лівобережної площі біля метро "Лівобережна". Тому хотілося б знати, яким чином вивчили це питання. Якщо і давати, то треба на короткочасний термін, до початку реконструкції.

Яловий: Так, управління, комісії, які ваші думки.

Гуленко: До початку реконструкції.

Яловий: До початку реконструкції - записати в рішенні, записати протокольно. Можна голосувати?  Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 46, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 23, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.105 - "Укртурінвест", вул. Гайцана, 12/14.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 39, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 30, ...

Юрій Іванович, в мене прохання до вас з приводу конкурсних засад. Фірма, яка там працює, вона проплатила аванс за землю і 5 років розробляла проект будівництва. Можете погодитись з цим?

З зали: (Дуже тихо).

Яловий: Так, питання до вивчення, 105.

Гуленко: П.106 - "Делікатес", депутат Арканова зняла у зв"язку зі скаргами мешканців.

Яловий: Юрій Іванович, я одне хотів сказати з приводу цього вашого зауваження, що ми з депутатами домовились, що всі питання, які були подані і розроблені раніше, і відпрацьовувались,  і проплачені гроші, ми розглядаємо. Всі інші даємо на конкурсній і аукціонній засаді.

Так, п.106  знятий.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 19 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

106 - знятий. Які думки у вас? Проголосуйте за зняття пропозиції на довивчення.

Голосування:

За  - 38 - не прийнято рішення.

Прошу, Арканова.

Арканова: Я прошу взагалі зняти це питання, тому що до мене дуже багато приходить виборців. Юрій Іванович знає це питання, там не можна це робити.

Яловий: У нас не підготовлений цей проект зняття, тому направляється на довивчення,  в ході якого може бути підготовлений проект зняття цього рішення взагалі з розгляду.

Проголосуйте ще раз, будь ласка, пропозицію Арканової - на довивчення з перспективою зняття взагалі цього питання.

Голосування:

За  - 55, проти  - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 107. "Поступ", вул. М.Кибальчича, 11-а, заклад громадського харчування, будівництво".

Голосування:

За - 43, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 25, всього - 68. Рішення не прийнято. На довивчення.

108. "Моніс", вул. Артема, 72 літ. а". Є зауваження Дейнеги на довивчення.

Яловий: Депутат Дейнега, який відсутній в залі. Прошу відмітить і викликать його в зал. Пропозиція була зняти це питання. Підтримаємо його? Проголосуйте за зняття п.108.

Голосування:

За - 57, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

109. "Жмуцькому", вул. 40-річчя Жовтня, 2". Є пропозиція 1 рік. У зв"язку з

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 22 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

реконструкцією. Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 52, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.110 - "СК-Сервіс", просп. 50-річчя Жовтня, 1-б. Пропозиція виконавчого органу на довивчення.

Яловий: П.110 на довивчення. Знімаємо це питання. Далі.

Гуленко: П.111 - "Марс", вул. Горького, 46. Пропозиція виконавчого органу зняти до розробки...

Яловий: Ви кажіть - відкликав виконавчий орган.

Гуленко: Ви знаєте, що там була нарада, міський голови виїжджав туди.

Яловий: Прошу п.112. Які заперечення по п.112? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 35, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 34, всього - 70. Рішення не прийнято.

Яловий: Ідемо далі. П.112 не прийнято. Прошу п.113.

Гуленко: П.113 - вул. Кондратюка, 8-а, будівництво, експлуатація.

Яловий: Хвилину, я ще раз поставлю на голосування. Я п.112 поставив на голосування рішення, воно не пройшло. Якщо не зрозуміли, то давайте переголосуємо п.112. Ми голосуємо за рішення, яке подано, п.112.

Голосування:

За - 42, проти - 3, утр. - 3, не гол. - 22, всього - 70. Тобто на довивчення.

Гуленко: П.113 - будівництво церкви, вул. Кондратюка, 8-а.

Яловий: Церква на честь Святих Кузьми та Доміана. Я бачу, є заперечення.

Прошу, Новак. Потім Бичков.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 25 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Новак: Останнім часом з"являються рішення, коли ми на території лікарень відводимо земельні ділянки під будівництво церков. Можливо, в деяких життєвих випадках це і вигідно, але загалом вони справляють гнітюче враження, тому що начебто людина поступає в лікарню, щоб потім її відпивали. Тому я вважаю, що треба припинити цю практику - будівництво церков на території лікарень, і церкви повинні будуватися в інших місцях, а на території лікарні повинні будуватися об"єкти медичного призначення.

Яловий: Всі лікарні в історії людства первинно появилися на території релігійних громад, і того нічого поганого тут немає, що церква знаходиться на території лікарні. Кожен знає, поступаючи туди, що є морг на території лікарні.

Я прошу коротенько висловитися. Прошу, Григорак, Бичков.

Бичков: Питання до Гуленка. Управління охорони здоров"я погодило?

Гуленко: Погодило.

Яловий: Прошу, Григорак.

Григорак: Володимир Борисович дуже правильно сказав. У нас в Києві є Покровський монастир - це була перша клініка у нас в Києві створена і взагалі священик не тільки хоронить. Він хрестить, велачає, причащає, оздоровлює.

Яловий: Підтримує, внушає думку про те, що людина видужає, допомагає йому в цьому.

Григорак: Ці клініки, ці храми переповнені людьми, так що це неможливо так сказати.

Яловий: Прошу, Матіко-Бубнова.

Матіко-Бубнова: На території мого виборчого округу сім лікарень. І я хочу сказати, щоб ми довго не дискутували. Ми не нав"язуємо там будівництво, це за бажанням людей. Люди, наші співвітчизники виходять з такими пропозиціями і ми йдемо назустріч, тому що цього хочуть люди.

Яловий: Прошу, Товстий. Після Товстого ставлю на голосування.

Товстий: Ця церква має будуватися на території клінічної лікарні, яка знаходиться на вул. Кондратюка, 8. Лікарня величезна,

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 28 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

тисячник. Займає величезну територію. Перед тим, як приймати це рішення про відвід, я спілкувався з головним лікарем лікарні, з персоналом. Лікарня не може прибирати таку територію і слідкувати, яка їй сьогодні надана.

Яловий: Тобто ви підтримуєте це рішення?

Товстий: Територія сьогодні, якщо поставити десь церквушечку на масиві Мінському, другого місця не має. Я вас дуже прошу підтримати.

Яловий: Голосуємо.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Гіщак.

Гіщак: Ці лікарняні церкви повинні і бути лікарняними. Це потрібне діло, я цілком підтримую, але нічого їх перетворювати в самостійні юридичні особи з власною діяльністю і власним баченням своїх завдань. Вони тоді і переходять фактично  приводяться тисячі людей, які повинні шукати більшого в місті місця. Вони повинні бути під контролем медичних органів до кінця всього життя. І не перегружати територію лікарень непотрібною діяльністю, бо вони далі кидаються заробляти гроші. Церква є церква. Лікарняні це плюс, але тільки лікарняні, цей термін повинен зберегтись.

Яловий: Будемо сподіватись, що це лікарняна церква.

Гуленко: "Діаскурія", 3 роки".

Яловий: Дмитро Йосипович, ви неуважні.

Голосуємо на 3 роки.

Голосування:

За - 46, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято.

115. "Лисогірка", експлуатація, вул. Лисогірська, 6".

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 31 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

За - 52, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.116 - "Фавор", експлуатація, вул. Миропільська, 4.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 16, всього - 71. Рішення прийнято.

Гуленко: П.117 - будівництво офісного будинку, вул. Олеся Гончара, 1-3, Генеральна дирекція.

Яловий: Я прошу підтримати це рішення, питання йде про розміщення посольства Словаччини, це відображено в міжнародних уже документах. Питання вивчалося -  дитячий майданчик не затрогується, площа невелика Словацького посольства. Я просив би підтримати 15 років, вона зарезервована під посольство. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.118 - Учбова-виробнича фірма "Вента", будівництво павільйону, вул. Челябінська, 10.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 42, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 26, всього - 70. Рішення не прийнято.

Можна переголосувати?

З зали: Так, переголосування.

Яловий: Прошу переголосувати п.118. Прошу підтримати.

Голосування:

За - 49, проти - 2, утр. - 4, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.119 - будівництво житлового комплексу, вул. Грушевського, 30, товариство "КЛАСИК".

Яловий: Можна ставити на голосування?

Прошу, Головач.

Головач: У мене наступне. Який принцип підходу до виконавчого органу, принцип зняття?

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 34 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Чи принцип продажу? Можна, значить, Грушевського, чим принцип, який інший. Я хотів би почути принцип зняття і пропущення питань.

Яловий: Дайте пояснення, Муховиков.

Головач: Який підхід? Чи до історичного центру ми відносимось, якщо за гроші, то можна в історичному? А якщо без грошей, то не можна. 20 договорів, який підхід у виконавчого органу до історичної частини міста?

Яловий: Це питання на довивчення? Які пропозиції комісії?

Гуленко: Підтримати проект.

Яловий: Орган виконавчий не відзиває?

Гуленко: Ні.

Яловий: Голосуйте п.119.

Голосування:

За - 40, проти - 8, утр. - 3, не гол. - 16, всього - 67. Рішення не прийнято. На довивчення.

Гуленко: 120. "Лігобуд", вул. Ремонтна, 5, експлуатація виробничої бази, будівництво".

Зубко: Я хотів би розібратись в структурних підходах виконавчого органу. У нас п.128 передача земельної ділянки в Печерському районі, ще купа. Ми спеціально відклали питання, щоб зняти, всі питання, що стосуються центральної частини міста. Тобто, спеціально зняли ці питання, щоб без громадського обговорення їх не голосувати. Зараз у нас з"являється купа пунктів, які виконавчий орган у зв"язку з якимись підставами взагалі навіть не пропонує зняти. Разом з тим він знімає купу пунктів, по яких немає жодного зауваження. Це політика подвійних стандартів.

Яловий:

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 37 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Ще є 14 число, 21, дійдемо до іншого. Є зауваження, є листи певні громадськості і таке інше. Є питання, де є, дійсно, оренда, тут з кожним треба персонально розбиратися.

Прошу, Муховиков.

Муховиков: Подвійних стандартів немає. Ми кажемо про те: є підстави для будівництва чи немає, голосує сьогодні сесія - є підстави для будівництва чи немає. По вул. Грушевського, 30 є договір оренди і є підстави для будівництва, можливість. Відрізняється чим? Будувати вони мають право, вони мають договір оренди, але отримає бюджет за це гроші чи не отримає - це ціна питання. Вони так чи інакше будуть будувати, бо є договір оренди. Заплатять за це громаді 12,5 млн. чи не заплатять? Ось і весь подвійний стандарт - немає подвійного стандарту.

Яловий: Коли є проект, проект пройшов Держекспертизу, є бажання викупити землю, є узгодження з громадськістю і немає порушень норм будівництва, ми такі питання будемо розглядати в центрі міста, щоб ви це розуміли. Тут у нас заперечень по цим питаннях немає. Я думаю, що дискусію по цьому питанню вести ми не будемо з вами, а будемо йти далі по нашій програмі, якщо немає заперечень.

Гуленко: 120. "Лігобуд", вул. Ремонта, 5 - будівництво, експлуатація.

Яловий: Які є заперечення по 120? Немає. Прошу проголосувати.

Голосування:

За  - 46, проти  - 0, утр. - 3, не гол. - 22, всього - 71. Рішення прийнято.

Прошу, Странніков.

Странніков: Ми сьогодні на цій сесії чомусь маємо справу з якоюсь новацією, коли виконавчий орган знімає прямо по ходу сесії ті чи інші питання. При всій моїй повазі до ...

Яловий: ... Відкликає, у нас 259 питань. Вчора ще розглядав Омельченко, вчора розглядали фахівці. Ви знаєте, яка на сьогоднішній день ситуація з громадськістю, люди задають питання і таке інше. Ми хочемо ці питання, які викликають щонайменше - архітектура приймала участь, треба їх подивитися і доопрацювати, і трошки спокійно відноситися до цього.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 40 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

 Странніков: Ті 250 питань, про які ви говорите, уже два місяці на  порядку денному у нас стоять. І за ці два місяці можна було їх вивчити, перевивчити і виїхати на всі 250 ділянок, 260. І мені здається, що за Регламентом за нашим, порядок денний формує Президія Київради, між іншим, очолювана вами. І на сьогоднішній момент, коли Президія затвердила порядок денний, я вважаю і мені, як депутату, і не тільки мені, не дуже приємно, що наше рішення фактично Київської міської ради на сьогоднішній момент ігнорується виконавчим органом. Ми на сесії Київради, чи ми на колегії виконавчого органу?

Яловий: Дійсно, ми порядок розглянули рекомендований, але на сьогоднішній день ряд рішень виконавчий орган відкликав по різним причинам.

Странніков: Після того, як порядок денний затверджений, уже зняти може тільки Київська міська рада, тільки сесія може прийняти рішення.

Яловий: Прошу, Муховиков.

Муховиков: Дійсно є новація. Бо, якщо проаналізувати ситуацію у місті 5 років тому і сьогодні, ситуація значно змінилася. Змінилися підходи, змінилося відношення киян до забудови, змінилися темпи надання та отримання земельних ділянок. Тому це є новація. Ця новація - це вимушений крок більш глибокого вивчення і надання пропозицій на розгляд Київради. Виконавчий орган надав і відкликав в цьому випадку  своє подання.

Яловий: Чи ми з вами не знаємо, що йде спекуляція земельними ділянками в місті?  Коли без проектів отримуються практично земельні ділянки. Що, ми з вами про це не знаємо? Чи давайте в очі подивимося один одному і скажемо правду? Давайте повивчаємо глибше ці питання, тим більше є заперечення людей.

Прошу, Зубко.

Зубко: Абсолютно виконавчий орган, якщо є подання, підписане міським головою, може просити депутатів зняти питання з порядку денного. Але це треба було зробити, перерахувати всі пункти на початку сесії і виключити з порядку денного, і по Регламенту ми їх би виключили на подання виконавчого органу.

Яловий: Можна і таким, і таким чином розглядати.

Зубко: А зараз ми порушуємо Регламент.

Яловий: Прошу, Головач.

Головач: Дійсно я підтримую фракцію "Наша Україна" і, порадившись з депутатами, дійсно давайте ми далі оголосимо всі пункти,

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 43 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

які будуть зніматись, для того, щоб не було конфлікту в подальшому. Оголосити, які знімає виконавчий орган, це все-таки ми доходимо до пункту, виявляється, що заготовлено зняття. Проголосуємо, які просить зняти і розглядаємо спокійно. Сесія вирішить, хай внесуть пропозицію, публічно обґрунтують, знімемо, а що ж кимось приготовлено зняття.

Яловий: Не кимось, а виконавчим органом.  Я пропоную продовжити розгляд. Якщо у вас є бажання назвати цифри, які далі будуть зніматись, я можу піти на цей шлях. І ми підемо без них розглядати.

Прошу, Присяжнюк.

