Tool items
У Київському зоопарку розпочалась підготовка до зими. Про це інформує КП «Київський зоопарк».
Фахівці не лише створюють запаси кормів, утеплюють будівлі, закуповують електрогенератори, інфрачервоні обігрівачі, дров’яні пічки тощо, а й змінюють раціон тварин.
Так, порції кормів збільшено на 10-15%. Сезонну зелену масу поступово замінюють на сушене різнотрав’я, сухофрукти, ягідно-плодове варення, компоти, заморожені овочі та фрукти. Також збільшують вітамінно-мінеральні добавки для збалансованого та здорового харчування мешканців Київського зоопарку.
«Ведмеді перед зимовим сном нагулюють жирок на медку та горішках, моркві та гарбузах, рибі та м’ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати у затишних тепленьких домівках п’ють компоти та чай з лимончиком, ласують печеними гарбузами, горішками і сухофруктами. Птахи жваво налітають на мішанку з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, смакують овочевими дарами осені та вітамінними гранульованими кормами. А справжні «гурмани» приправляють свої страви соляним лизунцем», – розповіли фахівці зоологічного парку.
За їх словами, цьогоріч запроваджено нові підходи в роботі: тепер кожен відділ на власних городах, теплицях і садах вирощує свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди. Таким чином працівники зоопарку роблять все, щоб кожному його мешканцю було затишно, тепло та ситно.
Долучитись до цієї справи можуть усі охочі: купити квитки до зоопарку або зробити донат на підтримку тварин Київського зоопарку. Нагадаємо, що цьогоріч тут зимуватимуть не лише постійні мешканці, а й понад 200 врятованих тварин із найбільш постраждалих регіонів нашої країни.