Присяжнюк: Немає принципового значення, ми це будемо знімати на початку сесії чи ми це будемо знімати в порядку розгляду питання. Врешті-решт буде пропозиція виконавчого органу в процесі розгляду питання - зняти. Якщо депутати проголосують, і ми це вже продемонстрували, частину знімали, а частину, те, що пропонували, ми не знімали. Володимир Борисович ставив на голосування і воно проходило. Разом з тим, я хотів би звернути увагу на той пункт 119, про який говорили Володимир Борисович і Муховиков. Мені цікаво, що ви підтверджуєте менталітет українця "На зло ворогам корову продам, щоб діти молоко не пили". Є договір оренди, є затверджені містобудівні документи і структура спокійно буде будувати і не платити за оренду землі під житло. А під житло, ви знаєте, норма оренди складає надзвичайно низький відсоток, жодної копійки. Разом з тим, якщо вони надали згоду на викуп земельної ділянки, бюджет м.Києва, який, на превеликий жаль, на сьогоднішній день не такий вже і великий, що можна говорити, що 3 млн. туди, 3 млн. сюди - це непринципово. Давайте підійдемо розумно до цього питання і проголосуємо за продаж цієї земельної ділянки.

Яловий: Прошу, Бойчук.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 46 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Бойчук: Давайте будемо працювати згідно Регламенту, тому що у нас дуже багато йде порушень  Регламенту і не забувайте, у нас йде пряма трансляція, і вести себе толерантно. Я підтримую Володимира Костянтиновича, і давайте швидше рухатися в цьому питанні. Питання, згідно Регламенту, ми маємо право ставити тільки на голосування, а не списком їх знімати.

Гуленко: 121. "Фірма "Палсей-Шик", вул. Миропільска, 1 - будівництво та експлуатація.

Яловий: Прошу проголосувати.

Гуленко: Виконавчий орган відкликає цю справу.

Яловий: Ви спочатку говоріть: справа така-то, є відкликання виконавчого органу. Прошу Муховикова дати аргументацію... Не відкликає. Помилився Дмитро Йосипович в цьому питанні. Проголосуйте, будь ласка, 121 пункт. У Муховикова є список, підійдіть, почитайте список.

Голосування:

За  - 44, проти  - 2, утр. - 4, не гол. - 21, всього - 71. Рішення не прийнято.

Яловий: 122 -  на доопрацювання, відкликано виконавчим органом.

Прошу, Гич.

Гич: Про підприємця Коваленка Григорія Григоровича - це вже шостий раз відкликають цю справу. Я не розумію, на якій підставі шостий раз.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 49 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

П"ять раз  відкликали, перевіряли. Що ще перевірити? Скільки ще, Дмитро Йосипович, ви буде перевіряти цю справу? Якщо виконавчий орган відкликає. Чому? Тому я вважаю, що потрібно ставити на голосування.

Яловий: Не потрібно. Питання там, між будинками на проході пішоходів стоїть цей комплекс, я по пам’яті згадую.

Прошу, Муховиков, дайте пояснення.

Муховиков: (Дуже тихо).

Яловий: На 14 число, ми до 14 числа вивчимо і тоді проголосуємо. Я думаю, що за тиждень нічого не зміниться, нехай подивляться це питання з виїздом на місце. Далі.

Гуленко: П.123 - вул. Велика Житомирська, 20, "Граніт ЛТД".

З зали: Поставте п.122 на голосування.

Яловий: Ми п.122 ставили на голосування?

Гуленко: Ні.

Яловий: Муховиков, ви знімаєте п.122?

Муховиков: Так.

Яловий: Знімається. Ідемо п.123.

З зали: Ми проголосували порядок денний, то як Муховиков може...

Яловий: Муховиков, ви знімаєте?

Гуленко: Муховиков не може знімати.

Яловий: П.122 ставлю на голосування. Прошу проголосувати.

Перед голосування прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Я прошу хвилину уваги, бо зараз може виникнути питання, коли нам доведеться це питання насправді знімати на доопрацювання, або переголосовувати наступного разу. Наскільки я розумію, а я стикався з цією ситуацією, в одному пункті, в одному рішенні не може бути одночасно... за різними адресами. Одне рішення має стосуватися тільки одної ділянки за одною адресою. Треба розбити на три, очевидно.

Яловий: Я згоден. Дійсно в даній ситуації три адреси всунуті в одне рішення.

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 52 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Проголосуйте за перенесення цього питання на 14 липня. І якщо треба, розбийте в три рішення.

Голосування:

За - 39, проти - 2, утр. - 4, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Не хочете на 14, то перенесемо на осінь.

Прошу, Гич.

Гич: Я погоджуюсь з тим, що Муховиков сидить і каже: " От це знімаємо, от це не знімаємо". Але Муховиков не депутат і не сесія Київради, щоб знімати питання. Друге питання. Це так відносяться виборці і мешканці, коли по півтора року їхні справи знаходяться.

Яловий: Я буду все ставити на голосування. Нас дивляться кияни, і якщо у виконавчого органу виник сумнів і він просить ще раз переглянути це рішення і, думаю, вам би я радив не дуже відстоювати ці чи інші позиції. Я просив би вас.

Прошу, Карабаєв.

Карабаєв: Давайте не доводити ситуацію до абсурду. По подальшому веденню. Дійсно, хай виконавчий орган зараз запропонує нам зняти на довивчення перелік питань. Давайте проголосуємо: знімати чи не знімати. Якщо проголосуємо не знімати, будемо голосувати по кожному.

Яловий: Я зміняти порядок не буду, тому що ми цим порядком ідемо.

123. "Граніт ЛТД", вул. Велика Житомирська, 20, реконструкція".

Яловий: Я ставлю ще раз голосування по п.122. Хто за те, щоб перенести на 14 липня, розбити по трьом рішенням і подивитись уважно зелені зони.

Голосування:

За - 48, проти - 6, утр. - 4, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

 

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 55 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Яловий: По 123 які зауваження?

Гуленко: Я вже оголосив.

Яловий: 123 - заперечень немає, прошу проголосувати .

Голосування:

За  - 49, проти  - 1, утр. - 5, не гол. - 15, всього - 70. Рішення  прийнято.

Звучить пропозиція - давайте на продаж. Ми з вами, коли поверталися, розглядали і домовилися, що ті пропозиції, які кілька років розглядаються, де є проект, де проведена експертиза, всі необхідні для будівництва речі виконані, то на якій підставі ми будемо на продаж, на аукціон віддавати це? Я не заперечую, що право, але у нас була домовленість. Тому що, коли когось персонально касаються ці питання, то люди заперечують. Прошу далі.

Гуленко: 124. "Стандарт" - немає питань.

Яловий: Є питання у Матіко-Бубнової.

Матіко-Бубнова: Я хотіла б звернути увагу всіх на ті питання, де йдеться про так звану передачу. Одного разу недавно у нас було питання до раніше відведеної земельної ділянки під кузню, потім появилася АЗС, яка не будується і буде будуватися, бо це перед 9-ти поверховим густонаселеним будинком. Зараз мова йде про ділянку, навпроти якої будинки. Я зробила депутатські запити і до сьогоднішнього дня вони не розглянуті, і на президії я знімала це питання. Люди будуть позбавлені зовсім прибудинкової території. Хочу звернути також увагу, що спочатку земля закріплялася, а тепер там планується багатоповерховий будинок, і люди будуть зовсім позбавлені прибудинкової території. Рядом побудувалася церква чорнобильська, яку треба обов"язково будувати у парку, і люди погодилися. Я дуже прошу вас більше ніколи це питання не виносити на розгляд, бо підписалися вже понад 500 мешканців цих будинків категорично, що там будувати не можна.

Яловий: Ось генпланова копіровка місцевості.  Мова йде про

 

 

 

 

  <---    7 Июля  15 ч 58 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

приватний сектор, кілька приватних будинків, прибудинкової території взагалі питання не стоїть. Один 5-иповерховий будинок через дорогу знаходиться і йому відводиться 15 чи 20 соток під будівництво на цьому кутку. Склон тут знаходиться, більше нічого тут немає. Про яку прибудинкову території ви говорите? Візьміть, будь ласка, подивіться.

Матіко-Бубнова: Йдеться про підземний паркінг і взагалі люди хотіли бачити когось від влади, хто ставив підписи, щоб показали їм цей проект. За цей час ніхто ...

Яловий: Це ж інше питання.

Матіко-Бубнова: Це питання, як ми ставимося до людей. До цього часу ніхто не був, крім мене і крім Соціалістичної партії там на місці, більше нікого не було.

Яловий: Ви тільки що сказали про прибудинкові території. Тут це  питання не стоїть, я дивлюся генплан. Можливо ви щось сплутали.

Матіко-Бубнова: Ні. Там навпроти будинки житлові багатоповерхові, де зовсім немає подвір"я. Ми позбавили людей парку, а тепер позбавляємо площі там рядом.

Яловий: Прошу, Дрозденко. Я думаю, що ви, Ганно Василівно, неправі в цій ситуації.

Дрозденко: У нас виникають такі складні ситуації при розгляді земельних питань. Я по процедурі розгляду питань. Я думаю, що в столичному місці вибрали європейський орієнтир. Невже ми не можемо зробити таким чином, щоб управління, виконавчий орган, готовлячи ці питання разом з комісією, могли би проектором показати нам ці схеми, ... (нерозбірливо) з генплану. Всі б дискусії були б зняті, телебачення показувало ці земельні ділянки. Ми  мали би наощупь бачити ці всі схеми наші прибудинкової території, дитячі майданчики. У нас би дискусії в залі, і думок, і домовленості були би відсутні. Я прошу це включити.

Яловий: Я просив би земельну комісію разом з управлінням на слідуюче засідання Київради готувати екран, і будете показувати кожну земельну ділянку на екрані, і нехай депутати бачать, і тоді буде ясно: чи є там прибудинкова територія, чи її немає, чи на зеленій зоні, чи на спортивній площадці, чи на дитячій площадці. Готуйте - буде повна прозорість повністю у виділенні,  у вирішенні цих питань. Готуйте екран і будемо показувати це телеглядачам.

По даному питанню є пропозиція - одна пропозиція - проголосувати, інше питання Матіко-Бубнової - зняти питання.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 01 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Які пропозиції? Зняти на довивчення.

Проголосуйте. Хто за те, щоб зняти на довивчення. Перенести на 14 липня.

Голосування:

За - 59, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

125. "Явір-95", будівництво стоянки, вул. Озерна". Всі погодження є, зауважень немає.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 3, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

126. "Профіт Плюс". Є пропозиція відкликати виконавчим органом. І звернення депутата Дейнеги.

Прошу, Новак.

Новак: Якщо треба зняти,  я підтримую, але якщо будуть подавати на наступний раз це питання, там подивіться, там іде оренда 25 років, це місце в центральній частині. Можливо на один рік з наступним викупом. 25 років це дуже багато для такої діяльності.

Гуленко: Нехай виконавчий орган готує інше рішення. Воно вже чотири рази ставиться.

Яловий: Є пропозиція 1 рік з викупом. Підготувати проект рішення.

Гуленко: Воно відкликано виконавчим органом.

Яловий: Я ставлю на зняття на прохання депутата і виконавчим органом.

Голосування:

За - 45, проти - 4, утр. - 0, не гол. - 21, всього - 70. Рішення прийнято. У нас 89 депутатів

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 04 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

від загальної кількості.

Гуленко: Так, відкликано.

Яловий: Від загального складу. Все, питання знято, не прийнято. Ідемо далі.

Гуленко: П.127.

Яловий: Це ми знімали на довивчення, а тепер ставлю за те, щоб підтримати це рішення.

Прошу, Березніков.

Гуленко: Володимир Борисович, у нас же 88 депутатів.

Березніков: Я хочу  немножко рассказать  об этой ситуации. Я снимал этот вопрос два раза. Була створена робоча група, є протоколи робочої групи. Там будівництво неможливо. І там внесена  пропозиція, чому це умовчується, чи головою комісії, відмовити взагалі по "ПРОФІТ ПЛЮС" і протокол є. А взагалі відкласти треба було б.

Яловий: Його треба відкласти. Просить другий депутат -  Дейнега, Березніков і виконавчий орган. Будемо гратися з цим питанням, чи знімемо його? Зніміть, проголосуйте це питання на довивчення. Ми з вами сварили комісію на чолі з Омельченком.

Голосування:

За - 51, проти - 4, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.127 - фізичній особі Делягіну, вул. Миколи Кибальчича, 18/21 у Дніпровському районі.

Яловий: Будемо голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.128 - це Київська фортеця. Є пропозиція відмовити.

Яловий: Є пропозиція не відмовити, а направити на доопрацювання. Немає заперечень? Прошу проголосувати. Це на території Київської фортеці, треба уважно розібратися з цим питанням. Є доручення Президента по цьому.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 07 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

128 - на доопрацювання.

Голосування:

За  - 47, проти  - 1, утр. - 2, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Кір"ян.

Кір"ян: У мене є пропозиція - давайте ми нашого колегу посадимо на місце, він третю годину стоїть.

Яловий: Витримає Гуленко. Прошу, Поляченко.

Поляченко: Я знав, що так буде, бо 250 питань земельних - це дуже важко розбирати, але 128 пункт. Цей майданчик знаходиться, який на фортеці. Це зовсім не та фортеця, це АТП-5 "Київміськбуду". В нас є договір цієї організації, що ми будуємо.

Яловий: Ново-Печерська, 5 у Печерському районі.

Поляченко: Воно не має ніякого відношення до фортеці взагалі.

Яловий: Я думаю, нічого не станеться, якщо ми вивчимо це питання.

Поляченко: Це робота "Київміськбуду".

Яловий: Тут немає "Київміськбуду", тут є "УкрСиббуд".

Поляченко: Я говорив, що у нас договір з ними про те, що ми працюємо разом. Це майданчик АТП-5 "Київміськбуду", і я просив би переголосувати.

Яловий: Прошу, Миргородський, 54.

Миргородський: Дійсно, це проект житловий. І там зараз АТП, і вже був на нараді. Будь ласка, підтримайте переголосування цього проекту.

Гуленко: Я не заперечую.

Яловий: Прошу, Муховиков. Пропозиція була .... утриматися поки, на довивчення.

Муховиков: Шановний Володимире Аврумовичу. Є доручення Президента щодо створення комплексу пам"яток, музею, і до складу цього музею відходять дуже багато територій.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 10 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Згідно попередніх даних поруч з цим об"єктом є Волинь. Давайте разом вивчимо, змінимо...

Яловий: Можливо прийдеться трошки змінити межі цієї території.

Доповідач: До 14 липня ще тиждень і приймемо остаточне рішення.

Прошу, Поляченко.

Поляченко: Микола Миколайович, якщо ви пам"ятаєте,  я п"ять разів був у вас, щоб цей майданчик надавали "Укрсіпу". І ви настоювали на тому, щоб їм віддати. Вони викупили після вашої рекомендації. Я нічого з ними робити не міг, бо вони викупили 51% цього АТП. І ми ледь-ледь з ними домовились, щоб хоча б мати з ними 50%. Ви 5 разів нам відмовляли. Це знаходиться від цього музею, про який каже, за 8 км, це біля Палацу "Україна". Яке це відношення до цього. Вже цілий комплекс Поплавським побудовано, от це близько до фортеці. Там побудовано ще десятки будинків. Тому 5 разів ви нам відмовляли, треба було нам не відмовляти. Тому я дуже прошу депутатів проголосувати, тому що це абсолютно невірно.

Яловий: Там знаходиться прямо на валу, який йде. Можливо прийдеться його змістить.

Поляченко: Давайте сядемо і поїдемо зараз.

Яловий: Давайте перенесемо на 14 липня.

Поляченко: Я пропоную проголосувати.

Прошу, Кобринський.

Кобринський: Я вивчав це питання. Не саму справу, а земельну ділянку. Прямо між, там дійсно відстань 8 км., і між цією ділянкою і Печерською фортецею вже є житловий масив, який побудував Поплавський, Інститут. Крім того, там зареєстровано майно, ця ділянка огороджена, ніяких валів там немає. Ну, в принаймні зовні, але між ними і фортецею стоїть вже житловий масив.

Яловий: Довивчення може бути?

 Я прошу, Борисенко.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 13 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Прошу, Борисенко.

Борисенко: Давайте повернемося до цього пункту і переголосуємо. Там дійсно немає ніяких проблем. Давайте поставимо на голосування і припинимо ці дебати.

Яловий: Висновок відкликаний на цей момент земельного комітету. Сьогодні рада буде приймати рішення без висновку земельного комітету. Ви згодні з цим? Чи згодні тиждень почекати?

Доповідач: ... Все було гаразд, а  коли ми зараз...

Яловий: Сьогодні питання не Уксібанку, і не в Поляченко, і не в інших структурах. Ми уважно подивилися на ті всі ділянки, де необхідно серйозно зробити обгрунтування. Або, можливо, змінити межі в деякій мірі.

З зали: Я прошу проголосувати. Це моє право депутата.

Яловий: Я ще раз повторюю, що ми будемо голосувати без висновку земельного комітету. Я ставлю на голосування. Я голосувати без висновку не буду. Прошу проголосувати. Кого інтереси переступають, то голосуйте.

Голосування:

За - 44, проти - 3 , утр. - 4, не гол. - 19, всього - 70. Рішення не прийнято.

Гуленко: П.129 - "МАРКОН" - це історична зона, Андріївський узвіз.

Яловий: Була якась пропозиція зняти, хтось пропонував, Дейнега.

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Це питання дуже актуальне для розвитку історичної частини міста. Чому ми даємо на 15 років в оренду земельну ділянку, якщо можна, по-перше, розглядати із аукціону. По-друге, я думаю, це питання треба дуже уважно вивчити. Там же іде комплексна забудова.

Яловий: Є пропозиція відкликати на довивчення.

Прошу, Новак.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 16 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Новак: Я також підтримую відкликання, бо якщо ми уявляємо собі готель, то ми вже бачили готелі 10-ти і 20-ти поверхові, паркінг. Важко уявити, де там можна розмістити паркінг, крім підземного. До того ж ми знаємо, що там планували пішохідну зону. Тому я підтримую, дійсно, поки відкликати, розібратися, нехай депутатам покажуть проект, чи не порушать вони забудову історичної частини міста, і тільки після того голосувати це питання.

Яловий: Проголосуйте за відкликання 129 пункту.

Прошу, Россада.

Россада: ... продали приміщення під готель, я не знаю, кому продали, і стоїть там готель чи ні. Це замок Річарда... Тому я просив би, щоб не виносили поспішно на будівництво готелів, інших розважальних комплексів, що стосується Андріївського узвозу. Погоджували з районом, з депутатами, з громадськими організаціями, які захищають історичні пам"ятки Андріївського узвозу, і не поспішали, тому що ми вже візитну карточку фунікулеру знищили. Давайте не допускати  багато іншого того, що наші нащадки не будуть мати.

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я нагадую присутнім, що рішенням Київської міської ради створена експертна комісія, склад експертної комісії затверджено. Тобто зараз у повному обсязі діє експертна комісія з питань розміщення земельних ділянок у центральній частині міста, історичних районах і зелених зонах. Відповідно до того рішення, рішення про надання земельних ділянок у цих місцях повинні передавати на розгляд. Розгляд цієї експертної комісії повинен передавати розгляду на сесії Київради.  

Я пропоную, щоб ми тут не гаяли часу, ще половина питань, якщо виникають такі сумніви у центральних частинах, відразу на експертну комісію.

Яловий: Ці всі питання, які знімає Муховиков і виконавчий орган - це якраз ті питання, які будуть розглянуті на комісії під головуванням Омельченка, всі ці питання, які сьогодні зняті. З самого початку Омельченко сказав про це.

Проголосуйте 129 пункт на довивчення і винесення на слідуюче засідання, після розгляду комісії на експертну комісію.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 19 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 2. не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

130. "Елма", Кільцева дорога та вул. Перемоги, будівництво, експлуатація станції технічного обслуговування".

Голосування:

За - 41, проти - 0, утр. - 3, не гол. - 26, всього - 70. Рішення не прийнято.

131. "Виробниче підприємство ТОВ "Сліпих" на вул. Фанерній, 5-а. Будівництво металевих гаражів".

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

132. Також відноситься до Київської фортеці.

Яловий: На довивчення п.132 по центральній частині.

Голосування:

За - 43, проти - 0, утр. -  2, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Проголосуйте за внесення цього рішення. За прийняття.

Голосування:

За - 25, проти - 3, утр. - 7, не гол. - 35, всього - 70. Рішення не прийнято.

133. "Ремонтник", Деснянська, 28. Експлуатація та будівництво складської бази".

Яловий: Мова йде про обслуговування виробничо-складської бази.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

134. "Бараневичу для будівництва та обслуговування, вул. Фізкультурна, 28".

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 22 м 11 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Вул. Фізкультурна, 28 у Голосіївському районі.

Гуленко: Є пропозиція виконавчого органу 1 рік з правом викупу.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 47, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.135 - "ТАНА-ЛТД", вул. Нижній Вал, 17. Це округ Россади.

Яловий: Немає заперечень?

Прошу, Новак.

Новак: Я пропоную замінити термін 15 років на 5 років.

Яловий: Є пропозиція 5 років.

Гуленко: Знімайте.

Яловий: Юрій Іванович хоче зняти це питання. Ставлю на голосування за зняття цього питання, 135.

Голосування:

За - 45, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 23, всього - 70. Рішення не прийнято.

Ставлю питання в порядку надходження проголосувати за 5 років. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 35, проти - 10, утр. - 3, не гол. - 22, всього - 70. Рішення не прийнято.

На доопрацювання.

Гуленко: П.136 - "Кияни", просп. Московський, 9, обслуговування, експлуатація. Три ділянки.

Яловий: Можна голосувати? Прошу проголосувати. Давайте знімати, якщо три. Є пропозиція зняти питання, три різних ділянки. Проголосуйте за зняття.

Голосування:

За - 40, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 28, всього - 70. Рішення не прийнято.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 25 м 11 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

137. "Ветерок", Гідропарк". Є пропозиція виконавчого органу до розробки ПДП.

Яловий: Проголосуйте за зняття до розробки ПДП.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

138. Зняла депутат Шиманська. Це її округ.

Яловий: Давайте підтримаємо її. За зняття.

Голосування:

За - 54, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

139. "Тонус" на вул. Генерала Жмаченка, 26-а".

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

140. "Інтегралінвест", вул. Машинобудівна, 26".

Яловий: Прошу, Новак.

Новак: Пропоную оренду 10 років замінити на 5 років.

Яловий: Немає заперечень? Голосуємо.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

141. " Фізичній особі, Добровольський,  на вул. О. Сабурова, 20".

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 28 м 11 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Є заперечення? Голосуйте, будь ласка, 141 пункт.

Голосування:

За  - 52, проти  - 0, утр. - 2, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Цей об"єкт пропонується розмістити на території мого виборчого округу. Вивчивши ситуацію і порадившись з Головним управлінням земельних ресурсів, з постійною комісією з питань екології, я прошу вас зняти це питання, оскільки пропонується розміщення цього торгового центру на місці зеленої зони, дитячих майданчиків, і фактично  ...  двору, як такого ... Прошу зняти це питання на довивчення з метою підготовки ...

Яловий: 142 - пропозиція Карандєєва і ряда структур - зняти, і Карабаєва теж. Проголосуйте за зняття 142 на довивчення.

Голосування:

За  - 61, проти  - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

143. "Бехтеревський, 8-б" - є пропозиція Дейнеги зняти, хоча питання стоїть про поновлення історичного будинку, який зносили з умовою відтворення. Але я ще раз пропоную зняти. Але я хотів би з Дейнегою ще раз пояснити, що в умовах знесення цього будинку було відтворення цього будинку, тому що він залишається історичною пам"яткою і архітектурною, двоповерховий будинок.

Проголосуйте поки зняття, а я думаю, що ми розглянемо 14 числа, переконаємо його ... (можливо у вересні).

Голосування:

За  -  57, проти  - 1, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Щось пропонує Присяжнюк.

Присяжнюк: ... (дуже тихо)...

Яловий: Теж правильно.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 31 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Дейнега залишив зал і не приймає участі в роботі сесії. Це хай знають його виборці.

144. "На вул. Чорновола, 28/1, Міністерство охорони здоров"я". Бідний підтримує.

Голосування:

За - 57, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

145. "ОлімпБуд", Святошинський район, вул. Академіка Корольова, 12-г". Відкликано виконавчим органом.

Це зелена зона. На території дитячого спортивного майданчика.

Голосуємо. Я думаю, що на території дитячих спортивних майданчиків будівництво вести не будемо.

Прошу, Старовойт.

Старовойт: Там схема є на дитячий майданчик, але немає дитячого майданчика по факту. Є згода району, є згода депутата Білича. Немає ніякого дитячого майданчика.

Яловий: Ось в мене викопіровка генплану. Є пропозиція виконавчого органу це питання довивчити.

Старовойт: В мене прохання поставити на голосування. Є згода району.

Яловий: Я поставлю на голосування, якщо ви настоюєте, але я повторюю, що є пропозиція і є дитячий майданчик.

Старовойт: Його немає і депутати можуть підтвердити.

Яловий: Є довивчення цього питання, в ході якого я можу тобі можуть поставлені умови, можливо десь в іншому місці збудувати майданчик. Раз ти наполягаєш, я ставлю це питання на голосування. Проголосуйте за те, щоб на місці дитячого майданчика будувати житловий будинок.

Я голосую проти.

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 34 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

За - 14, проти - 13, утр. - 5, не гол. - 39, всього - 71. Рішення не прийнято.

Я думаю, що ви зрозуміли всі дану ситуацію.

146. Дейнега зняв це питання на довивчення.

Прошу, Новак.

Новак: У проекті рішення №146 п.3.7 там написано передбачити головному управлінню. Це абсолютно неправильне формулювання. Бюджет міста каже: не передбачити, а передати. Норма, яка їх зобов"язує передати 5%, але враховуючи, що тут також центральна частина, 5 чи 10% житлової площі. І треба посилатись на рішення "Про бюджет" на 2004 року, а 2005 року п.65. Тут повністю треба переробити п.3.7.

Яловий: Депутат Дейнега просить зняти. Його немає.

Новак: П.3.7, якщо будуть подавати, перероблять.

Яловий: Є пропозиція на довивчення. Проголосуйте на довивчення.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. -16, всього - 71. Рішення прийнято.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я з приводу процедури, щоб воно не було так, як було на позаминулому голосуванні, коли депутат переконує, а в залі 14 чоловік. Не треба, щоб ви казали воно відкликано, а я поставлю на голосування. Відкликається не висновок, подивіться на звороті чи є подання. Підпис Муховикова, тут присутній Муховиков, який каже. "Я своє подання відкликаю". Що тоді ми голосуємо? Які проекти рішення, який висновок. Ви взагалі не маєте права в цьому випадку ставити на голосування, а хай

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 37 м 10 с  ----   Второй стенограф   --->

 

депутати з"ясовують.

Яловий: Це відповідь тим, хто питання настоює на голосуванні. Якщо відкликається підпис, що ми тоді, дійсно... Не вспіли зняти, бо вчора уважно ще раз дивилися. Ми не можемо списком зняти, ми вже пішли таким порядком працювати.

Щербаков: Не бачу різниці - знімати списком чи по одному. Все одно той, хто подав, каже: я не ....

Яловий: Згоден. Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Я з вашого дозволу на кілька секунд хотів повернутися до пункту 145, який не був нами проголосований за рахунок того, що об"єкт, який пропонується будувати, начебто має знаходитися на місці такої земельної ділянки, де є чи мав би бути дитячий чи спортивний майданчик. Я хочу сказати, що в такій ситуації, очевидно, це питання буде шукати свого вирішення.

Я прошу в таких випадках залучати Головне управління по фізкультурі і спорту, як таке, яке може надати пропозиції щодо компенсації тих спортивних і дитячих майданчиків, які можуть зазнати свою руйнацію або зменшення територіальне та відновлення, або будівництво таких майданчиків на інших ...

Яловий: Дякую. Це буде правильно. Я дякую за цю пропозицію. Йдемо далі. 147 пункт. 

Гуленко: Є лист прокуратури, де порушена кримінальна справа проти "Едемо" і відкликається це, тобто знімається.

... Дуже тихо... 

Яловий: Я прошу Юрія Івановича прийняти участь в цьому питанні. Проголосуйте за доопрацювання цього пункту. 147 - на доопрацювання.

Голосування:

За  - 55, проти  - 1, утр. - 2, не гол. - 13, всього - 71. Рішення прийнято.

Прошу, Товстий, 44.

Товстий:

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 40 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Я до попереднього питання, по якому  Старовойт виступав. От ви підняли цей генплан, сказали. Генплан - це не генплан, а масштаб одна двухтисячка, так звана. Вона виконана в нас і ще 25 років тому назад. Дуже багато тих споруд, які сьогодні є, на цю викопірку взагалі не потрапили, їх немає.

Для того, щоб у нас не було подібних непорозумінь, його ж натури немає цієї спортивної ділянки, я вважаю, що нам потрібно дати доручення виконавчому органу сьогодні привести у відповідність зйомку один двухтисячі.

Яловий: Це не тільки стосується спортивних, а і зелених зон, і клубу. У нас дуже багато таких фіктивних, це дійсно так.

Доповідач: Вона дуже застаріла, їй вже 20 -25 років цій.

Яловий: Я звертаюся до Поляченка з проханням. Всі послідуючі засідання Київської міської ради: поможіть нам технічно демонструвати на екрані площадки, а можливо і фотографії тих місць, де намічається будівництво. Так, як у випадку тому, що ми розглядали по "Укрсикбуду", і по всім іншим. Я хотів би, щоб кожну ділянку депутати бачили, і по можливості будуть бачити телеглядачі. Ідемо далі.

Гуленко: П.148 - "Аста", на розі Тулузи та бульв. Ромена Роллана, це на зеленій зоні.

Яловий: Є запитання? Є пропозиція довивчити.

Прошу, Пабат.

Пабат: Там три земельні ділянки цієї "Аста". Я поясню - це все існуючі павільйони і саме адміністрація району змусила цю компанію привести у відповідність до діючого законодавства ці всі три павільйони, які є. І це існуючі павільйон, більше того, він погоджений з депутатом цього району Куликом Олександром, там поряд церква і вони приймали участь.

Яловий: Виїде комісія і комісія перевірить. Тому є пропозиція перенести на 14 число перевірити наявність павільйоні, є вони чи немає. Прошу проголосувати. Будемо відноситись дуже серйозно до наших рішень, щоб у нас не виникали потім питання.

Голосування:

За - 49, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього - 71. Рішення прийнято.

Гуленко: П.149 - "ГАЛЕОН". Виконавчий орган відкликає своє погодження.

Яловий: По просп. Броварському у Дніпровському районі, зелена зона. Теж виїзд на місце, показати на плані, на великому екрані будемо дивитися

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 43 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

і будемо приймати рішення. Переноситься на 14 липня. Вивести на екран, щоб всі бачили фотографію і генплан цієї місцевості.

Голосування:

За - 45, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 24, всього - 71. Рішення не прийнято.

Можна погодитись, що 14 липня.

Прошу, Дрозденко.

Дрозденко: Ми допускаємо помилку підрахунку голосів. У нас зараз діючих - 88 депутатів. В нас програма запрограмована на 90 депутатів. В нас довибори не відбулись.

Яловий: Ми повинні голосувати від 88 чи від 90? Від 90. Будемо вважати, що більшістю прийнято, тому на 14 липня. Хоча це не офіційно.

Гуленко: 150. "Березняки-3".

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 71. Рішення прийнято.

151. "Радосинь", вул. Теодора Драйзера, 8. Будівництво та експлуатація".

Голосування:

За - 45, проти - 2, утр. - 9, не гол. - 14, всього - 70. Рішення не  прийнято. На довивчення.

Муховиков, існує цей об"єкт? Існуючий об"єкт, продаж. Можна погодитись? Я маю на увазі торговельний комплекс.

Поляченко не встиг натиснути. Проголосуйте ще раз. Продаж під існуючу будівлю.

Голосування:

За - 50, проти - 1, утр. - 9, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

152.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 46 м 10 с  ----   Второй стенограф   --->

 

"СВ, О.Бальзака для будівництва та обслуговування автомагазину та станції технічного обслуговування".  Пункт 152.

Яловий: Прошу, Бідний.

Бідний: Я озвучував попередньо, що О.Бальзака - це інтенсивна забудова житловими будинками, де згущена кількість населення, тому я хотів би зняти це питання на довивчення. Бачите, це в межах житлової зони магазин і якусь станцію  технічного обслуговування. Там є також питання попереднього одного, пункт один зняли і прохання зараз це зняти на довивчення.

Яловий: Можна ще раз проголосувати це питання? Проголосуйте, будь ласка 152 пункт за зняття.

Голосування:

За  - 55, проти – 5, утр. - 1, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 153. "Мега", вул. Мілютенка, 44. Там ліс. Виконавчий орган відкликав своє погодження.

Яловий: Давайте на довивчення питання. Прошу проголосувати. Дерева порахуємо, чи там треба зносити, чи не треба, і таке інше.

Голосування:

За  - 58, проти  - 1, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 154. "Біонт ЛТД", по Генералу Ватутіна визнано таким, що втратило чинність рішення.

Яловий: Прошу, проголосуйте 154 про визнання таким, що втратило чинність рішення Київради.

Голосування:

За  - 52, проти  - 1, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 155. "Дніпровській районній раді права користування земельними ділянками для експлуатації ринку на бульв. Перова, 19".

Яловий: Прошу, Новак, 11.

Новак:

 

 

   <---    7 Июля  16 ч 49 м 10 с   ----  Третий стенограф  ---->

 

56.

Яловий: Прошу, Новак.

Новак: У мене питання. Чи належну особу відводяться земельні ділянки? Адже сама рада не експлуатує ринок. Мабуть там є якесь комунальне підприємство районне, яке являється користувачем цього ринку і термін до тих ринків треба такій же підхід, як і до Володимирського. Треба надавати не в користування, або в оренду.

Ринок і на Лівобережній - це п.156, і п.157 - це авторинок - це дуже високорентабельні підприємства і нехай сплачують за землю. Не земельний податок, а сплачують оренду і треба...

Яловий: В мене є пропозиція погодитись з Новак перездати в оренду. Можна проголосувати? Прошу проголосувати.

Новак: Не району, а ринкам ми повинні відвести.

Яловий: Так, тоді без запитання.

Прошу, Щербакову, Кобринському, Карабаєву, Карандєєву.

Щербаков: Депутат Новак казала не тільки про те, що треба в оренду, це вона потім казала.

Яловий: А належну особу.

Щербаков: Справа в тому, що районна рада - є орган управління. А обслуговувати ринок хто буде голова, депутати. Для цього створюється підприємства комунальні, спільні - це вже інша справа. Тобто я пропоную це взагалі відхилити, а далі хто там є, хто користується фактично ринком, не рада користується ринком.

Яловий: Ясно.

Прошу, Кобринський.

Кобринський: Справа в тому, що тут може не наскільки політичне, скільки юридичне. На цьому ринку знаходиться майно, яке належить раді. Тому комусь, не раді ви відвести не можемо. Тому в принципі справа сформована вірно. І ми з вами взагалі казали, що треба відводити не адміністраціям, не комунальним безпосередньо раді та потім буде цим майном розпоряджатися.

Яловий: Це юридично не вірно.

Кобринський: Там є майно, яке належить раді. Я прошу підтримати це питання.

Яловий: Що можуть сказати юристи?

Прошу, Головач.

Головач: Тут же написано для чого - для експлуатації ринку. Ви ж читайте уважно. Тобто вони уже є, як суб"єкт підприємницької діяльності, експлуатують ринок, а не питання з приводу майном. Тому сама постановка питання рішення

 

 

 

   <---    7 Июля  16 ч 52 м 10 с   ----  Седьмой стенограф  ---->

 

дійсно не коректна.

Яловий: Є пропозиція відкласти це питання і доопрацювати. Можливо вони правильно сформуються ці питання. Ми ж не виключаємо ситуацію. Зняти розгляд цього питання зараз.

Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Моє зауваження стосується як 155, так і 156 пункту або ми кажемо, що це оформлення земельної ділянки, або якщо там кілька земельних ділянок знову ж таки треба буде розбити на кілька проектів рішень.

Прошу, Щербаков:

Щербаков: Я пропоную ні відкласти, ні зняти, ні на довивчення, а відхилити. Треба отримати заяву від того суб"єкта, який користується земельною ділянкою. Це може називатись Дарницький ринок, комунальне  підприємство, ТОВ, спільне. Воно напише заяву на яких умовах розглядати будуть дві комісії Київзему і після того нове рішення буде. Зараз це рішення треба відхилити.

Яловий: Пропонується п.155 і п.156 відхилити. Ставлю на голосування.

Щербаков: Муховиков не заперечує.

Яловий: Прошу, Хмель.

Хмель: Справа пройшла в належному чинному законодавстві. Всі терміни витримані, всі висновки дані як потрібно. Ну чому ми повинні знімати? Я прошу вас всіх підтримайте Дніпровську раду.

Яловий: Ставлю пропозицію земельної комісії підтримати, потім відхилити. 1. Хто за те щоб підтримати?

Голосування:

За - 27, проти - 11, утр. - 2, не гол. - 30, всього - 70. Рішення не прийнято.

Хто за те щоб відхилити? Була ще моя пропозиція на доопрацювання.

Прошу, Новак.

Новак: Якщо рада в даному випадку у нас іде Дніпровська рада є дійсно організація, яка експлуатує ринок, то значить Шевчук підписує документи, баланс, звіти, ставить печатки на документацію цього ринку, веде всю діяльність комерційного ринку.

 

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 55 м 10 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Це ж просто смішно. Давайте будемо працювати в юридичному полі в правовому. І, дійсно, ці рішення зараз відхилимо і підготуємо рішення на належному юридичному ...

Яловий: Ставлю на голосування пропозицію про відхилення даного проекту рішення. Проголосуйте.

Голосування:

За  - 53, проти  - 5, утр. - 1, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 156. Таке ж рішення.

Яловий: 156 пункт ставлю на голосування. Хто за те, щоб відхилити 156, прошу проголосувати.

Голосування:

За  - 51, проти  - 6, утр. - 1, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 157. "Рєвєліс" вул. М.Цвєтаєвої та К.Данькевича - центр розваг.

Яловий: Голосуйте, будь ласка.

Голосування:

За  - 46, проти  - 1, утр. - 3, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 158. "Світанок", вул. Хрещатик, 46-б. Виконавчий орган пропонує довивчення.

Яловий: Прошу, Головач, 74.

Головач: Я взагалі не заперечує, щоб було надання, але якщо пропозиція є довивчити, в мене немає. Юрій Іванович правильно каже, що там вивчають досить давно і багато років. Це існуюче майно. Тому в мене є пропозиція - наступний термін надання, якщо будуть на наступні 5 років,   а п. 3.5. викласти в наступній редакції: у випадку проведення реконструкції, ремонтних та будівельних робіт дотримуватися загальної концепції реконструкції кварталу.

Друге речення: зазначені роботи виконувати за умови попереднього погодження проектної документації із ЗАТ  "Старий Хрещатик" - 51% Київраді належить.

 

 

  <---    7 Июля  16 ч 58 м 10 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Яловий: Прошу,  Щербаков, 24.

Щербаков: Після цього голосування надати мені слово.

Яловий: Проголосуйте, будь ласка, за перенесення на доопрацювання цього питання - 158.

Голосування:

За - 50, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 67. Рішення прийнято.

Прошу, Щербаков, 24.

Щербаков:  Я прошу повернутися до питання 157. На комісії я пояснював, що це  у парку, який ми створили між вул. М.Цвєтаєвої і вул. Данькевича. Далі, згідно проекту їхньої заявки, вони там хочуть зробити оздоровчий центр, сауну. Там територія парку на стільки мала, що там не можна. 

Яловий: Хто за те, щоб переголосувати п.157.

Голосування:

За  -  47, проти - 1, утр. -  1,  не гол. - 18,  всього - 67. Рішення прийнято.

Ставлю на голосування 157 пункт на довивчення з одночасною відміною попереднього рішення.

Голосування:

За  - 54, проти  - 0, утр. - 2, не гол. - 11, всього - 67. Рішення  прийнято.

Гуленко: 159. "Райдуга", вул. І.Лепсе, 40-а, адмінбудинок і готель.

Яловий: По цьому питанню можна  ставити на голосування? 

Гуленко: Зауважень немає.

Яловий: Прошу проголосувати.  

Голосування:

За  -  50, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: 160. "Київські Вечорниці", земельна ділянка по вул. Тростянецькій, 6-д, для будівництва, експлуатації.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 01 м 10 с  ----   Второй стенограф   --->

 

Яловий: Прошу, Гич.

Гич: 5-ть років оренди.

Яловий: Можна голосувати?

Голосування:

За -  48, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 18, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: 161. "Оболонь",  ЖМК Молодіжний житловий комплекс "Оболонь", на вул. Богатирській, 3.

Яловий: Можна проголосувати?  Голосуємо 161 пункт.

Голосування:

За  -  46, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: 162. "Шахід Бахонар Купер Індастріз", просп. Перемоги, 49/2. Замість пожежного депо будівництва.

Яловий: Так, питання є.

Прошу, Бойчук. Потім Щербаков.

Бойчук: Я хотів би задати питання, може наша комісія відповідь надасть. Ми передаємо колишнє пожежне депо заводу "Більшовик", комерційній структурі. Ми знаємо, що в м.Києві дуже велика проблема з пожежними депо. І управління з надзвичайних ситуацій нашої комунальної теж має певні проблеми. Я думаю, що це питання треба довивчити, якщо це навіть територія заводу "Більшовик", можливо забрати в комунальну власність, все-таки це пожежне депо готове, побудоване, а ми передаємо його комерційній структурі. Не продаємо, а передаємо. Я прошу це питання зняти і доручити керівникові управління надзвичайних ситуацій Пшеничному протокольно на наступній сесії, щоб він підготував спільно з нашою комісією це питання.

Яловий: Я думаю, правильна постановка.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Мы уже говорили несколько заседаний назад о том, что такие большие объекты, как не действующие, или полудействующие - завод "Большевик", например, воинские части, нельзя отдавать по частям для строительства лабораторного корпуса, для строительства бензоколонки  и т.д. Там надо разработать  сначала, и архитектуру поддержать,

 

 

   <---    7 Июля  17 ч 04 м 10 с   ----  Второй стенограф  ---->

 

разработать план детальной планировки, поэтапный вывод недействующих заводов из центра,  и только после этого в соответствии с детальным планом территории передавать в аренду. Предлагаю Карабаеву отклонить до разработки... То есть рассматривать территорию завода "Большевик" только после разработки детального плана территории.

Яловий: Прошу, Кір"ян.

Кир"ян: А хто може дати пояснення, чим займається ця фірма? Можливо, чи Муховиков, чи Гуленко... Що це за фірма?

Гуленко: Це ж не наше питання.

Яловий: В мене є пропозиція зняти на довивчення.

Прошу, Черніков.

Черніков: Я хочу наголосити, що і в бюджетні комісії, і в земельній, і в цій залі неодноразово ми розглядали питання, які ставив перед нами "Більшовик". Ми давали йому і замовлення, підтримуючи його, ми знімали з нього борги, пільги різного роду. Це можна взяти без всякого викупу і вони нам винні.

Яловий: На довивчення. Прошу проголосувати.  В ході довивчення ми прийдемо до такого висновку.

Голосування:

За - 54, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 67. Рішення прийнято.

Я прошу протокольно при розгляді цього питання врахувати пропозицію Щербакова, вона записана на плівку. Прошу далі.

Гуленко: П.163 - "Київміськбуд", будівництво підземно-наземної автостоянки, вул. Бажана в Дарницькому районі. Питань немає.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 60, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 6, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.164 - "Вемар", вул. 40-річчя Жовтня, 93, прибудова до кафе, 5 років.

Яловий: Є заперечення? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього – 67. Рішення прийнято.

 

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 07 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Гуленко: П.165 - "РеАл Ліга", реконструкція з розширенням, вул. Маршала Якубовського, 8.

Яловий: Які заперечення, питання? Прошу проголосувати на 5 років в оренду.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.166 відкликано виконавчим органом.

Яловий: П.166, "ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ "ДИНАМО" на довивчення. Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 16, всього - 67. Рішення прийнято.

Яловий: Прошу, Щербаков по процедурі.

Щербаков: Оскільки ми вже питання вже проголосували, я хочу сказати, що ми на нашій комісії теж відкладали його двічі, розглядали і з"ясували, що це майно - колишній стадіон, придбаний, викуплений "Футбольним клубом "Динамо" і використовується, як стадіон для тренування молоді. Тому, якщо є відкликання дійсно, то нехай буде. А, якщо ні, то там насправді вони оформлюють своє.

Яловий: Вирішили провірити ще раз це питання.

Гуленко: П.167 - "Антей - ХХІ", вул. Анатолія Луначарського та пров. Анатолія Луначарського, будівництво житлово-офісного комплексу.

Яловий: Є зауваження?

Прошу, Тимофєєв.

Тимофєєв: Я бы хотел задать вопрос земельной комиссии. Дело в том, что на розе улицы Луначарского и переулок Луначарского, там находится вроде бы большая такая стоянка на машин 600. Там ли это получается?

З зали: Там.

Тимофєєв: Получается проблема, у нас же будет возле горсовета скандал большой, водители прибегут. Там проблема будет. А куда девать эти 600 машин?

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 10 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Це метро "Лівобережна" і ми говорили, що комплексна розбудова буде біля станції метрополітену, і чому ми знову передаємо в оренду 1 га землі під торгово-розважальний центр.

Яловий: В мене є пропозиція зняти це питання на доопрацювання. Проголосуйте п.167 на доопрацювання.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 67. Рішення прийнято.

168. "Побутрембудматеріали", для організації складського господарства, вул. Ялинкова, 60/1 Дарницький район".

Яловий: Проголосуйте.

Голосування:

За - 43, проти - 0, утр. - 7, не гол. - 17, всього - 67. Рішення не прийнято. На доопрацювання.

Гуленко: 169. "Ваша Величність", просп. Павла Тичини, 18, будівництво, обслуговування кафе".

Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Як депутат, на території округу якого знаходиться ця ділянка, я просив би зняти це питання. Більше того,  свого часу я виносив на розгляд депутатів, і сесія мене підтримала, щодо підготовки відмови на відведення цієї земельної ділянки. Але зараз, опікуючись питаннями фізичної культури і спорту, я хотів би відкликати погодження, дане свого часу Головним управлінням по фізкультурі і спорту на відведення, на відмову від земельної ділянки спортивного призначення, яка була поблизу школи вищої спортивної майстерності, та проінформувати депутатів, що курс, взятий Головним

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 13 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

управлінням, - розбудовувати спортивні інфраструктури, передбачає створення навколо школи вищої спортивної майстерності низки спортивних споруд, в тому числі на території, яку пропонується зараз відвести.

Яловий: Є пропозиція проголосувати і зняти це питання на довивчення. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 11, всього - 67. Рішення прийнято.

Прошу, Новак.

Новак: Я прошу повернутися до п.168. Ми з Віталієм Филимоновичем минулий раз знімали, і там виявилось, що під майно відводиться, під існуючий склад, який вже там є, на продаж. Тому там начебто немає таких підстав і ми протокол віддали у земельну комісію.

Яловий: Ми проголосували це питання. Я думаю, що 14 числа ми до нього повернемося. Прошу далі.

Гуленко: П.170 -  "Жемчужина-3", просп. Червонозоряний, 126-А, для будівництва, експлуатації.

Яловий: Немає запитань? Прошу проголосувати.

Голосування:

За  - 52, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 13, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.171 - "ТЕЛЕЦ" на вул. Миропільській, 4, для експлуатації.

Яловий: Які є зауваження? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 45, проти - 2, утр. - 2, не гол. - 18, всього - 67. Рішення не прийнято.

Всі проголосували? Хто не проголосував? Скосар не проголосував. Ставлю ще раз на голосування п.171.

Голосування:

За - 52, проти - 2, утр. - 2, не гол. - 10, всього - 66. Рішення прийнято.

Гуленко: П.172. Заперечення депутата Мартинюка.

Яловий: Прошу, Мартинюк.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 16 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Мартинюк: Я прошу відкласти на довивчення це питання. З того приводу, що сьогодні шановний громадянин Жванія Д.В. має земельну ділянку в проміжку вул. Б.Хмельницького і Гончара. Невідомо, яку земельну ділянку. На цій земельній ділянці розміщений респектабельний офіс і житлова площа. Мої потуги потрапити,  щоб подивитись на цю земельну ділянку, яку намагаються знову відвести були безуспішними. Тому що там відведений, там побудований такий досить міцний паркан і досить міцна охорона, яку не можна сьогодні переступити. Тому я вважаю, що нам потрібно відкласти, довивчити це питання і тільки лише після цього повернутись до розгляду цього питання. Навколо цієї оселі настільки занедбані, як каже Карандєєв, генделики, що після цього не можна дивитись на центральну частину міста. Рядом розташований історичний будинок,  там жили письменники і проживають письменники. Вибачте мені, навіть східці, які потрібно зробити, щоб підступитись до будинку, в якому сьогодні проживає наш депутат і міністр, прийшлось зробити депутату Київради. Невже можна до такого стану доводити. Тому ні райрада, ні депутат міської ради не вирішить питання облаштування цієї території, і я хотів би, якщо громадянин Жванія хоче, щоб у нього була ця територія відведена, то нехай попрацює над тим, щоб облаштувати територію навколо своєї оселі, яку він сьогодні займає.

Прошу, Парцхаладзе.

Парцхаладзе: Дело в том, что это существующий дом, где он является собственником данного дома, он небольшой и просто он под него отводит земельную площадку. Я прошу поддержать данное решение.

Прошу, Муховиков: Я пропоную не знімати це питання, а в пункт рішення дописати - провести роботи щодо благоустрою прилеглої території.

Мартинюк:

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 19 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Приватна власність, я розумію, але там же територія.

Доповідач: Я розумію. Шановні колеги, рядишком стоїть двоповерховий будинок, якщо так візуально подивитися, десь за метрів 20 будинок письменників. Який проект буде на цьому місці? Чи буде збудований житловий будинок, чи буде повністю знесена ця будівля? Ми не знаємо. І більше того, передавати в оренду користування не на 15 років, а хоча б на 5 років. Подивимося, що після цього буде. І треба побачити обов"язково проект, що буде на цьому місці. 10 соток землі в центральній частині міста. Тому я прошу відкласти на  довивчення це питання.

Яловий: Прошу, Поляченко.

Поляченко: Я дуже поважаю думку депутата Мартинюка, взагалі він мені дуже подобається, як депутат. Але я дуже просив би, щоб він змінив зараз свою думку. Тому що, по-перше, це дійсно будинок, який він експлуатує, він є. По-друге, там може територія охороняється, тому що в нього п"ятеро дітей у  Жванії, і це треба привітати, що він дітей своїх береже. А, по-третє, я передам його прохання, я думаю, що           Давид це зробить, але я просив би, щоб зняти свою думку і ми проголосували за те, щоб надати цей майданчик.

Яловий: Прошу, Скосар.

Скосар: Це дійсно існуюча будівля, він добудував там піветажа мансардних і все, викупивши 5 років тому назад. Там нічого не буде будуватися взагалі нове.

Яловий: Прошу, Волков.

Волков: Я підтримую пропозицію Муховикова. І дуже приємно те, що така людина не соромиться своє прізвище писати, що вона хоче на себе купити. Я підтримую думку Муховикова і треба погодитись.

Яловий: Я ставлю на голосування пропозицію надати земельну ділянку при умові благоустрою навколишньої території, приведення її в порядок на 5 років. Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 22 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 41, проти - 2, утр. - 2, не гол. - 21, всього - 66. Рішення не прийнято.

Я не зрозумів. Інших пропозицій не надходило. Ми поставили на 5 років, ми домовились поставити умову - благоустрій прилеглої території до цієї території. Інших пропозицій не надходило. Я можу ще раз поставити на голосування?

З зали: Так.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 3, утр. - 1, не гол. - 12, всього - 65. Рішення прийнято.

Гуленко: П.173 - "РАЙДУГА-2" у "Гідропарку".

Яловий:  Є пропозиція, ми вже по "Гідропарку" з вами визначились. Немає інших думок в управлінні? Немає. Прошу проголосувати за те, щоб зняти дане питання до розробки ПДП.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.174 - загальноосвітня школа, для обслуговування, експлуатації в Деснянському районі. Зауважень немає.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П. 175 - по просп. Науки, 65, для будівництва будинку житлового.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 5, не гол. - 15, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.176 - "Контактобудсервіс", вул. 50-річчя Жовтня, 7-7а у Святошинському районі.

Яловий: Є зауваження? Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 25 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 67. Рішення прийнято.

177. "Каштанове місто", вул. Фрунзе, 23-25". Пропозиція 1 рік з викупом.

Голосування:

За - 46, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 67. Рішення прийнято.

178. "Спеціалізоване управління", вул. Турівська, 29-а".

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 67. Рішення прийнято.

179. "Степанишина К.А., вул. Стеценка, 37". Є зауваження депутата Пилипишина, зняти і розглянути в його присутності.

Яловий: Депутат Пилипишин у відпустці. Просив розглянути в його присутності. Можна погодитись?

Прошу, Новак.

Новак: Я прошу добавити пункт, коли будуть виносити на наступний раз, пайової участі, відсутній такий пункт. Ми його закладаємо.

Яловий: Помітьте протоколом - пайова участь. Проголосуйте за зняття на довивчення.

Голосування:

За - 49, проти - 2, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 65. Рішення прийнято.

Гуленко: 180. "БТ Баутекс", зимовий сад, вул. Б.Хмельницького, 33-34, 60 кв.м".

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 28 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 46, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 65. Рішення прийнято.

Гуленко: П. 181. Тут багато є зауважень, є доручення.

Яловий: Зелена зона. Є пропозиція на доопрацювання, на експертну комісію п.181. Прошу проголосувати - пропустити через експертну комісію.

Голосування:

За - 38, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 27, всього - 65. Рішення не прийнято.

Тоді я ставлю на голосування даний п.181. Хто за те, щоб прийняти це рішення?

Голосування:

За - 28, проти - 3, утр. - 4, не гол. - 30, всього - 65. Рішення не прийнято.

Переноситься розгляд цього питання.

Гуленко: П.182 - "Салют", вул. Гоголівська, 26, 28 у Шевченківському районі. Є зауваження Дейнеги - змінити площі.

Яловий: Мається на увазі в сторону збільшення на 200 м. Можна голосувати?

Прошу, Товстий.

Товстий: Ви, якщо знаєте, де знаходиться санаторій "Салют", ідея чудова винести санаторій за межі міста у Пуща-Водицю, а тут побудувати якийсь інвестиційний комплекс. Я, як депутат Київради, вношу свої правки. Я хочу сказати, що ця територія знаходиться над Павловським сквером. І перед тим, як приймати якесь рішення,  - це рішення приймається не для експлуатації, як тут написано, а для того, щоб потім перепрофілювати і зробити.

Яловий: Де це написано перепрофілювати?

Товстий: Ніде, було у нас на комісії. Я пропоную зробити комплексну проробку з реконструкцією Павловського скверу, і тільки в тому разі розглядати це питання - в комплексі з реконструкцією Павловського скверу.

Яловий:  Мені вже по телебаченню задають питання по цьому Павловському скверу.  Я вважаю, що

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 31 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

цю земельну ділянку треба закріпити за санаторієм і припинити всі розмови по Павловському скверу. Без рішення Київради ніхто будувати не буде. Дитячий санаторій "Салют", він там знаходиться. Він в районі Павловського скверу знаходиться.

Прошу, Щебаков:

Щербаков: Я пропоную у п.2, там, де йдеться надати, додати слова без права перепрофілювання діяльності дитячого санаторію на весь час користування земельною ділянкою.

Яловий: Пропозиція слушна, можна голосувати з пропозицією Щербакова і Дейнеги.

Голосування:

За - 55, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: 183. "Мрія-інвест" в районі озера Вирлиця". По цьому питанню проведений конкурс.

Прошу, Гич.

Гич: Доповнити цей пункт словами, де написано в складі багато- функціональної і планувальної структури та благоустрою прилеглої території озера Вирлиця на просп. М.Бажана - та вул. Ревуцького. Озеро знаходиться вул. Ревуцького і просп. Бажана.

Яловий: Доповнення приймається. Проголосуйте з доповненням депутата Гича.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко. 184. " Національна кінематика", вул. Кіото, 27".

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 34 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 44, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 23, всього - 67. Рішення не прийнято.

На довивчення, на експертну комісію.

Гуленко: П.185.

Яловий: Не встиг Щербаков. Тоді я ще раз поставлю на голосування. Проголосуйте ще раз з урахуванням того, що Щербаков не проголосував.

Голосування:

 За - 36, проти - 2, утр. - 5, не гол. - 24, всього - 67. Рішення не прийнято.

На довивчення.

Гуленко: П.185 - "Автолінія".

Яловий: По п.185 які є зауваження?

Прошу, Гич.

Гич: Це округ Сташука, він пішов і просив зняти на довивчення до 14 числа.

Яловий: Так як він пішов, то ми можемо до цього не прислуховуватись.

Гич: Ми ж прислуховуємося, кого немає.

Яловий: Я звертаю увагу, що депутат покинув сесійне засідання, раз в місяць засідаємо, як правило. Прошу проголосувати п.185 за зняття його на довивчення.

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 12,Всього - 67. Рішення прийнято.

Гуленко: П.186. Депутат Арканова знімає вдруге з сесії.

Яловий: "Батьківська турбота". Арканова присутня? Прошу проголосувати на довивчення п. 186. Причина яка?

Голосування:

За - 46, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 22, всього - 68. Рішення прийнято.

Яловий: Прошу, депутат Арканова, уважно пропрацюйте це питання.

Гуленко: П.187 - вул. Пирогова, для будівництва житлового будинку.

Яловий: Є зауважень?

Прошу, Мартинюк.

Мартинюк: Я вам давав зауваження письмові. І є депутатський запит на ім"я Київського міського голови. Чому ж немає?

Яловий: Є зауваження.

Прошу, Кривонос.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 37 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Кривонос: Олександр Олександрович виїздив на цей об"єкт, дивився його, там стоять два будинки  таких ветхих,  яких треба знести. Питання вивчалось, проект вивчений, він сказав тільки з умовою викупу земельної ділянки.

Яловий: Є пропозиція тоді відкласти на довивчення.

Прошу, Странніков.

Странніков: Це питання неодноразово вже знімалося з  сесії, довивчалося і робилися певні висновки. Річ у тім, що ми зараз говоримо не про ущільнення забудови, ми зараз говоримо не про забирання дворової території, ми говоримо про те, що дві аварійні споруди будуть знесені і на їхньому місці буде побудована інша споруда. За це інвестор викуповує ділянку і вже півроку пройшло, як сплачено аванс у розмірі 700 тис. грн. Це те питання, яке і на ваших нарадах неодноразово піднімалося. Тому я просив би, оскільки всі ці питання знімалися з сесії без голосування, зараз все-таки поставити дане питання на голосування у зв"язку з тими обставинами, які є.

Яловий: В порядку надходження була пропозиція депутата Мартинюка зняти.

Прошу, Кривонос, повторіть ще раз свою пропозицію.

Кривонос: Підтримати при умові викупу.

Яловий: Є пропозиція проголосувати з викупом.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я теж підтримую депутата Кривоноса і депутата Страннікова. Це питання неодноразово комісіями вивчалось. Це будівля, яка належить їм, вони цю будівлю хочуть реконструювати. Якими вони будуть по врахованості і площі - це вже питання буде... за умови викупу земельної ділянки.

Яловий: Мартинюк, можна погодитись?

Прошу, Мартинюк.

Мартинюк: Ніхто ж не заперечує ставити на голосування, я думаю, що депутати зважено підійдуть до голосування. Питання дійсно занадто складне. Я розумію, що сьогодні інвестори, які внесли відповідну суму для того, щоб зробити відповідну роботу, провести там обстеження і т.ін. Але я хотів би, щоб ми з розумінням поставилися до людей, які проживають в цьому будинку по вул. Пирогова, 2. Будинок будувався ще в 30-ті роки, семиповерховий житловий будинок. В дворі будувалось чомусь двох- і трьохповерхові будівлі. Я переконаний в тому, що архітектори професійно 30-х років були не гірші, аніж сьогодні наші архітектори. І чому вони будували

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 40 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

адміністративну будівлю двох і трьох поверхів, зрозуміло. Я переконаний, що потрібно наводити порядок, без сумніву. Але ж давайте тоді залишимо в  двох і трьохповерховості ці будинки. Тоді немає заперечень, і у людей теж немає заперечень.

Виходячи з цього хотів би, щоб ми зважено підійшли до цього голосування, тому що будувати сьогодні на місці двох і трьохповерхових будинків, які стоять, десятиповерхову будівлю або навіть 9-типоверхову будівлю просто не можливо. Життя цих людей буде просто переведено на існування. Нічого іншого там не буде.

Яловий: Питання вивчалось вже декілька раз.

Доповідач: Ми ж з вами на позаминулій сесії прийняли дуже гарне рішення. Історична забудова, центральна частина міста. Ми вирішили накласти мораторій. То давайте ми з вами будемо послідовними в кінці кінців. І будемо послідовними в своїй роботі.

Яловий: Ми домовились не мораторій, а окремо розглядати кожне питання ще раз і вивчати, і дуже зважено підходити. Бо ми не можемо заборонити взагалі...

Доповідач: Серйозні зауваження Шевченківської райради.

Прошу, Странніков:

Странніков:  Погоджуючись багато в чому з депутатом Мартинюком я хотів би сказати все ж таки, що місто не може зупинитись на розвитку 30-х років, і ми не можемо консервувати те, що колись будувалось 50 чи 60 років тому. Якби ви прийняли за основу таку концепцію, то тоді взагалі в місті нічого не треба змінювати. Це щодо періоду забудови. Тепер другий момент. Як зауважив депутат Щербаков, ми зараз не визначаємо поверховість, ми зараз визначаємо межу тієї ділянки, затверджуємо проект відведення, яку ми надаємо. Питання проекту, а проект вже пройшов містобудівну раду і в кадастровій справі є висновок.

З приводу Шевченківської РДА, ось висновок, підписаний Харитончуком, тобто тут жодних суттєвих.

Яловий: Я ставлю на голосування дану пропозицію при умові викупу земельної ділянки, а протокольно архітектурі уважно віднестись до архітектурного вигляду по висотності цього будинку.

Голосування:

За - 49, проти - 1. утр. – 3, не гол. - 16, всього - 69. Рішення прийнято.

188. "Вінницькій передача на Гончара, 41-б". Обслуговування індивідуального гаража. Це переоформлення.

Прошу, Мартинюк.

 

 

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 43 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Мартинюк: Це та ділянка, яка сьогодні є спірною ділянкою. Воровського, 41-б ми з вами неодноразово вже піднімали і питання стоїть про те, щоб...

Яловий: Гончара, 41-б.

Мартинюк: Я вибачаюсь.

Яловий: Це індивідуальний гараж, переоформлення. Так, Мартинюк зняв питання.

Прошу, Новак.

Новак: Тут є зауваження юридичного управління. У нас повинна бути єдина політика щодо надання територій для будівництва гаражів. Якщо в центрі ми надаємо в приватну власність ділянку для будівництва, експлуатації гаража. Це є прецедент, коли до нас завтра звернуться ще тисячі людей, які проживають в центрі.  І покажуть нам це наше рішення і скажуть, чому ви одним відмовляєте, а іншим надаєте. Я пропоную не надавати у власність під гаражі,  під земельні ділянки.

 Я пропоную відмовити.

Яловий: А як же буде стояти готовий, збудований гараж і не будуть платити за землю.

Прошу, Кір"ян.

Кір"ян: Я підтримую депутата Новак. Я живу на цій вулиці і знаю прецедент з влаштуванням там гаражів. Це буде так. Одним надамо. Там місця немає. Багато людей бажає там побудувати індивідуальні гаражі. Там і під ринком є прецедент - самовільно забудовані гаражі індивідуальні, Мартинюк знає. Якщо ми так дозволимо, то буде ціла компанія таких пропозицій. Прошу зняти.

Прошу, Кривонос.

Кривонос: Тут технічна помилка. Вул. Олесі Гончара, а треба Олеся Гончара.

Яловий: Надійшло дві пропозиції, одна проголосувати дане рішення. Інша - відмовити.

Хто за те, щоб підтримати?

Голосування:

За - 39, проти - 11, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 69. Рішення не прийнято.

Хто за те, щоб на довивчення

 

  <---    7 Июля  17 ч 46 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

це питання направити. Прошу проголосувати.

Гуленко: Воно ж автоматично пішло.

Яловий: Так, автоматично.

Гуленко: П.189 - вул. Малинська, 3, для завершення будівництва, "Апстар Контінентал Юкрейн".

Яловий: Є запитання по цьому? Прошу проголосувати п.189.

Голосування:

За - 42, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 26...

Я прошу переголосувати п.189.

Голосування:

За - 51, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 16, всього - 69. Рішення прийнято.

Прошу, Комов.

Комов: Нас 36 в зале находится. Я думаю, что дальнейшая работа в таком составе просто невозможна.

Яловий: Я прошу, депутати, хто вийшов у фойє, поверніться. Я готовий поставити перереєстрацію депутатів в залі. Ідемо далі.

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Я звертаю увагу на роботу згідно Регламенту. В нас в Регламенті записано пункт, який ми з вами проголосували. Київська міська рада проводить сесійне засідання з 9.00 ранку до 18.00. Тому поступають пропозиції відносно того, що в нас 100 питань залишилось дуже серйозних. Тому давайте питання, які залишилися, перенести на 14  число.

Яловий: П.189 проголосували?

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 49 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Проголосували.

Гуленко: П.190 зняв депутат Бідний.

Яловий: По п.189 не встиг проголосувати Кіндрат Йосипович, ще дві руки було піднято. Вже проголосували, я вибачаюсь.

П.190 депутат Бідний просить зняти. Немає заперечень?

Прошу, Товстий.

Товстий:

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 52 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Якщо у вас не буде заперечень, то трошки попрацюємо з нашими операторами, якщо ми хочемо, щоб прозоро проходили засідання сесії.

Товстий, вийдіть на трибуну, бо ваша картка вставлена невірно.

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 55 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Товстий: З приводу зняття п.190. Це діюча база відпочинку великого автотранспортного підприємства. По наданні цієї земельної ділянки вже приймалось рішення Київради, було погодження місця розташування майже три роки назад. Було прийнято рішення Київради. Зараз зібрані матеріали для надання земельної ділянки у зв"язку з новим порядком. Там ніяких порушень немає.

Звернення до депутата Бідного. Були президії, були сесії. На минулій сесії Дмитро Йосипович скільки раз виступав. Підійдіть в земельну комісію, візьміть справи, почитайте, розгляньте. Чому ми зараз знімаємо ці справи, для чого? Я звертаюсь до депутатів і до вас. Поставити на голосування і підтримати мене.

Яловий: Прошу, Бідний.

Бідний:

 

 

  <---    7 Июля  17 ч 58 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Можна погодитись?

Прошу, Муховиков.

Муховиков: Ми розглядали це питання. По-перше, там прибережні захисні смуги не встановлені, законодавством заборонено. І ми ж прийняли рішення переробити ці межі, перенести паркани, ці дерев"яні будиночки.

Яловий: З умовою підходу до води. Прошу проголосувати на довивчення це питання і доопрацювання, там треба доступи до води забезпечити.

Голосування:

За - 49, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 17, всього - 69. Рішення не прийнято.

Рішення прийнято про довивчення цього питання.

П.191, прошу.

Гуленко: П.191 - "Росичі", Солом"янський район, вул. Антонова, 2/32. Зауважень немає.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 49, проти - 2, утр. - 3, не гол. - 15, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.192 - внесення змін до рішення. Зауважень немає.

Яловий: Немає зауважень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 14, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.193 - внесення змін. Зауважень немає.

Яловий: Можна голосувати?

Прошу, Бойчук.

Бойчук: Я хотів би такі питання, які знову нам подають, надати на 24 роки. Скільки тут гектарів, кому ми надаємо, де цей адрес?

Доповідач: Учбовий виробничний комбінат, товариство сліпих.

Бойчук: Яка адреса?

Доповідач: Вул. Леоніда Первомайського, 6 у Печерському районі. Воно в оренді, а оскільки вийшли зміни до Земельного кодексу, то товариство сліпих має право постійного користування, щоб сплачувати менше плати за землю.

Яловий: Давайте проголосуємо. Голосується п.193.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 01 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 59, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 194. "Внесення змін до рішення".

Яловий: Пропозиція на експертну комісію. Які ще пропозиції?

Голосування:

За - 51, проти - 1, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: 195. "Старий Хрещатик". Є пропозиція на 5 років.

Яловий: Це питання вже розробляється, по моїй пам"яті, 15 років. Під реконструкцію. Мова йде надати на 5 років. Хай цей "Хрещатик" працює з орендарями та власниками. Там 51% комунальної частки. 

Голосування:

За - 41, проти - 3, утр. - 4, не гол. - 20, всього - 68. Рішення не прийнято. На доопрацювання.

Бойчук не встиг. Прошу, проголосуйте ще раз це питання. Контрольний пакет у міста 51%. Голосуйте. 

Голосування:

За - 40, проти - 5, утр. - 6, не гол. - 15, всього - 66. Рішення не прийнято.

Гуленко: 196. Виконавчий орган відкликав.

Яловий: Погодимось з цим. Проголосуйте за зняття цього питання на довивчення.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 04 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 68.

Гуленко: П.197 - внесення змін до рішення "Про оформлення права користування земельними ділянками". Зауважень немає.

Яловий: Прошу, Карабаєв.

Карабаєв: На минулій сесії ми знімали це питання. 40 га землі в лісі. Київський міський голова сказав зняти це питання на довивчення, щоб він сам визначився. Знову ми вносимо це питання. На Президії я вам нагадував - 40 га, ремонтний завод Міністерство оборони, ви сказали зняти.

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я прошу звернути тих, хто проти і минулого разу, і сьогодні. На звороті є рішення 2001 року. Цьому підприємству надано в оренду на 24 роки. Але, оскільки воно має статус казенного, то згідно Земельного кодексу воно має право постійного користування. Тому вони звертаються - оренду змінити на постійне користування.

Яловий: Прошу, Муховиков.

Муховиков: Ситуація така, кодекс трактує так. Комунальна власність  і державна власність можуть бути в постійному користуванні. Комунальний ринок, Володимирський, в оренду, нехай воно залишається в оренду в проекті постанови Кабінету Міністрів, взагалі він виноситься і там заліснення буде проводитись. Це 2 - 3 місяці.

Яловий: Прошу проголосувати пропозицію - надати в оренду так, як тут є. Надано? Тоді не розглядаємо. Є пропозиція зняти з розгляду. Прошу проголосувати за зняття з розгляду. На 24 роки воно в оренді.

Голосування:

За - 64, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 5, всього - 69. Рішення прийнято.

Прошу, Кір"ян.

Кір"ян: Зараз цей танкоремонтний

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 07 м 10 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

завод ремонтує 3-4 танки в місяць, якщо ще є робота. Під основною частиною цього підприємства знаходиться танкове кладовище. Там дуже велика маса металолому. Просто до цього питання, якщо ми вже прийняли рішення, але я просив би, як бувший керівник району, і знаю прекрасно, там прекрасні землі, там можна щось побудувати, житловий масив і т.д.

Яловий: Тому і не приймаємо рішення в постійне, відхилили, проголосували.

Гуленко: 198. "ТОВ Росан" на Відрадному, 107, для експлуатації". Там частина Солом"янського і частина Святошинського.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: В мене запитання. Стосовно функціонального використання. Хіба українське підприємство з назвою "Росан" може обслуговувати поштовий складський комплекс в Україні? То я хочу задати це питання тому, хто може відповісти. В нас монополія державна, Міністерство транспорту і зв"язку.

Яловий: Я думаю, що юристи вивчали це питання.

Щербаков: Недостатньо, функціональне використання, мабуть, там буде інше. Там не буде поштово-складських, буде щось інше.

Яловий: Юристи показують, що правильно підготовлено рішення. Ставлю на голосування.

Голосування:

За - 45, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 23, всього - 69. Рішення не прийнято.

199. "Ринок "Агродар", Харківське шосе, 158-г, Дарницький район".

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 10 м 10 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Прошу проголосувати п.199.

Голосування:

За - 47, проти - 2, утр. - 1, не гол. - 19, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.200 - просп. Юрія Гагаріна, 27, Книжкова палата України, експлуатація.

Яловий: Можна проголосувати? Прошу проголосувати, потім порадимся з вами.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: В процесі роботи п.32 депутат Бойчук,  який знімав, він зняв уже питання.

Яловий:  В мене є така пропозиція. У вівторок ми планували проведення громадських слухань. В мене є пропозиція у вівторок доопрацювати всі земельні питання сьогоднішнього порядку денного. Можливо деякі питання встигне розглянути комісія, можливо деякі питання...

Прошу, Гриненко.

Гриненко: 14 на сесію давайте.

Яловий: Але в нас на 14 число уже підготовлено в порядку денному понад 150 земельних питань. Ми два місяці не працювали з землею і плюс сьогоднішнє, картина повториться. Сьогодні працювати далі? Прошу проголосувати, щоб продовжити процедурне питання, працювати сьогодні і дійти до кінця.

Голосування:

За - 46, проти - 6, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70.  Рішення прийнято.

Гуленко: П.201 - Соколовська, вул. Червонозаводська, 5-а.

Яловий: Можна проголосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 13 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Зустрічей не плануйте в сесійний день.

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 68. Рішення прийнято.

202. "Будівництво будинку по Межигірській, 3/7-б".

Голосування:

За - 57, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 12, всього - 71. Рішення прийнято.

203. "Поновлення договору в межах вул. Басейна і Великої Васильківської, Нового проїзду та Бессарабської".

Голосування:

За - 56, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

204. Виконавчий орган на довивчення.

Яловий: Прошу, Карандєєв. Відкликано погодження.

Карандєєв:  Очевидно, що цим питанням займаються дійсно професіонали, люди, які розуміються на будівництві, але, повірте мені, що це те місце, яке завтра приведе до стін Київради безліч людей. Це внутрішньо квартальні приміщення. Ми там маємо Кості Гордієнка, 6 конфліктний момент. Депутат Миргородський може сказати. що якщо тут ґрунтовно не попрацювати з громадськістю, це рішення буде для нас дуже небезпечне. Тому, перш ніж його голосувати, я думаю, що треба провести дуже конкретну роботу з громадськістю.

Яловий: Ми на слідуючому засіданні будемо демонструвати всі ці площадки. Прошу З-204 на довивчення.

Голосування:

 

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 16 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

За  - 45, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 25, всього - 70. Рішення не прийнято.

Тоді я ставлю на голосування... Давайте на довивчення п.204. Проголосуйте ще раз.

Голосування:

За - 49, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.205 - передача для ведення садівництва.

Яловий: Немає заперечень? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 54, проти -1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.206. Відкликаний виконавчим органом. Зелена зона.

Яловий: По зеленій зоні знімаємо на довивчення. Прошу проголосувати, через комісію експертну це питання пропустимо.

Голосування:

За - 42, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 26, всього - 70. Рішення не прийнято.

Тоді проголосуйте по цьому питанню. Хто за те, щоб на зеленій зоні виділити земельну ділянку, прошу проголосувати.

Голосування:

За - 47, проти - 6, утр. - 0, не гол. - 17, всього - 70. Рішення прийнято.

Таким чином ми з вами проголосували за виділення на земельній ділянці, яка знаходиться в зеленій зоні, земельної ділянки.

Прошу, Черніков.

Черніков: Я хочу дати пояснення. Там за планом, я перевіряв, це в моєму окрузі, навіть куща не зноситься.

Яловий: Так, проголосували. Ідемо далі. Там знаходиться зелена зона.

З зали: Немає там зеленої зони.

Гуленко: П.207 - продаж земельної ділянки, Івана Лепса, 91-а. Заперечень немає.

Яловий: Які є заперечення? Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 19 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 57, проти - 0,  утр. - 0, не гол. - 13, всього - 70. Рішення прийнято.

208. "Продаж земельної ділянки, "Чумацький шлях" на Березняківській у Дніповському районі".

Яловий: Є пропозиція на вивчення, на експертну комісію.

Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Це місце, звичайно, воно таке десь може і козирне з якоїсь сторони, а з іншого боку, воно вимагає врешті-решт якогось вирішення. Це кут між Березняківською і Дніпровською набережною, залізничним мостом, трохи далі знаходяться гаражі, станція електрички "Лівий берег". Врешті- решт там потрібно вже щось робити. І якщо ті власники, кому дали цю земельну ділянку по договору оренди,  зараз прийняли рішення  її викупити, то може хоч це їх спонудить до того, щоб вони нарешті почали вже який там інвестиційний проект будівництва і освоєння цієї території.

Прошу, Гич.

Гич: Я підтримую Карандєєва, ще був Харковський район і цей пустир  існував і стояв. І по сьогоднішній день там пустир. Зараз там у зв"язку з будівництвом моста зробили перевалку металу. Тому, я думаю, що це питання треба вирішувати.

Яловий: В бюджет міста поступить 25 млн. Можна поставити на голосування?

Голосування:

За - 53, проти - 10, утр. - 2, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 22 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Гуленко: П.209 - "Трест-1", будівництво будинку, вул. Туполєва, 17.

Яловий: Можна погодитись? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього -70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.210 - будівництво будинку, пров. Лікарняний, 16/4.

Яловий: Які є пропозиції? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 15, всього -70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.211 - реконструкція на вул. Миколи Лебедєва, 14-а у Дніпровському районі.

Яловий: Є запитання? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 53, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.212 - "Гевея", вул. Кудрявська, 45. Відкликано виконавчим органом.

Яловий: Є думки з приводу цього? Питання відкликано. Прошу проголосувати за відкликання, на доопрацювання.

Голосування:

За - 51, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 19, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.213 - "Гелена", вул. Володимира Маяковського, 75, торговельного призначення, магазину.

Яловий: Є зауваження?

Прошу, Григорак.

Григорак: Це мій виборчий округ і, що характерно, там рядом є поліклініка дитяча і проїзд майже неможливий. Туди проїхати ні швидкою допомогою, ні свій транспорт поставити неможливо. Якщо можна, щоб якась група депутатів можуть вивчити це питання.

Яловий: Давайте вивчимо це питання.

Григорак: І п.215, 216 взагалі не вказано адресу.

Яловий: Голосуємо 213 на прохання депутата Григорака на довивчення. Є складнощі, пов"язані з дитячою лікарнею. Прошу проголосувати.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 25 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За -  62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення  прийнято.

Гуленко: 214. "Фабрика "Карла Маркса" по просп. Науки, 1, Голосіївський район".

Яловий: Це викуп? Оренда. А чого 15 років, це приватне підприємство. Давайте на 5 років. Голосуємо на 5 років.

Голосування:

За - 56, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 215. "Фізична особа Польдяєв, на вул. Оноре Бальзака. Будівництво, експлуатація".

Прошу, Бідний.

Бідний: То чи торговельний комплекс або автомагазин. Я прошу зняти питання, це комплексу треба вивчити цю вулицю.

Яловий: Ставлю на голосування пропозицію Бідного. На довивчення З-215, З-216.  Тим більше, що не вказані конкретні адреси, немає номерів.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: З-217 зняв депутат Кір"ян. У зв"язку зі скаргами мешканців.

Яловий: На довивчення.

Голосування:

За - 47, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 23, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 218. "Рентойл", право користування земельною ділянкою для експлуатації, обслуговування заправочної станції. Столичне шосе, 20".

 

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 28 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Яловий: Це існуюча автозаправна станція?

Гуленко: Існуюча.

Яловий: Прошу проголосувати. Це викуп?

Гуленко: Ні. 1 рік з правом викупу.

Яловий: А чому не викуп?

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я хочу уточнити. Тобто земельна ділянка ця була, мабуть, продана основна? Оскільки  це в червоних лініях, це під"їзди. То була вона продана, чи ні?

Яловий: Прошу, Муховиков, дайте пояснення по п.218.

Щербаков: Тут 10 соток - це під"їзди. Межа червоних ліній. То там треба давати на 5 років. Але де основна земельна ділянка?

Гуленко: Мабуть, викуплена вже.

Яловий: Які пропозиції? На доопрацювання. Давайте п.218 на доопрацювання. Прошу проголосувати. Тільки продаж, тут треба розібратися чому так.

Голосування:

За - 55, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.219 - "Славутич", вул. Леніна, 42, експлуатація складських приміщень.

Яловий: В Дарницькому районі, це Бортничі. Можна голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 54, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.220 - "Першотравневий" на вул. Гоголівській, 29, експлуатація, обслуговування.

Яловий: Які є заперечення? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 45, проти - 5, утр. - 0, не гол. - 20, всього - 70. Рішення не прийнято.

Прошу, Щербаков.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 31 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Яловий: З-220 не проголосований. На довивчення.

Гуленко: 221. "Спецжитлофонд", вул. Верхній Вал, 62. Капітальний ремонт будинку".

 Прошу, Россада.

Россада: Я хотів, щоб відповів замовник, а він у нас є, Михайло Миколайович, наскільки  він допомагає мешканцям ближніх будинків? Коли він веде капітальний ремонт чи нове будівництво тріщать балкони, будинки і з"являється дуже багато скарг. Потім всі ці скарги, мешканці йдуть до мене. Потім в мене починається переписка зі службами, які повинні передбачити, перед тим як будувати, з мешканцями все те, щоб не породжувало ті скарги, які сьогодні з"являються. Я ж не проти. Це хороша справа, але треба врахувати думку мешканців, врахувати заїзди. Ви подивіться, що робиться на Подолі. Ви подивіться майданчики. Виїжджають з грязними колесами на тротуари.

Я хотів, щоб мешканці знали те, що ведеться будівництво. Якщо там будуть якісь проблеми, щоб вони звертались.

Прошу, Голиця.

Голиця: (Нерозбірливо).... Раніше капітальний ремонт можна було вести без відведення земельної ділянки.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 34 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Мова йде про нове будівництво. Йде про капітальний ремонт будинку у тих же межах, на тих же фундаментах. Тому я прошу проголосувати, а те, що каже Юрій Іванович, немає сьогодні  скарг, на щастя, по Подільському району від мешканців будинків.

Яловий: Зрозуміла позиція. Можна голосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 55, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 13, всього - 69. Рішення прийнято.

Гуленко: П.222...

Яловий: Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я поддерживаю предложение Россады. У нас в Киеве ведется очень много строительства с использованием большегрузных автомобилей. Я предлагаю дать или протокольное поручение, или ввести обязательную норму - оборудовать при выезде пункты мойки колес.

Яловий: Я протокольне доручення управлінню капітального будівництва, секретаріату, адміністрації, розглянути питання внесення в норми умов будівництва мойки для того, щоб не загрязняти місце. Подивіться, це в багатьох країнах практикується, навіть в Китаї я таке бачив на будівництві. Крім того, основна траса, визначені межі, де рухатися може транспорт будівельний. Прошу це врахувати і це зауваження піде далі. Я пам"ятаю ваш депутатський запит.

У мене є така пропозиція. Які є у вас пропозиції по поточному? Будемо продовжувати роботу? Тоді п.222.

Гуленко: П.222 - Терновському на Оболонському проспекті, 36 в Оболонському. Пропозиція 1 рік з правом викупу.

Яловий: Прошу, Бойчук.

Бойчук: Ми це питання в адміністрації розглядали. Можна ми, група депутатів  від Оболоні, знімемо це для розгляду до наступної сесії, до 14 числа.

Яловий: Прошу проголосувати на довивчення п.222.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 37 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 14, всього - 68. Рішення прийнято.

223. "Янтар", вул. Степана Сагайдака, 112. Експлуатація".

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

224. "МВД. Обслуговування адмінбудівель, вул. Багговутівська, 2".

Голосування:

За - 64, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 6, всього - 70. Рішення прийнято.

225. "Гороскоп", вул. Сошенка, 1-а. Експлуатація кафе".

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Кір"ян.

Кір"ян: Взагалі я теж буду все робити для того, щоб так приймати. Я просив перервати голосування. Тому що хотів задати питання. Припинити Головному управлінню освіти і науки право користування частиною земельної ділянки і хотів, щоб мені відповіли, про що йде мова. Тому що рішення ще приймав 2004 року. Ви взяли і проголосували, що тепер?

Яловий: Прошу земельне управління.

Гуленко: Погодження всі були.

Муховиков: Є згода на припинення.

Кір"ян: Так що це був за об"єкт? На що відводилась земля.

Яловий: Якщо питання там буде дуже принципове, то ми попросимо міського голову не підписувати, а повернути на розгляд сюди.

Протокольно відмітьте по З-255.

Гуленко: 226. "Трансформаторна підстанція, вул. Марка Черемшини, 17/5".

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 40 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Голосування:

За - 64, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 5, всього- 70. Рішення прийнято.

227. "Вема-К" на вул. Будіндустрії, 7-а".

Голосування:

За - 63, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

228. "Бізнес-Актив" на вул. Щекавицькій, 25".

Яловий: В яких межах ділянка?  Є пропозиція зняти. Є пропозиція зняти це питання на довивчення.

Голосування:

За - 21, проти - 5, утр. - 0, не гол. - 44, всього - 70. Рішення не прийнято.

Тоді я ставлю на голосування. За надання земельної ділянки.

Голосування:

За - 58, проти - 3, утр. -  0, не гол.- 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 229. "Поліклініці надання на вул. Маршала Тимошенка, 4-б. Земельна ділянка, експлуатація".

Голосування:

За - 68, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 2, всього - 70. Рішення прийнято.

230. "Бюветний комплекс, вул. Ревуцького, 5-а, 7-а, Дарницький район".

Голосування:

За - 66, проти - 0,

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 43 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

утр. - 0, не гол. - 4, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.231 - Лікарня для вчених, для експлуатація на вул. Академіка Доброхотова, 13.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 66, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 4, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.232 - "Будівельно-комерційна фірма "Граніт" на вул. Сирецький, 33, експлуатація, обслуговування.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 12, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Щербаков.

Щербаков: Я по поводу адреса. Таких адресов  земельных участков на самом деле не существует. Сырецкая, 33, а в скобках Лит.С,С". Так вот эти А,А", Б,Б", два штриха - это касается только зданий. Если идет А, значит это фасадная часть, А" - это угловая. Это очень часто встречается. Земельный участок идет просто с лит. А, Б, В чере тире и как угодно. Потому что, когда потом оформлять документы, получается вообще ерунда, невозможно оформить.

Яловий: Я прошу врахувати зауваження. Ідемо далі.

Гуленко: П.233 - "МЖК-1" для експлуатації, обслуговування адміністративної будівлі.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування6

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.234 - "Стиль SV" на вул. Академіка Туполєва, 19, експлуатація.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 61, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.235 - кооператив "Троєщина" на вул. Микола Закревського, 28, експлуатація.

Яловий: Прошу проголосувати.

 

 

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 46 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Проголосуйте З-235.

Голосування:

За - 55, проти -  1. утр. - 0, не гол. - 14, всього -70. Рішення прийнято.

Гуленко: 236. "Поновлення договору оренди ТОВ "Аракс".

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр.- 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

237. "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту, для обслуговування бази".

Голосування:

За - 65, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 4, всього - 69. Рішення прийнято.

238. "Торговельно-підприємницький центр", вул. Васильківська, 34. Експлуатація". 5 років.

Яловий: Голосуємо 5 років.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 69. Рішення прийнято.

239. "Вул. Академіка Палладіна, 44, "Нафтогазовий інститут". Експлуатація".

Голосування:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 69. Рішення прийнято.

240. "Фірма "Десна", просп. Науки, 36-а. Експлуатація".

Голосування:

За - 63, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7,  всього - 70. Рішення прийнято.

Карандєєв:

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 49 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Доповідач: Ми зараз будемо розглядати питання 241 стосовно передачі товариству з обмеженою відповідальністю  "Оздоровчий табір "Лідер" земельної ділянки. Я просив би передбачити в проекті рішення додаток "без зміни профілю використання".

Яловий: Без права перепрофілювання. Прошу проголосувати. Формулювання на період дії договору оренди.

Голосування:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.242 - "Самотлор", просп. Відрадний, 95, експлуатація складських приміщень.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 63, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.243 - "Нюанс-сервіс" по просп. Визволителів, 3, експлуатація.

Яловий: Можна голосувати на 5 років? Прошу проголосувати.

Голосувати:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.244 - "Укркультмонтаж" на вул. Медовій, 5, експлуатація. Зауважень немає.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 10, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.245 - вул. Ліснича, 3, будівельний комплекс, Голосіївський район.

Яловий: Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 61, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.246 - Дніпровський район, вул. Райдужна, 31 та вул. Курнатовського, для експлуатації автостоянок.

Яловий: Прошу проголосувати. Зупиніть голосування.

Прошу, Россада.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 52 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Яловий: Оренда на 5 років. Через 5 років заберемо, якщо не збудують багатоповерхову.

Прошу, Россада.

Россада: Я не про це, може заздалегідь поставити питання, щоб вони почали там будувати.

Голосування:

За - 64, проти - 0, утр. - 0, не гол. -  6, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 247. "Будіндустрія" по пров. Жмеринському". Є пропозиція 3 роки з правом викупу.

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 3, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

248. "Ярославів Вал на вул. Ігорівській, 14". Пропозиція виконавчого органу відкликано на комісію.

Яловий: Прошу проголосуйте за перенесення цього питання.

Голосування:

За - 65, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

249. "Аста" експлуатація на Гната Юри, 6".

Голосування:

За - 61, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 9. всього - 70. Рішення прийнято.

250. "Продаж земельної ділянки, "Аста", Гната Юри, 6-г".

Голосування:

За - 65, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

251. "Продаж "Едельвейс Плюс"

 

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 55 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

на просп. Московському, 24-в".

Голосування:

За - 65, проти - 0. утр. - 0, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

252. "Будівництво мостового переходу на Подолі, вул. Межигірська, Русанівські сади".

Голосування:

За - 68, проти – 0, утр. - 0, не гол. - 2, всього - 70. Рішення прийнято.

253. Внесення змін.

Яловий: Прошу, Щербаков. Муховиков подивіться по великим продажам якісь у нас питання залишились.

Щербаков: Поскольку это коммунальное предприятие и объект идет строительства путепровода для метро - не в аренду, а в постоянное пользование. По 252.

Яловий:  По З-252,  внесіть правку. З-253 про оформлення права користування землею, земельними ділянками, внесення змін до рішення. По п.253 зауваження є? Проголосуйте.

Голосування:

За - 65, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 254. "Лізинг-центр", вул. Авіаконструктора Антонова, 4-а". Є два проекти рішення. Один погодити, другий депутат Головач вніс - відмовити.

Прошу, Головач.

Головач: Проблема полягає в наступному, там виявлені порушення при порядку відведення земельної ділянки.

По-перше. План забудови набагато менший, територія знаходиться серед дубів реліктових, коли було КП зелених насаджень обстежували і надавали висновок. Дерева порахували абсолютно невірно, в зменшеній кількості.

 

 

  <---    7 Июля  18 ч 58 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Ці зауваження були офіційно від комісії запропоновано Київзему, було усунути виявлені зауваження. Зауваження ніхто не усунув, знову ж подали в такому самому вигляді. Моя пропозиція - на підставі того рішення, яке подали, відмовити. Проголосувати відмову. Якщо вони розберуться з цим питанням. Відмову. Ми направляли на відмову. Його знову і знову направляють.

Яловий: Давайте довивчимо. А є рішення про відмову? Воно всім роздано. Проголосуйте про відмову.

В порядку надходження. 1. Внесено пропозицію - проголосувати за. 2. Потім за відмову.

Голосування:

За - 21, проти - 19, утр. - 3, не гол. - 27, всього - 70. Рішення не прийнято.

Яловий: Тепер голосуємо відмову.

Голосування:

За - 46, проти - 0, утр. - 4, не гол. - 20, всього - 70. Рішення прийнято.

255. "Київ Нафта". Експлуатація.

Прошу, Паламар.

Паламар: Я прошу пояснити це. Заправка існує чи ні?

Гуленко: Існуюча.

Яловий: На 5 років в красних лініях. З правом викупу.

Голосування:

За - 64, проти - 0. утр. - 1, не гол. - 5, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 256. Внесення змін до рішення. "Ольга+М" на Довженка, 1-а". Пропозиція виконавчого органу відкликати.

 

 

  <---    7 Июля  19 ч 01 м 09 с  ----   Седьмой стенограф   --->

 

Яловий: Знаходиться в межах мостового переходу. Треба довивчити це питання. Голосується за зняття.

Голосування:

За - 61, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 257. "Валентина -АС" на вул. Новопольовій".

Гуленко: Земля йде в оренду, вона викуплена. На 15 років.

Голосування:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 258. "Передача громадянам у власність для забудови".

Прошу, Новак.

Новак: Погоджуюсь з прийняттям цього рішення, але там пункт 32, вносяться зміни до генплану. Цей пункт давайте вилучимо і отримаємо спочатку рішення про внесення змін до генплану, щоб потім ми не шукали зміни до генплану по всіх рішеннях.

Яловий: Проголосуйте з зауваженням і перенесенням цього пункту в окреме рішення.

Голосування:

За - 59, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: 259. Внесення змін до рішення Київради. "АВС-УКР" земельної ділянки на Глибочицькій, 26".

Голосування:

За - 52,

 

 

  <---    7 Июля  19 ч 04 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

проти - 0, утр. - 0, не гол. - 18, всього - 70. Рішення прийнято.

Ми були додатково включили в порядок денний 2 - 3 питання. Прошу.

Гуленко: Ще повернутися до питань, де в процесі нашої роботи...

Яловий: Дайте додатково включені в порядок дений питання. У нас включено в порядок денний "Про відмову в наданні малому приватному підприємству "Братерство" земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного ряду на просп. Юрія Гагаріна, 3 у Дніпровському районі". Можна поставити на голосування? Прошу проголосувати.

І "Про внесення змін та доповнень до рішення Київради від 21.04". Салюта вніс.

Голосування:

За - 54, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 70. Рішення прийнято.

"Про внесення змін та доповнень до рішення Київради від 21.04". Ми вже проголосували?

Мова йде про пункт здоров"я киян 2003 - 2011. Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров"я. Вніс пропозицію Салюта, Бідний підтримав. Можна проголосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 63, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

Прошу, Скосар.

Скосар: Я прошу надати слово Головачу.

Яловий: Прошу, Головач.

Головач: Ми вивчили питання  комплексно 119, Грушевського, 30. Там дійсно є договори оренди, є погодження попереднього міністра оборони і нинішнього міністра оборони

 

 

   <---    7 Июля  19 ч 07 м 09 с   ----  Седьмой стенограф  ---->

 

з приводу вилучення земельних ділянок.

Яловий: З-119.

Головач: Так, З-119. Є прохання включити і є прохання передати далі слово Щербакову.

Щербаков: Я прошу включити до порядку денного, те що намагався, але так, я вибачаюсь, невнятно пояснив Гуленко стосовно продажу земельної ділянки під центр-К, там 32 млн. Ми то думали, що ми хочемо зняти.

Гуленко: Це додатково я вносив, це продаж, там 32 млн.

Щербаков: Повернутись до деяких питань, які не проголосували, не вистачало 1, 2, 3 голосів. Зокрема, питання З-195. "Про участь Київради у реконструкції".

Яловий: Я можу зразу поставити "Про епіцентр-К2 32 млн. на голосування. Я прошу, проголосуйте про повернення цього питання до порядку денного. Я думаю, що треба нам такі гроші в бюджеті.

Голосування:

За - 60, проти - 3, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

Проголосуйте це рішення.

Голосування:

За - 57, проти - 0, утр. - 2, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Я прошу внести в порядок денний п.119. Тоді проголосуйте. "Классік" про продаж земельної ділянки. Була оренда, а ми даємо можливість викупити.

Голосування:

За - 60, проти - 3, утр. - 0, не гол. - 7, всього - 70. Рішення прийнято.

Депутати вивчили вже по ходу.

Гуленко: Там я просив технічне питання по Рожкову С.Ф., воно просто технічно не попало.

Внести в порядок, це десять сотих, внести в порядок денний і проголосувати. Це Скосар.

 

 

  <---    7 Июля  19 ч 10 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

Голосування:

За - 58, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 11, всього - 70. Рішення прийнято.

Ставлю на голосування цей проект рішення.

Голосування:

За - 62, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 8, всього - 70. Рішення прийнято.

В порядку надходження давайте зліва направо.

Прошу, Щербаков.

Гуленко: Володимир Борисович, повернутися до справ, які в процесі нашої роботи. Справа 123. Вияснено все депутатами і попросили депутати поставити ще раз на голосування. Питання зняти. Справа 123 не проголосована.

Яловий: У мене стоїть проголосована.

Гуленко: Тепер п.32. "Форвей". Погоджено, депутат Бойчук зняв свої зауваження.

Яловий: Можна голосувати? Ставлю на переголосування. П.32 - продаж земельної ділянки під існуючу заправку.

Голосування:

За - 60, проти - 0, утр. - 1, не гол. - 9, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: Депутат Новак розібралася, що п.50 і п.168 - це не її округ.

Яловий: У мене п.50 проголосований.

Гуленко: Він знятий.

Яловий: Можна проголосувати? Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 54, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70. Рішення прийнято.

Гуленко: П.168, також депутат Новак розібралася, що це не її округ. Вона знімає свої зауваження

 

 

 

  <---    7 Июля  19 ч 16 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

передачу громадянам.  Хто за те, щоб виключить правку Новак  з її пропозицією. Прошу проголосувати. Протокольно відмітьте.

Голосування:

За - 53, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 69. Рішення прийнято.

Прошу, Поляченко.

Поляченко: Я хочу прочитати висновок Головного управління культурної спадщини, що ця територія тільки якимось хвостом доходить до цього Печерського майданчика. І написано "що в межах зон регулювання забудови - це друга категорія. Повинен бути врахований композиційний характер традиційного історичного середовища, збереження планувально-просторових композицій, візуальні зв"язки і т.ін." І написано: "враховуючи висновки містобудівного обгрунтування та згідно Земельного кодексу, Головне управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини не заперечує проти відведення земельної ділянки для будівництва. Ми повідомляємо, що документацію належить розробляти на підставі умов депортування, які необхідно замовити в Головному управлінні".

Яловий: Достатньо цього заключення для того, щоб повернутися?

Поляченко: І друге - І Київському науковому методичний центр  "Пахароні" теж пише.

Яловий: Я ставлю на переголосування п.128 з урахуванням цих двох заключень і вивчення цього питання по ходу сесії. Прошу проголосувати.

Голосування:

За - 68, проти - 0, утр. - 0, не гол. - 2, всього - 70. Рішення прийнято.

З-195 просить Щербаков глянути. "Про передачу закритому акціонерному товариству "Старий Хрещатик" земельної ділянки для реставрації..." Питання реставрації цього кварталу стоїть приблизно з 1988 року. Контрольний пакет акцій міста. Це прилічний головний біль для нас. Можна ставити на голосування? Прошу проголосувати на 5 років, ми тоді з вами ставили.

Голосування:

За - 54, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 15, всього - 70 . Рішення прийнято.

Будемо закінчувати

 

 

  <---    7 Июля  19 ч 19 м 09 с  ----   Третий стенограф   --->

 

нашу роботу, я дякую вам.

Прошу, Матіко-Бубнова.

Матіко-Бубнова: Я ще натиснула кнопку, коли розглядалося п.253. Тут п.16 стосується мого виборчого округу. Вул. Татарської, 27 і провул. Татарського, 4-б. Поки я не побачу проект, не познайомлю своїх виборців з цим проектом, я не можу голосувати за цей пункт. Тому прошу вилучити голосування по окремому пункту.

Яловий: Виключити голос Ганни Василівни по цьому пункту.

Прошу, Карандєєв.

Карандєєв: Ви знаєте, та соціальна напруженість, яка іноді виникає при забудові житла шляхом ущільнення, має перед собою і об"єктивне обгрунтування. Зокрема - це порушення державних будівельних норм у частині забезпеченості жителів спортивними спорудами за місцем проживання. Саме тому були викликані мої зауваження стосовно проекту 204 порядку денного. Обговоривши питання з депутатом від відповідного округу, депутатом Миргородським, представником організації забудовника, ми дійшли згоди того, що уникнути можливості соціальної напруженості можна шляхом попередньої компенсації будівництва спортивних споруд в прибудинковій території.

Я пропоную погодитись із поданим земельним управлінням проектом рішення на умовах компенсації через Головне управління по фізичній культурі та спорту. Це проект 204.

Яловий: Ви самі знімали?

Карандєєв: За умови компенсації через Головне управління по фізичній культурі та спорту кількості спортивних споруд в прибудинковій території. Я готовий зняти свої зауваження.

Яловий: Муховиков, у вас немає по п.204 нічого? Просить зняти п.204. Прошу переголосувати, зауваження зняте.

Голосування:

За - 52, проти - 1, утр. - 0, не гол. - 16, всього - 69. Рішення прийнято.

 

 

   <---    7 Июля  19 ч 22 м 09 с   ----  Седьмой стенограф  ---->

 

Матіко-Бубнова настоює на слові, я їй дам слово. Олександру Олександровичу доповім, що вона протестує проти того, що проголосувала і він прийме рішення.

Матіко-Бубнова: Я просила слово, коли йшло голосування, я не голосувала, але мені тоді не надали слово і я тому зараз прошу вилучити п.16 за який голосували у цьому...

Яловий: Я всім надавав слово, всім, хто хотів.

Матіко-Бубнова: Я тримаю кнопку постійно, червона горить, а мені слова не надають.

Яловий: Вас не було на екрані.

Матіко-Бубнова: Відколи йшло голосування по З-253. Його поставили на голосування.

Яловий: Матіко-Бубнова пропонує відмінити З-253.

Матіко-Бубнова: Відмінити тільки п.16 цього рішення, не все рішення.

Яловий: Проголосуйте.  З-253, п.16 - відмінити.

Голосування:

За - 59, проти - 1, утр. - 1, не гол. - 7, всього - 68. Рішення прийнято.

Яловий: Я дякую вам за участь у роботі сесії, я думаю, що у нас напруження за 2 місяці, скільки зібралось рішень. Запрошую вас на громадські слухання у вівторок 12.07.2005 і на сесію 14.07.2005, де ми продовжимо з вами роботу.

Прошу, Товстий.

Товстий: Я звертаюсь до вас з величезним проханням ще раз переголосувати п.184, це "Національна кінематика України". Мова йде про те, що сьогодні виникла необхідність реконструкції цієї кінематики, там не буде ніякої зміни цільового призначення, але для того, щоб замінити обладнання звукозапису і відеозапису на цій кіностудії, потрібно робити реконструкцію існуючих корпусів. Я звертаюсь, там не хватило одного голосування.

Яловий: Ми з вами не проголосували, питання пішло на довивчення. Територія 8 га, кінематика. Нічого страшного, якщо ми 14 липня до цього повернемось.

Всім до побачення.

-A A +A

Читайте також

Розширений пошук

  • Про продаж земельної ділянки на вул. Бориспільській, 13 у Дарницькому районі м. Києва ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (381127271)
  • Про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО»
  • Про дострокове припинення повноважень депутата Київської міської ради Порайка А.М.
  • Про звернення Київської міської ради до Комплексу відпочинку «Пуща-водиця» Державного управління справами щодо відмови від права постійного користування на земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:318:0003 на вул. Вишгородська, 150 у Оболонському районі міста Києва
  • Про зміну назви комунального підприємства «ЛІК» м. Києва» та реорганізацію шляхом приєднання комунального підприємства «МІСЬКИЙ МАГАЗИН» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)
  • Про передачу громадянину Янковському Ігорю Івановичу та громадянці Кришталь Інні Іванівні у приватну власність земельної ділянки для колективного садівництва на вул. Орхідейній, 92 (ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ «САДОВО-ДАЧНИЙ КООПЕРАТИВ «ОРХІДЕЯ-3») у Дарницькому районі міста Києва, мікрорайон Осокорки (539827998)
  • Про передачу ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕМБЕР РІАЛ ЕСТЕЙТ» земельної ділянки в оренду для експлуатації та обслуговування офісного комплексу на вул. Васкула Ореста, 13 у Святошинському районі міста Києва (656404484)
  • Про передачу громадянину Ференцю Олександру Борисовичу земельної ділянки в оренду для обслуговування об’єктів транспортної інфраструктури (заїзди, виїзди) (крім об’єктів дорожнього сервісу) на вул. Івана Огієнка, 15 у Солом'янському районі міста Києва (798258392)
  • Про передачу громадянці Москаленко Ірині Василівні у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Бобринецькій, 40б у Деснянському районі міста Києва (555327054)
  • Про передачу громадянину Школьному Олександру Вікторовичу у приватну власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на вул. Береста Олексія, 8а у Святошинському районі міста Києва (433273183)